Deputații-comuniști, activiști ai PCRM, în frunte cu liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, au depus flori la monumentul lui A.S.Pușkin
РУС. MOLD.
» » Deputații-comuniști, activiști ai PCRM, în frunte cu liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, au depus flori la monumentul lui A.S.Pușkin

Deputații-comuniști, activiști ai PCRM, în frunte cu liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, au depus flori la monumentul lui A.S.Pușkin

6-06-2016, 12:36
Viziuni: 990
  
Versiunea de tipar   
Deputații-comuniști, activiști ai PCRM, în frunte cu liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, au depus flori la monumentul lui A.S.PușkinÎn ziua de naștere a lui Alexandr Pușkin, 6 iunie, de acum în mod tradițional, comuniștii vin primii la monumentul lui. Primii depun flori, primii își amintesc creația poetului, citează operele lui.

Secretarul Eexecutiv al CC al PCRM, Elena Bodnarenco, deputat în Parlament, a citit un fragment din poezia ”Я памятник себе воздвиг нерукотворный”, subliniind că aceste rînduri scrise de poet cu un secol și jumătate în urmă, sunt actuale și astăzi.

 

Elena Bodnarenco a subliniat că, datorită faptului că Pușkin a fost exilat în Moldova, despre țara noastră a aflat întreaga lume. Și e plăcut că oamenii din Moldova nu-l dau uitării pe acest mare creator.


Vorbind despre creația lui Pușkin și aflarea marelui poet în Moldova, liderul PCRM, Vladimir Voronin, și-a amintit că primul loc pe care el l-a vizitat în calitate de președinte al țării a fost moșia familiei Ralli din satul Dolna, unde acum se află Muzeul ”A.Pușkin”.  Atunci, conacul se afla într-o stare dezastruoasă – nu avea nici acoperiș, nici geamuri. Peste puțin timp, nu ar mai fi fost posibil să fie restabilit.


Deputații-comuniști, activiști ai PCRM, în frunte cu liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, au depus flori la monumentul lui A.S.PușkinInițiativa Președintelui Voronin privind restaurarea Muzeului ”A.Pușkin” de la Dolna a fost susținută de compania ”Lukoil”, care în acest scop a alocat mai mult de 800 mii de dolari. În timpul cînd la guvernare s-a aflat PCRM, a fost restaurată și Casa-muzeu ”A.S.Pușkin” din Chișinău. Vladimir Voronin a subliniat caracterul unic al respectivului muzeu, în care s-au păstrat lucruri unice care au aparținut poetului. Asemenea exponate au rămas foarte puține în lume.


Deputatul Oleg Reidman a relevat că bustul de bronz al lui Alexandr Pușkin din parcul central al Chișinăului este copia exactă, dar în mărime mai mică, a monumentului poetului de la Moscova. Ambele monumente aparțin unuia și aceluiași autor – Alexandr Opekușin. În varianta moscovită a monumentului, sculptorul l-a înfățișat pe poet în toată statura lui.


Deputații-comuniști, activiști ai PCRM, în frunte cu liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, au depus flori la monumentul lui A.S.PușkinOleg Reidman a recitat un fragment din poezia lui Lermontov ”На смерть поэта”, ale cărei rînduri de asemenea corespund spiritului timpurilor pe care le trăim astăzi.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: