Majoritatea guvernantă a hotărît să aducă Parlamentul Republicii Moldova în concordanță cu Parlamentul României?
РУС. MOLD.
» » Majoritatea guvernantă a hotărît să aducă Parlamentul Republicii Moldova în concordanță cu Parlamentul României?

Majoritatea guvernantă a hotărît să aducă Parlamentul Republicii Moldova în concordanță cu Parlamentul României?

23-06-2016, 17:08
Viziuni: 859
  
Versiunea de tipar   
Majoritatea guvernantă a hotărît să aducă Parlamentul Republicii Moldova în concordanță cu Parlamentul României?Pare-se, majoritatea guvernantă din Parlamentul Moldovei promovează activ în viață proiectul de unire cu România către anul 2018, folosind în acest scop împuternicirile sale autoritare. Astfel, s-a aflat că, în afară de ședințele comune ale guvernelor Moldovei și României, coaliția guvernantă intenționează să țină ședințe comune și în cadrul comisiilor organelor legislative.  Aceste chibrituri politice, care este contraindicat să fie date pe mîinile politicienilor iresponsabili, mai devreme sau mai tîrziu, pot provoca un incendiu civil.

 

Un moment caracteristic: deputații comuniști nu știau nimic despre această intenție. Astfel, în timpul ședinței de azi a Parlamentului, deputații-comuniști au atras atenția majorității guvernante asupra faptului că colaborarea în cadrul unor relații bilaterale cu oricare alte state are loc ori se realizează la nivelul așa-numitelor grupuri parlamentare de prietenie. Ceea ce se propune e greu să fie numit colaborare – asta nu e altceva decît o imixtiune a unui stat în treburile altui stat.

 

Deputatul din partea PCRM, Oleg Reidman, a declarat că ”astfel de comisii comune deseori depășesc cadrul suveranității statului”. El a îndemnat organul legislativ să manifeste o atitudine mai atentă față de asemenea chestiuni.


 

La rîndul său, Ina Șupac, conducător al fracțiunii PCRM, și-a exprimat nedumerirea față de faptul că, în general, nu toți deputații Parlamentului au fost informați cu privire la respectiva inițiativă și nu erau la curent că, în ajun, a avut loc o ședință comună a comisiei interparlamentare moldo-române pentru integrare europeană.


 

Potrivit spuselor ei, deputații-comuniști ”au fost foarte surprinși, aflînd despre organizarea unor ședințe comune ale comisiilor parlamentare din România și Republica Moldova. Noi am vrea să-i sfătuim pe colegii noștri ca, înainte de a lua asemenea decizii, să se asigure cu mandat din partea plenului Parlamentului”.

Pavel Marfin

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: