«Stînga» imaginară sub papucul stăpînilor de dreapta
РУС. MOLD.
» » «Stînga» imaginară sub papucul stăpînilor de dreapta

«Stînga» imaginară sub papucul stăpînilor de dreapta

9-07-2016, 12:50
Viziuni: 1 533
  
Versiunea de tipar   
«Stînga»  imaginară  sub papucul stăpînilor de dreaptaNu trebuie să ne îmbuibăm capul cu identificarea «aliaților» mitici printre cei care au fost special creați de cei care dețin puterea

 

În timpurile de astăzi, cînd televiziunile sunt de buzunar, cînd în Internet asemenea formațiuni ca partidele lui Dodon sau Usatîi se numesc «de stînga», declarînd că, chipurile, doar ei sunt capabili să salveze poporul Moldovei și să-l izbăvească de oligarhi, chiar și cei mai raționali cetățeni încep să creadă acestor lucruri. Miră faptul că acestei dezinformări ieftine încep să creadă chiar și unii comuniști.

 

Mai mult decît atît, în unele raioane, în cadrul plenarelor comitetelor raionale și seminarelor, pe care le organizează CC PCRM, se fac auzite întrebări și propuneri cu privire la asocierea forțelor de stînga din Moldova. Se constată că în opinia unor membri ai PCRM, trebuie să organizăm întîlniri cu liderii partidelor sus menționate și să elaborăm un program comun de acțiuni. Apare întrebarea: asemenea poziții apar pe fonul informării insuficiente sau a nedorinței de a pune creierii în mișcare?

 

În primul rînd, este clar că aceste așa numite «partide de stînga» au fost create nu pentru a consolida opoziția de stnga din țară, ci, dimpotrivă, întîi de toate, cu scopul de a slăbi influența PCRM în rîndul populației. Și deja în cadrul precedentelor alegeri parlamentare și alegerilor locale, a fost clar rolul acestora, trasat de stăpînii lor.

 

În al doilea rînd, oare chiar nu se vede cu ochiul liber componența acestor «partide»? În partidul lui Dodon sunt numai trădători, transfugi din PCRM, care, niciodată nu vor merge alături de comuniști. Acest lucru este clar din comportamentul lor în Parlament. Cu cine votează ei? Cu majoritatea de guvernare, cu liberalii și foarte rar cu comuniștii. Au ei vreun program?

 

Poate au careva idei noi? Nu — plagiere totală de la comuniști și nici asta nesistemitic, ci impulsiv, bazat pe un bla-bla-bla absolut.

 

Să ne amintim ce a promis Dodon cînd organiza «orășelul» în fața sediului Parlamentului: «De îndată ce va începe sesiunea de primăvară și vom intra în Parlament, vom scoate de acolo pe toți cei de dreapta și oligarhii». I-au scos? Ce a promis Dodon țăranilor, pe care i-a numit solemn fermieri? « De îndată ce vor trece alegerile, noi, imediat, vom ridica problema cu privire la aderarea Moldovei la Uniunea Vamală». A ridicat-o? Poate că a și obținut ceva prin alte acțiuni de protest?

 

Vînătorii contemporani dispun de zgarde speciale pentru cîini, în care sunt introduși senzori electronici. Dacă cîinele se sustrage și fuge mai departe decît se cuvine, vînătorul apasă butonul de la panoul de comandă, cîinele primește o doză mică de electroșoc la gît și înțelege că trebuie să se întoarcă.

 

Iată o asemenea «zgardă», permiteți-mi să spun, poartă de la stăpînii lor și aceste «partide de stînga» sus menționate. Stăpnii le permit să strige, să se zburlească, să sustragă atenția publică de la hoțiile celor de la putere, însă, pînă la o anumită limită, iar la acea etapă urmează, deja, «electroșocul la gît» — înapoi, fu…și scade toată «vîltoarea revoluționară». S-au terminat toate acțiunile, a înghețat orășelul din fața Parlamentului cu corturi pustii. Totuși, trebuie cumva să-și demonstreze activitatea, de altfel, oamenii vor uita că mai există un asemenea partid. Așa că au început dodoniștii să inițieze în Parlament demisii nominale ale miniștrilor. Și, din nou, se vede clar cu ochiul liber, că toate aceste acțiuni se întreprind cu acordul stăpînilor, care le permit să facă gălăgie în Parlament, să-și demonstreze «activismul», ca ulterior, chestiunea cu privire la demisie să nu fie votată și, cu majoritatea de voturi, propunerea este respinsă. Deci, nimic altceva decît niște bule de săpun…

 

În Parlament au rămas șapte comuniști. Ei, însă, au reușit să obțină adoptarea a cîtorva inițiative legislative, care au devenit deja legi. Dar cu ce se poate lăuda Dodon și gașca?

 

Curînd se vor coace merele din roada nouă. Poate că țăranii ar trebui să se gîndească unde-și vor realiza marfa crescută cu atîta efort și cum i-a ajutat în acest sens, acel Dodon care știe să cînte atît de frumos. Acum, el va începe să cînte despre faptul că cum devine președinte, de îndată, va soluționa toate problemele cu care se confruntă populația. Scontul este simplu: oamenii, în mare parte, consideră că viitorul președinte ales de întreg poporul — este un fel de rege al poporului, care, prin decretele sale poate soluționa toate problemele. Dar nu, demult ar fi trebuit de înțeles faptul — în ce mod nu ar fi ales președintele, el nu va deveni rege, pentru că țara este condusă de cu totul alte persoane, deși, conform Constituției, guvernarea trebuie să fie asigurată de către Parlament, pe care noi l-am delegat cu împuternicirile respective. Și chiar dacă ar fi fost așa și în acest caz președintele — reprezintă puterea executivă și nu poate fi rege atotputernic.

 

Cît despre reprezentanții partidului lui Usatîi nici nu face să vorbim. Chiar și membrii acestei formațiuni sunt confuzi: «Unde am nimerit? Unde este programul de acțiuni? În general, cu ce trebuie să ne ocupăm?».

 

Iată ce fel de «partide de stînga» avem. Pe cît este orientarea lor de «stînga» sub papucul stăpînilor de dreapta, judecați și singuri. Cu cine să te asociezi oare? Da, se poate și trebuie de lucrat cu oamenii cărora li s-au spălat creierii și li s-au pus «macaroane pe urechi» de către reprezentanții acestor partide «de stînga». Trebuie să le reamintim oamenilor o înțelepciune din popor că calul de dar nu se caută la dinți. Este necesar de a le reaminti în permanență despre ce s-a făcut în perioada guvernării comuniste. Să le reamintim despre faptul că unul dintre primele cele mai importante documente a fost acordul de bază cu Rusia, care ar fi funcționat și astăzi dacă la putere ar fi rămas comuniștii, ci nu această gloată. Este necesar de a le deschide oamenilor ochii asupra a tot ceea ce au făcut, timp de șapte ani, acești integratori europeni, asupra faptului că au distrus tot ce a fost creat în timpul comuniștilor în economie, agricultură, educație, medicină, asigurarea bunăstării vieții pensionarilor ș.a.m.d.

 

Iată unde trebuie să fie orientată activitatea constată, pentru ca oamenii să perceapă conștient rolul viitoarelor alegeri, indiferent de nivelul acestora. Și nu este cazul să ne îmbuibăm capul cu identificarea «aliaților» mistici printre falsele «partide de stînga», create deliberat de cei care dețin puterea.
 
Oleg Mantorov, președintele comisiei de partid a CC PCRM
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: