Înapoi, în viitor!
РУС. MOLD.
» » Înapoi, în viitor!

Înapoi, în viitor!

28-09-2016, 12:37
Viziuni: 734
  
Versiunea de tipar   
Înapoi, în viitor!Despre ce vorbesc panourile publicitare ale Partidului Liberal cu textele ”Viitorul Moldovei – în România!”?

Întîi de toate, este timpul potrivit pentru procurorul general interimar al RM, Eduard Harunjen, să-și aducă aminte despre articolul ”number one” al Constituției, care stabilește faptul că Republica Moldova este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil.

 

Totodată, să-și amintească și despre articolul 341 al Codului Penal al RM, punitiv pentru îndemnurile de răsturnare a ordinii statului și stabilește pedepse de pînă la 7 ani privațiune de libertate. Din păcate, Procuratura se uită în depărtate (se pare, în anul 2018, numit de români drept proiectul ”Unirea-2”). La noi, însă, totul decide Alexandru Tănase – cetățean al României, care prin animozitate conduce Curtea Constituțională.

 

Evident, el nu poate să nu vadă ”viitorul Moldovei” în afara statului de peste Prut. Ce putem spune asupra acestui fapt ? Pentru asta, potrivit lui Babel, întotdeauna, am cîteva cuvinte. Prietenii mei, nu este pentru prima oară cînd stăm în fața conștientizării situației critice a statalității republicii, a suveranității ei și chiar a existenței sale. Atunci cînd ambițiile dominante ale statului vecin sunt gata să lichideze Moldova.

 

Pe 27 martie curent, forțele antistatale au desfășurat așa numitul Sfatul Țării – 2, în cadrul căruia au adoptat  foaia de parcurs a ”unirii” cu România în anul 2018 – cînd se împlinesc 100 de ani de la prima trădare a intereselor naționale de către Sfatul Țării – 2. A avut loc și un marș al unioniștilor prin Chișinău dar și un concert de ”sărbătoare” în  Piața Marii Adunări Naționale.

 

Societatea moldovenească, însă, s-a consolidat pentru a rezista în fața unioniștilor. Inclusiv prin ”ignorarea” marșurilor pseudo-antiguvernamentale prin Chișinău ale adepților lui Dodon, Usatîi și Năstase.

 

Cel mai important lucru l-au făcut, însă, comuniștii moldoveni, la inițiativa cărora, pe 31 martie, Parlamentul a adoptat o Declarație elaborată de ei ”Cu privire la principiul inviolabilității suveranității, independenței și neutralității permanente a Republicii Moldova”. În acest document au fost formulate cele mai importante estimări și concluzii ale momentului politic actual, ceea ce, astăzi, dă bătăi de cap fiecărui cetățean al țării.

 

Or, nici unei persoane (chiar și Ghimpu), înzestrat cu putere statală, nu-i este permis și nu trebuie să conteste principiile Legii Fundamentale. Ce nu ar spune, în legătură cu acest fapt, acoliții bucureșteni de la Curtea Constituțională.
 
Eugeniu Marian
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: