Lovitură de răspuns
РУС. MOLD.
» » Lovitură de răspuns

Lovitură de răspuns

29-09-2016, 16:31
Viziuni: 662
  
Versiunea de tipar   
Lovitură de răspunsComuniștii din Drochia: ”Noi nu trebuie să admitem ca poporul să fie băgat într-o capcană politică”

Duminică, 25 septembrie, a avut loc plenara lărgită a comitetului raional Drochia al PCRM. Comuniștii locali au sprijinit cu mare entuziasm decizia cu privire la boicotarea alegerilor prezidențiale nelegitime. La plenară a fost prezent Denis Iachimovschi, membru al Comitetului Executiv Politic al CC al PCRM.

 

În cadrul dezbaterilor, majoritatea comuniștilor și-au exprimat părerea că PCRM nu are dreptul să participe la acțiunile nelegitime ale puterii care de acum mai mult de șapte ani își bate joc de poporul moldovenesc. Alegerile nelegitime ale președintelui țării sunt încă un șiretlic al coaliției guvernante în scopul de a se consolida și mai mult la putere cu mîinile alegătorilor.


Patru membri ai Curții Constituționale, cetățeni ai României, care au depus jurămînt de credință statului vecin, în mod grosolan și fără nici un fel de scrupule au încălcat Legea Fundamentală a țării – Constituția, prin urmare, și înaintarea candidatului la funcția de președinte este nu altceva decît un joc în avantajul regimului oligarhic și o încercare conștientă de a legifera decizia CC din 4 martie 2016.


Potrivit celor spuse de comuniștii din Drochia, este evident faptul că în Parlament au existat suficiente voturi pentru a modifica Constituția în mod legal (56 de deputați din partea majorității parlamentare + 24 de deputați din partea PSRM = 80 de voturi).

 

Mai mult decît atît, toate sondajele întreprinse au demonstrat că majoritatea cetățenilor s-a pronunțat pentru alegerea președintelui prin vot direct, deci, și metoda legitimă de modificare a Constituției printr-un referendum la care să participe tot poporul i-ar fi dat guvernării rezultatul dorit de ea.


Dar regimul guvernant a procedat la o încălcare conștientă, premeditată a principalei legi a țării. De ce a făcut-o? Și ce consecințe poate avea acest pas anticonstituțional?


Răspunzînd la întrebările comuniștilor, membrul Comitetului Executiv Politic al CC al PCRM, Denis Iachimovschi, a  menționat că o mare îngrijorare trezește conștientizarea faptului că adevăratul motiv al acestui pas făcut de coaliția guvernantă poate avea consecințe deplorabile pentru viitorul Moldovei, inclusiv pierderea suveranității și dispariția lui de pe harta lumii ca stat de sine stătător.


Membrii comitetului raional de partid Drochia au atras atenția și asupra faptului că, în condițiile de astăzi și cu acele împuterniciri ale președintelui care sunt prevăzute de lege, viitorul președinte va deveni un al doilea Timofti, adică o marionetă în mîinile regimului guvernant. După cum a subliniat Denis Iachimovschi, ”în cazul alegerii președintelui, oricine ar fi el, va trebui să promulge legile majorității guvernante. Pentru nimeni nu e secret că, în cea mai mare parte, legile lor sunt antipopulare, prin urmare, la semnarea acestora, așa-numitul șef al statului va fi impus să trădeze interesele propriului popor”.

 
”În actualele condiții, boicotarea acestor alegeri nelegitime este unica decizie corectă. Acesta e un protest categoric împotriva politicii regimului oligarhic. Este important să înțelegem că boicotarea nu înseamnă o poziție de observație. Dimpotrivă, în fața noastră avem o sarcină concretă ca, printr-o muncă activă în mijlocul populației, să aducem la cunoștința fiecărui om poziția Partidului Comuniștilor. Noi nu trebuie să admitem, ca poporul nostru și de data asta să fie prostit și băgat într-o capcană politică. Anume așa o vom putea readuce pe Moldova la normalitate și obține posibilitatea de a organiza alegeri parlamentare anticipate”, a declarat el.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: