Regimul ”democratic” și-a etalat, din nou, ”dreptul” la fărădelege
РУС. MOLD.
» » Regimul ”democratic” și-a etalat, din nou, ”dreptul” la fărădelege

Regimul ”democratic” și-a etalat, din nou, ”dreptul” la fărădelege

3-10-2016, 14:25
Viziuni: 728
  
Versiunea de tipar   
Regimul ”democratic” și-a etalat, din nou, ”dreptul” la fărădelege Majoritatea parlamentară de coaliție, controlată de Partidul Democrat, a ignorat, încă o dată, cerințele legislației, anulînd, în mod arbitrar, audierile pe marginea rezoluției cu privire la acordarea votului de neîncredere Guvernului Filip. Documentul a fost semnat, săptămîna trecută, de 37 de deputați.

Ședința plenară a organului legislativ a fost stabilită de Biroul permanent al Parlamentului pentru ora 12.00, în ziua de 3 octombrie curent. La ora începerii ședinței, la secretariat erau înregistrați 47 de deputați din 101.  Reieșind din acest fapt, vice-spicherul Vladimir Vitiuc, care prezida ședința, a declarat despre lipsa cvorumului și respingerea rezoluției cu privire la votul de neîncredere.

 

”În legătură cu lipsa de cvorum, considerăm rezoluția cu privire la demisia Guvernului – respinsă. Legile pentru care guvernul le-a adoptat și pentru care și-a asumat răspundere, sunt adoptate și rog secretariatul să pregătească documentele pentru a fi semnate și, în timpul apropiat, le vot transmite pentru promulgare”, a declarat Vitiuc.

 

Totodată, el nu a oferit nici o explicație în ceea ce privește motivele de respingere a rezoluției și nici nu a concretizat cine sunt cei care ”consideră” rezoluția respinsă.

 

Declarația respectivă a lui Vitiuc a provocat indignarea tuturor deputaților care s-au prezentat la ședință. Potrivit loc, lipsa cvorumului nu poate servi drept motiv pentru respingerea automată a rezoluției cu privire la acordarea votului de neîncredere, pentru că acest lucru contravine legislației, în general, dar și Regulamentului Parlamentului, în particular.  A fost încălcată procedura de examinare a unor asemenea chestiuni – nu a fost audiat șeful Guvernului, nu a fost pusă în discuție rezoluția, nu au fost prezentate argumentele corespunzătoare, nu a avut loc procedura de vot.

 

Lipsa cvorumului nu înseamnă că rezoluția poate fi respinsă, au subliniat deputații, menționînd că audierile pe marginea acestei chestiuni urmau să fie amînate pentru o altă zi.

 

Reamintim, pe 27 septembrie, în cadrul ședinței Legislativului, prim-ministrul Pavel Filip a prezentat un pachet de legi pentru care Guvernul și-a asumat responsabilitate. Pachetul în cauză include în sine și proiectul de lege în conformitate cu care fiecare contribuabil, adică toți cetățenii Moldovei, vor fi obligați, în următorii 25 de ani, să achite în bugetul statului miliardul furat din sfera bancară. Cu alte cuvinte, Guvernul, pur și simplu, a pus pe umerii cetățenilor simpli sarcina de a restitui miliardul furat.


Deputații din cadrul fracțiunii PCRM au criticat dur decizia Guvernului calificînd-o drept una revoltătoare. 

 
Așa cum a subliniat deputatul PCRM, Oleg Reidman, Guvernul și-a confirmat, încă o dată, lipsa de independență și dependența de donatorii externi.
 
Ceea ce face astăzi Guvernul  este fără precedent. Guvernul demonstrează o atitudine pur și simplu disprețuitoare față de organul legislativ suprem al țării, și asta vorbește elocvent despre faptul că conducerea democratică normală a țării a fost definitiv suprimată”, a concluzionat deputatul.

 

”Declarația absolut  fariseică cum că totul a fost coordonat cu  FMI și cu majoritatea parlamentară demonstrează că Guvernul nu funcționează de sine stătător, ci este dirijat din exterior și îndeplinește cerințe și condiții care-i sunt dictate din afara țării noastre”, a constata deputatul.

 

În aceeași zi, Parlamentului i-a fost înaintată rezoluția cu privire la acordarea votului de neîncredere pentru Guvern. Documentul a fost semnat de 37 de deputați din partea PCRM, PSRM și PLDM.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: