Tinerețe, luptă, succes
РУС. MOLD.
» » Tinerețe, luptă, succes

Tinerețe, luptă, succes

29-10-2016, 10:07
Viziuni: 3 011
  
Versiunea de tipar   
Tinerețe, luptă, succesDiana Caraman: «Comsomolul Moldovei este o organizație de tineret cu o experiență foarte bogată, cu un prezent activ și cu o perspectivă de viitor»

La 29 octombrie a.c., Uniunea Comunistă a Tineretului din Moldova împlinește 21 de ani. Pe parcursul a două decenii, Comsomolul participă activ la viața țării, contribuie în mod considerabil la dezvoltarea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, fiind principalul lui potențial de cadre.

 

Actuala organizație de tineret rămîne fidelă tradițiilor comsomoliste și ale comunității comsomoliste din trecut. Să-ți ei rămas bun de la Comsomol este imposibil. Comsomolul înseamnă tinerețe,vigoare, spirit combativ, tendința de a atinge noi înălțimi. Cum trăiește principala organizație de tineret din țara noastră veți afla din interviul cu secretarul CC al UCTM pentru munca organizatorică, Diana Caraman.

 

Тоvarășă Diana, Comsomolul a împlinit 21 de ani. Nici una din organizațiile de tineret din țara noastră nu se poate lăuda cu o asemenea longevitate. Prin ce se explică ea?


— La 29 octombrie curent, se împlinesc 98 de ani de la întemeierea ULCTM și, după cum corect ați remarcat, se împlinesc și 21 de ani de la nașterea Comsomolului din Moldova. În toți acești ani, Comsomolul a fost avangarda tineretului și va continua să fie și de acum înainte. Este o organizație cu o experiență foarte bogată, cu un prezent activ și cu o perspectivă de viitor. Însuși faptul că organizația împlinește 21 de ani demonstrează că noi luptăm pentru valori adevărate și pentru principii juste, actuale pentru toate timpurile.


UCTM este cea mai bine structurată și cea mai activă organizație de tineret din Moldova. Organizații comsomoliste funcționează în 27 de raioane ale țării. În ultimul an, au fost restabilite comitetele raionale ale Comsomolului la Căușeni, Criuleni, Ștefan-Vodă. Cu cel mai mare număr de membri s-a completat organizația de tineret din raionul Căușeni: în rîndurile lui, au venit 27 de noi comsomoliști.

 

Comsomolul întotdeauna a avut o agendă bogată, plină de conținut. Cum a fost aceasta pe parcursul anului trecut?

 

— Pe parcursul anului trecut, UCTM a organizat numeroase manifestații. În cea mai mare parte, acestea au avut un caracter ideologic. Am desfășurat o muncă activă și la nivel internațional.


În cadrul muncii organizatorice, am ținut patru plenare ale CC al UCTM, la care au fost luate în dezbatere planul de activitate a Comsomolului în fiecare trimestru, chestiunile privind elaborarea și aprobarea datelor comemorative, programul de întîlniri cu reprezentanții noștri din instituțiile de învățămînt.

 

Desigur, am purtat discuții asupra situației politice din țară și am făcut o minuțioasă analiză a acesteia. De asemenea, în cadrul muncii organizatorice am desfășurat campania de dare de seamă și alegeri în organizațiile comsomoliste, numeroase acțiuni de protest și pichete în preajma la mai multe instituții de stat, diferite manifestări cu prilejul unor sărbători.


În cadrul muncii ideologice, principalul accent l-am pus pe educația patriotică a tineretului. În această privință, au fost organizate mese rotunde tematice, subotnice la monumentele consacrate Marelui Război pentru Apărarea Patriei, acțiuni festive în cinstea Zilei Victoriei, un miting solemn la Capul de Pod Șerpeni, consacrat împlinirii a 72 de ani din ziua eliberării Moldovei de sub ocupanții româno-fasciști etc. Pe lîngă asta, în perioada ce s-a scurs, UCTM a făcut un șir de declarații.


Cît privește relațiile internaționale, reprezentanții UCTM au luat parte la Școala de Vară a Stîngii Europene în Italia, precum și la ședințele Consiliului Mondial al Federației Tineretului Democratic în Cuba și la Moscova.

 

În contextul dat, nu putem să nu vorbim despre colaborarea activă a Comsomolului cu PCRM…

 

— Într-adevăr, Comsomolul a fost, este și va fi un sprijin pentru tovarășii noștri mai în vîrstă. Noi de asemenea suntem elevi atenți, dispuși să preluăm experiența, înțelepciunea și principiile tovarășilor noștri de partid. În legătură cu asta, vrem să le exprimăm profunda noastră recunoștință pentru ajutorul și atenția pe care ei le acordă tineretului. Pentru noi asta e foarte important și noi apreciem înalt acest sprijin și acest ajutor.

 

Diana, redacția ziarului «Comunistul» felicită UCTM cu prilejul aniversării a 21-a. Comsomolul de astăzi este o generație demnă de predecesorii săi. Vă dorim să obțineți și în viitor succese pe tărîmul activității comsomoliste, care, în condițiile sociale și politice din țară la ziua de astăzi, este una deloc ușoară. Vă dorim ca organizația să se lărgească și să se dezvolte și de acum înainte!


— Mulțumesc! Sensul vieții și activității Comsomolului este că noi ne schițăm scopuri concrete și totdeauna le atingem. Chiar de ne confruntăm cu dificultăți, nu lăsăm mîinle în jos, nu ne descurajăm, nu ne plîngem. Comsomoliștii sunt pe deplin conștienți de faptul că ei scriu istoria și destinul țării și că de dînșii depind multe.


În ajunul zilei de naștere a Comsomolului, din partea conducerii UCTM dorim tuturor nouă, comsomoliștilor de astăzi și celor de altădată, tărie de spirit în lupta pentru idealurile de stînga, precum și succese în activitatea noastră destul de complicată și deloc ușoară. Atîta timp cît suntem uniți, nu vom putea fi învinși! Mulți ani înainte, Comsomolul meu drag!
 
Marina Țurcan
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: