L-au picat pe Mișca jos…
РУС. MOLD.
» » L-au picat pe Mișca jos…

L-au picat pe Mișca jos…

4-11-2016, 14:35
Viziuni: 682
  
Versiunea de tipar   
L-au picat pe Mișca jos…Candidatul la prezidențiale, Mihai Ghimpu a suferit o înfrîngere covîrșitoare chiar și acolo unde nu se aștepta la acest lucru

Așa cum s-a dovedit, ideea mucegăită a «unirii» nu este populară nu doar printre locuitorii Moldovei, dar și în rîndul cetățenilor noștri care locuiesc temporar sau permanent peste Prut.

 

Din cîte se știe, Mihai Ghimpu s-a lansat în campania electorală sub lozinca «Viitorul Moldovei — în România !». Și pentru că actuala guvernare nu vrea să organizeze un referendum național la tema «unirii» (dar vrea doar alegeri prezidențiale neconstituționale a unui președinte de buzunar), votarea pentru această lozincă a fost un fel de test de turnesol pentru cetățeni. Cifrele vorbesc de la sine: candidatura lui Mihai Ghimpu a fost susținută de mai puțin de 2% dintre alegători. Pentru un Juan și sombrero. Dar, vai ce fiasco, Mihai Fiodorovici a fost trădat pînă și de cei pe care sconta și cărora li se adresa, în primul rînd — cetățenilor noștri din România.

 

Liderul liberalilor a pierdut în toate orașele României unde au fost deschise secții de votare. A pierdut și chiar a acumulat acolo mai puține voturi decît Dodon cu retorica lui pro-rusă falsă. Așa deci, dacă la București, pentru Dodon au votat 53 de persoane, atunci, Ghimpu a acumulat 51 de voturi. Cum se spune la Odessa: de ce-ați călcat în picioare fericirea noastră? 

 

Da ce să mai vorbim de București! Mihai Ghimpu a fost trădat și la Colonița natală. Acolo, din numărul total de 1680 de cetățeni care au participat la alegeri, doar 148 și-au dat votul pentru Mihai Ghimpu. Iată, cum se zice și bonjur maman…

 

Putea să-l ajute agitatoric pe Mihai Ghimpu un alt «far al românizării» — fostul președinte al României, Traian Băsescu. Dar el nu s-a grăbit să-l ajute pe vechiul său părtaș. Proaspătul cetățean al Republicii Moldova — Băsescu — nu a fost lăsat nici pe aproape de urna de vot pentru că «domnul Dodon ar fi atacat la Curtea Constituțională decizia domnului Timofti cu privire la acordarea cetățeniei moldovenești pe numele meu», a explicat «cetățeanul traian».

 

Dar nu-i mare scofală, CC i-a oferit lui Dodon un eșec previzibil, iar în turul doi Băsescu va vota. Dar, așa cum a declarat chiar el, nu va vota pentru Ghimpu, ci pentru cea cu care «Moldova va rămîne un stat proromânesc și proeuropean». Ceva similar spunea Băsescu cîndva și despre Mihai Tudorovici. Însă, timpurile se schimbă și prietenii se «îmbină».

 

Însuși Ghimpu a declarat cu fermitate că procentele pe care le va acumula în aceste alegeri îl interesează cel mai puțin. În acest caz, nu mai este clar la ce a mai candidat… Ei bine, ce să mai... Ne-am obișnuit deja cu trucurile principalului liberal din țară.

 

Mihai Ghimpu a refuzat să se expună pe marginea celor care vor trece în turul doi. La întrebarea pe cine va susține politicianul căruia «i-a întors spatele pînă și Colonița», a răspuns: «Vom trăi și vom vedea. Așa pur și simplu nu o vom susține (una dintre candidaturi — nota red.)». Clar ca buna ziua, pur și simplu, Mihai Fiodorovici nu a susținut pe nimeni niciodată…
 
Dumitru Crîmov
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: