Eu pledez pentru conștiința curată!
РУС. MOLD.
» » Eu pledez pentru conștiința curată!

Eu pledez pentru conștiința curată!

11-11-2016, 15:07
Viziuni: 880
  
Versiunea de tipar   
Eu pledez pentru conștiința curată!Candidații la Președinție promit ceea ce poporul vrea să audă, dar asta nu înseamnă că ei anume așa gîndesc și că așa și vor proceda

Mulți spun că în baza alegerilor prezidențiale, poporul a fost supus unui fel de examen la geopolitică: Vest — Est. Categoric nu sunt de acord cu acest lucru! Iubesc la infinit Rusia, dar niciodată nu voi vota pentru Dodon.

 

Mi aduc aminte de ziua de 22 aprilie 2010, atunci cînd la monumentul lui Lenin, Vladimir Nicolaevici Voronin i-a înmînat lui Dodon biletul de partid. În afară de discursul său pompos precum că aderă la partid într-o perioadă complicată pentru PCRM, atunci cînd formațiunea se află în opoziție, pentru ca nimeni să nu-l suspecteze de conjunctură și interese meschine.

 

Ulterior, au urmat alegerile în organele publice locale și promovarea lui Dodon în calitate de candidat la funcția de primar al Chișinăului. Sunt profund convinsă că ultimele alegeri democratice au avut loc în țara noastră pe 5 aprilie 2009. Toate alegerile ulterioare au fost organizate în baza principiului: noi votăm, iar ei se prefac că numără.

 

Dodon a pierdut alegerile dar PCRM a obținut majoritatea în Consiliul Municipal Chișinău, ceea ce ne-a oferit o speranță enormă pentru viitor. Atunci cînd toate documentele ce demonstrau falsificarea erau gata pentru a fi intentat un proces de judecată, il vedem pe Dodon, în vizorul camerelor de luat vederi din toată Moldova, cum îi strînge mîna lui Chirtoacă la primărie și-l felicită pentru victoria obținută. Dodon nu avea nevoie de această victorie! De ce să se scufunde în multitudinea de probleme orășenești ? Pentru el, acele alegeri au fost asemenea unei trambuline pentru cariera sa politică ulterioară.

 

Părăsind fracțiunea parlamentară a PCRM, pe noiembrie 2011, Dodon a scos cu el din fracțiunea noastră în CMC încă cîțiva consilieri, iar în acest fel a privat comuniștii de majoritate, aplicînd o lovitură grea formațiunii noastre și cel mai grav — alegătorilor noștri. Din barei motive, consilierii plecați au colaborat, în continuare, foarte bine cu consilierii liberali.

 

Să ne aducem aminte de votul lui Dodon pentru Timofti, în martie 2012. În cadrul unei emisiuni, Iurie Roșca povestea că el l-a întrebat pe Dodon, într-o discuție privată, de ce a votat acest candidat la funcția de președinte. La care Dodon a răspuns foarte sincer că dacă el nu ar fi votat ar fi fost organizate alegeri parlamentare anticipate, fapt care nu-i era convenabil, pentru că el (Dodon) nu ar fi acces în Parlament. Oare la nevoile oamenilor se gîndea acest politician? Dodon a prelungit viața alianței antipopulare la guvernare.

 

În programul lui Dodon, este cusută cu ață roșie ideea luptei împotriva oligarhilor. Dar însuși el cine este — proletar? Se pare că el nici pe departe nu este un om sărac. Oare de ce CCA nu are nicio pretenție față de posturile NTV-Moldova și Accent TV, nu se vede oare lipsa pluralismului de opinie? Poate motivul constă în faptul că aceste posturi TV aparțin lui Dodon?

 

Și în baza cărui drept Dodon își asumă realizările Partidului Comuniștilor obținute în timpul celor 8 ani de guvernare? El nu era decît un mic valet într-un mecanism complicat enorm al echipei PCRM în frunte cu președintele nostru Vladimir Nicolaevici Voronin.

 

Nu neg, Dodon are o experiență bună de lucru în structurile statului în diferite funcții, el este un executant, profesionist. Dar asta este prea puțin pentru un șef de stat. Omul trebuie să dispună și de anumite calități personale: cumsecădenie, onestitate, curaj, integritate. Nimic din toate acestea nu-l caracterizează pe Dodon. El spune ceea ce poporul vrea să audă, dar asta nu înseamnă că el anume așa și crede și că va proceda anume așa. Sunt convinsă că cei care-și vor da votul pentru el, foarte curînd vor fi profund dezamăgiți.

 

Cunosc multă lume, care se gîndesc cam așa: poate să-l votez pe Dodon in turul II ? Da, este obijduitor, parcă ar fi un politician de stînga, socialist… Dar, în primul rînd, nu este persoana potrivită, în al doilea rînd, și asta este cel mai important, alegerile sunt ilegale. Nu poate fi ilegal primul tur, iar al doilea — legal. Curtea Constituțională, care este obligată să stea la straja Legii Supreme, personal a încălcat-o impunînd poporului aceste alegeri.

 

Oare noi vrem să fim complicii acestei fărădelegi? Doar boicot! Eu pledez pentru conștiința curată! Dar voi?
 
L.I.Grigorieva, comitetul raional PCRM a sectorului Buiucani
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: