Cine sînt creditorii?
РУС. MOLD.
» » Cine sînt creditorii?

Cine sînt creditorii?

16-12-2016, 13:24
Viziuni: 681
  
Versiunea de tipar   
Cine sînt creditorii?Dacă e să analizăm istoria recentă a foștilor șefi ai fondului, precum și «dosarul» actualului șef al FMI, Christine Lagarde, se profilează o practică foarte urîtă

În «familia» FMI s-a iscat un nou scandal. S-ar părea, ce atribuție are aici mica noastră țară, să se lămurească singuri. Aici, însă, există un DAR foarte ferm: în primul rînd, Moldova a împrumutat surse financiare de la FMI, pe care actuala alianță de la guvernare le-a cerșit practic de la partenerul său occidental. De și cu scîrț, FMI eliberează credite pentru guvernarea moldovenească coruptă, conștientizînd perfect că Moldova, pur și simplu, nu are cu ce să întoarcă datoria. În al doilea rînd, sub forma concesiilor pentru o nouă pomană, alianța de la guvernare face compromisuri cu fondul și fără să țină cont de interesele naționale, îndeplinește orice condiții impuse de creditor. În lumina ultimului scandal la conducerea FMI, apare o întrebare deloc simplă — dar cine sînt creditorii?


Dacă e să analizăm istoria recentă a foștilor șefi ai fondului, precum și «dosarul» actualului șef al FMI, Christine Lagarde, se profilează o practică foarte urîtă.


Așa cum transmit sursele media occidentale, șefa Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, riscă să repete soarta predecesorului său în această funcție. În plină campanie electorală, Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat de hărțuire sexuală.

 

Mai tîrziu, toate acuzațiile în adresa lui au fost retrase sub motivarea mărturiilor false ale «victimei» lui Strauss-Kahn, însă, pe cariera lui strălucitoare s-a pus o cruce mare. Tot atunci, analiștii politici declarau într-un glas că, în acest fel, Dominique Strauss-Kahn a fost înlăturat de pe arena politică din cauza popularității sale înalte, iar el avea toate șansele să ocupe fotoliul de președinte în Franța.


Conform versiunii Tine în 2016, în ratingul 100 cei mai influenți oameni din lume, Christine Lagarde a ocupat prima poziție, în acest fel, ea i-a devansat pînă și pe Barack Obama, Angela Merkel și Franзois Hollande (cel mai nepopular președinte al Franței din toată istoria). Citînd presa occidentală, experții remarcă că nici pe departe nu la toți le este pe plac popularitatea în creștere a Christine Lagarde.


Totodată, ea nu a declarat despre faptul că intenționează să participe la cursă prezidențială din 2017. Cu toate acestea, cineva, cine trage sforile în spatele FMI, a decis să joace cu avans.


«Dosarul» inițiat împotriva lui Lagarde vizează o istorie de acum opt ani de zile (!). Așa cum remarcă RT. ru, ea este învinuită de faptul că nu a prevenit plățile asiguratorii de amploare din bugetul de stat al țării omului de afaceri Bernard Tapie, în valoare de 400 de milioane de euro.


În acel moment, Lagarde ocupa funcția de ministru al Finanțelor din Franța. Ulterior, instanța a contestat decizia ei și l-a obligat pe Tapie să întoarcă compensația primită și să achite și procente. Dacă Lagarde va fi găsită vinovată, ea riscă să facă un an de pușcărie și să achite o amendă de 15 mii de euro. În asemenea situație nici nu mai poate fi vorba despre o eventuală carieră politică. În continuare, conform scenariului testat deja, posibil că toate acuzațiile vor fi retrase mai tîrziu, dar pe cine va mai interesa acest lucru după alegerile prezidențiale din Franța.
 
Pavel Marfin
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: