Neîncrederea populației în guvernare este critică
РУС. MOLD.
» » Neîncrederea populației în guvernare este critică

Neîncrederea populației în guvernare este critică

7-02-2017, 14:40
Viziuni: 643
  
Versiunea de tipar   
Neîncrederea populației în guvernare este criticăPCRM: Pentru ca Moldova să se poată mișca înainte, țara are nevoie de alegeri parlamentare anticipate

Comisiile parlamentare lucrează, deja, de zor, însă, ședințe plenare nu se prevăd deocamdată. Așa cum a remarcat, în legătură cu acest fapt, președintele fracțiunii Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Ina Șupac, invitată la emisiunea «Glavnoe» de la postul de televiziune TVC 21, așa numita «majoritate parlamentară» nu se grăbește să dea startul sesiunii de primăvară și să desfășoare prima ședință a organului legislativ din acest an.

 

«Săptămîna aceasta nu va fi nicio ședință, pentru că spicherul Andrian Candu este, chipurile, în deplasare. Pe holurile Parlamentului circulă zvonuri că prima ședință a Parlamentului este planificată pentru data de 16 februarie. Dar eu nu văd o mare problemă în faptul că președintele lipsește, pentru că el are doi vicepreședinți. De asemenea, posibil că mai mulți deputați ar putea să nu fie pe loc. Or, posibil «se lucrează» cu unii deputați pentru ca ei să-și părăsească, ulterior, fracțiunile.


De asemenea, există informația că cei 14 trădători, foști deputați comuniști, la prima ședință ar putea să anunțe că aderă la fracțiunea Partidului Democrat. Răspunsul la întrebarea — de ce nu au făcut acest lucru pînă acum, se regăsește în Regulamentul Parlamentului, potrivit căruia, pe parcursul unui an după ce deputatul și-a părăsit fracțiunea el nu are dreptul să adere la o alta. De asemenea, există opinia că deputaților din fracțiunea Partidului Democrat li se plătește mai mult decît deputaților independenți», a remarcat Ina Șupac.


Potrivit rezultatelor sondajelor de opinie, majoritatea cetățenilor Moldovei nu au încredere în instituțiile puterii statului. Așa cum reiese din cifrele prezentate, doar 6 la sută din numărul populației țării manifestă încredere în actuala componență a Parlamentului. În opinia președintei fracțiunii PCRM, actuala guvernare face tot posibilul pentru ca acest indice să scadă și mai mult pînă la limita zero. De asemenea, Ina Șupac a subliniat că atît timp cît Moldova va fi un stat capturat, în țară nu se vor produce nici un fel de schimbări spre bine. Țara poate fi salvată doar de alegerile parlamentare anticipate, consideră deputata.


«În Republica Moldova nu se va schimba nimic spre bine atît timp cît Moldova este capturată de oligarhi și, în primul rînd, de domnul Vladimir Plahotniuc. Aceasta este problema primordială. De aceea am și îndemnat la boicotarea alegerilor prezidențiale ilegale, pentru a putea merge înainte — către alegerile parlamentare anticipate, pentru a scăpa de Partidul Democrat, care cumpără tot și pe toți, inclusiv deputați, pentru ca, în asemenea mod, să păstreze puterea de partea lor», a subliniat Ina Șupac.
 
Ecaterina Mîndru
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: