În pofida Constituției — 2
РУС. MOLD.
» » În pofida Constituției — 2

În pofida Constituției — 2

25-02-2017, 10:04
Viziuni: 1 076
  
Versiunea de tipar   
În pofida Constituției — 2«Alesul de către întregul popor», adică Președintele Dodon, calcă în picioare Constituția după propriul său plac

Prima încălcare a Legii Supreme Igor Dodon a săvîrșit-o acceptînd să candideze la funcția de președinte la alegeri în totalitate nelegitime. Nu s-a dezis, nu i-a fost rușine, nu a avut nici un fel de scrupule. Și asta pentru că dumnealui întotdeauna a pus interesele personale mai presus de orice probleme ale societății și țării. În acest context, actualele lui sforțări de a lăsa impresia de «tată al națiunii» sunt pur și simplu ridicole și jalnice.

 

Acum Igor Dodon este preocupat cum nu se poate de tare de ideea Moldovei federative — desigur, cu remorcă transnistreană. În opinia dumnealui, piatra de temelie în constituirea federației trebuie să fie un referendum al întregului popor. Și asta în pofida faptului că, încă în luna ianuarie a acestui an, liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a declarat în mod foarte explicit că pe malul stîng al Nistrului nu va fi nici un fel de referendum.


Deci, Chișinăul și Tiraspolul își trasează obiective iraționale, încercînd să umple mințile cetățenilor săi cu un conținut artificial, plămădit în exclusivitate din geopolitică. Se poate spune că și Dodon, și Krasnoselski pur și simplu își distrează electoratul asemenea unor clovni de circ.


Este greu de înțeles de ce Igor Dodon crede că majoritatea participanților la referendum se vor pronunța pentru o Moldovă unică, în timp ce asta e o chestiune discutabilă.


Desigur, referendumul nu va rezolva nimic, asta e clar din capul locului, însă pe Igor Dodon îl interesează altceva, și anume voturile transnistrenilor, adică ale celor care sunt cetățeni ai Republicii Moldova și care la alegerile parlamentare din 2018 își vor da voturile pentru Partidul Socialiștilor. Fapt despre care dumnealui vorbește în mod deschis și încearcă să-și creeze un chip pozitiv de pacificator. Și o face fără nici un dezgust față de careva din mijloacele aplicate, precum și încălcînd Constituția încă o dată.


Igor Dodon în mod conștient l-a numit pe Vadim Krasnoselski «președinte al Transnistriei» și l-a felicitat cu ocazia victoriei acestuia la alegeri. Și chiar s-a lăudat cu asta, declarînd că, în toți cei 25 de ani, el e primul dintre conducătorii Moldovei independente care l-a felicitat pe președintele Transnistriei cu prilejul victoriei lui la alegeri.


Cu ce se fălește «alesul de către întregul popor»? Cu faptul că a încălcat jurămîntul prezidențial, conform căruia dumnealui este obligat să păstreze integritatea republicii? Cu încurajarea separatismului? Doar, felicitîndu-l pe Vadim Krasnoselski, Igor Dodon a recunoscut, de fapt, independența Transnistriei, ceea ce nu a făcut nici unul din conducătorii Moldovei. Iar Igor Dodon făcînd-o, astfel a demonstrat că nu-i pasă de ceea ce declară însăși Constituția țării.


De la asemenea gesturi adie a impeachment. Desigur, dacă Plahotniuc nu-i va lua apărarea. Dar asta depinde de cîtă vreme va avea nevoie păpușarul să manipuleze președintele-marionetă.
 
Ivan Lecarev
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: