Selfie-ul lui Dodon pe fundalul Victoriei
РУС. MOLD.
» » Selfie-ul lui Dodon pe fundalul Victoriei

Selfie-ul lui Dodon pe fundalul Victoriei

7-05-2017, 19:10
Viziuni: 805
  
Versiunea de tipar   
Selfie-ul lui Dodon pe fundalul VictorieiDodon este în stare să-și facă apariția pînă și la sărbătoarea unioniștilor, numai ca să aibă motiv să iasă în evidență în reflectoarele camerelor de luat vederi sau telefon.
De dragul unui selfie ”președintele ales de tot poporul”, Igor Dodon este gata să viziteze orice manifestație, să plece oriunde nu ar fi invitat chiar și de către organizațiilecu care nici el și nici socialiștii lui nu au nicio atribuție.  Așa s-a întîmplat și pe 7 mai înainte de startul cursei automobilistice ”Drumurile Victoriei”.

S-a știut din timp că această cursă automobilistică va avea startul la ora 11.00 din Piața Marii Adunări Naționale.  La acea vreme, în centrul capitalei se adunaseră participanții la acțiune, proprietarii automobilelor retro, în centru veneau familii întregi de chișinăuieni.

În afară de automobilele retro,  dis de dimineață, în centrul capitalei a fost amplasată tehnica militară sovietică.  Evident, oamenii se fotografiau lîngă aceste mașini, copii studiau tehnica militară.  Într-un cuvînt, toți se bucurau și așteptau startul acțiunii. Niciun fel de politică, numai pace, mai, Victorie.

Și iată că-și face apariția n piață Igor Dodon și suita sa. Incluzînd funcția ”eu sînt președinte aici” a început să cocheteze și să facă poze pe fundalul tehnicii militare.  Nu a trecut cu vederea și și-a făcut cîteva fotografii pe fundalul automobilelor retro. Dodon trecea brusc la cei care se fotografiau, zîmbea și se îndepărta.

Această apariție nerușinată a lui Dodon la o acțiune cu care nu avea absolut nicio tangență îi este foarte caracteristică naturii sale narcisiste. Acest curcan, care încearcă să privatizeze pînă și ceea ce este mai sfînt, evident, în maniera-i caracteristică, a încercat să ștampileze propria-i semnătură și la această acțiune – cursa automobilistică ”Drumurile Victoriei” și să o înscrie pe contul său electoral. Și, cel mai probabil,  a crezut că odată cu apariția sa, mulțimea-i va sări în întîmpinare cu strîngeri de mînă și exclamări.

Dodon, însă, care, în ajun, s-a încurcat cu Plahotniuc, a fost fluierat și i s-a strigat din urmă ”Rușine !” în Piața Marii Adunări Naționale.  

* * *
Nu este pentru prima dată cînd Dodon și socialiștii lui decid să se alăture unei acțiuni de succes cu care, repetăm, nu au absolut nicio tangență.  

Dodon a primit un șut tare reprezentativ din partea cetățenilor  adunați în piață.  Exclamația ”Rușine !” a demonstrat că oamenii se vor consolida în jurul celor care, în asemenea zile, vor uita de divergențele politice, care nu împart oamenii în coloane, care nu fac politică de dragul selfie-urilor, ci în numele poporului.

Iar aceștia nici pe departe nu sînt socialiștii. Socialiștii arată ca modelele pe podium – s-au etalat și au fugit după salarii.

Îi vom reaminti lui Dodon și socialiștilor lui, care-și atribuie inițiativele străine și fură ideile altora, că niciunul dintre ei, deși au fost invitați, nu au participat la ședința extinsă a consiliului obștesc ”Pentru Patrie Liberă !”, în cadrul căreia veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, reprezentanții organizațiilor de veterani, obștești și etnoculturale, un șir de partide politice  - printre care un loc aparte a ocupat Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Comsomolul moldovenesc – au discutat pe marginea planului de acțiuni dedicate aniversării celor 72 de ani de la Marea Victorie. S-a decis atunci de a participa la acțiuni alături de popor fără simbolică partinică și steagurile formațiunile politice.

S-a discutat, de asemenea, și despre cursa automobilistică, însă, așa cum s-a mai spus, socialiștii nu au participat la conferință. Ei au crezut, probabil, că și așa își vor putea atribui această acțiune. Nu s-a primit, mergeți acum pe propria cale în ”alianța mixtă” cu Plahotniuc... Poporul se va descurca și fără voi.

Ecaterina Mîndruскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: