Referendum în Chișinău: Schimbăm șarlatanul pe flecar?
РУС. MOLD.
» » Referendum în Chișinău: Schimbăm șarlatanul pe flecar?

Referendum în Chișinău: Schimbăm șarlatanul pe flecar?

18-05-2017, 12:50
Viziuni: 742
  
Versiunea de tipar   
Referendum în Chișinău: Schimbăm șarlatanul pe flecar?În primele două zile de colectare a semnăturilor, camerele online au înregistrat rînduri de agiotaj la corturile de colectare. Și brusc, în jurul corturilor s-a făcut pustiu ...
Mulți au atras atenția: de îndată ce socialiștii și democrații au ajuns la un ”compromis istoric” pe marginea proiectului de modificare a sistemului electoral, practic imediat a fost pronunțată decizia judecătorească care legalizează colectarea semnăturilor pentru organizarea referendumului de revocarea lui Dorin Chirtoacă din funcția de  primar al Chișinăului.  

Legătura dintre cele două evenimente este atît de evidentă încît nici nu mai are nevoie de dovezi suplimentare. Însă, la urma urmei, chișinăuienii au obosit atît de mult de primarul, care timp de zece ani a dus orașul la degradare și haos total, încît au scuipat pe această înțelegere între PSRM și PDM. Tot așa au scuipat și pe faptul că aceste corturi pentru colectarea semnăturilor, instalate în Chișinău, au fost acoperite cu simbolica socialiștilor, ceea ce este prostesc avînd în vedere faptul că cel puțin jumătate din chișinăuieni îl urăsc pe Chirtoacă la fel de mult cum urăsc PSRM.  

În primele două zile de colectare a semnăturilor, camerele online de luat vederi au fixat rînduri de agiotaj la punctele de colectare. Și, brusc, în jurul corturilor s-a făcut pustiu.

Ce s-a întîmplat? Iată ce. În eterul unui post privat de televiziune, Dodon a vociferat numele candidatului alternativ lui Chirtoacă. ”Ion Ceban poate fi una dintre candidaturile posibile”, a declarat Dodon. Și imediat în jurul corturilor s-a făcut pustiu.

Chișinăuienii au obosit foarte mult de politicărie și management defectuos. Chișinăuienii au nevoie de un edil cu experiență în gestionare municipală, care se pricepe bine la problemele ce țin de gospodăria orășenească. Încă un politican flecar care să le aducă lozinci populiste nu i-a inspirat absolut deloc. Mai ales că mulți înțeleg de minune: nicio acțiune răsunătoare, organizată  la obiectele de construcție  sub conducerea lui Ceban, nu a culminat cu sistarea lucrărilor ilegale.
 
Gurile rele afirmă că în timpul acestor proteste locale, mulți dintre participanți s-au ales cu imobile anume în acele case pentru edificarea cărora au protestat cu vehemență.

Poate fi oare Ceban alternativă reală pentru Chirtoacă? Se pricepe el oare mai bine decît Chirtoacă în toate subtilitățile problemelor municipale?  Știe el oare mai bine decît Chirtoacă construcția sistemului de canalizare din Chișinău? Judecînd după viteza cu care au pustiit corturile pentru colectarea semnăturilor, chișinăuienii au mari dubii în această privință.  Ei consideră pe bună dreptate că Ion Cioban este de aceeași factură ca Dorin Chirtoacă.
 
Oare poate fi salvat Chișinăul de la distrugere absolută printr-o schimbare simplă a unui șarlatan cu un flecar?
 
Chișinăuieni! Gîndiți-vă la acest lucru de pe acum, pînă la alegeri. În caz contrar, veți pierde definitiv orașul!
 
A.B.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: