Medicină accesibilă
РУС. MOLD.
» » » Medicină accesibilă

Medicină accesibilă

11-12-2015, 10:41
Просмотров: 997
  
Версия для печати   
Medicină accesibilăLa iniţiativa deputaţilor comunişti, Parlamentul a introdus un moratoriu la majorarea preţului poliţei de asigurare medicală


Joi, pe 10 decembrie, Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege al fracţiunii PCRM, potrivit căreia preţul poliţei de asigurare medicală va rămîne neschimbat în următorii trei ani, adică va fi îngheţat la nivelul de 4056 de lei.

 

După cum a menţionat Oxana Domenti, președintele Comisiei parlamentare pentru protecţie socială, sănătate şi familie, respectiva iniţiativă va contribui la micşorarea poverii financiare pentru cetăţenii şomeri, astfel ca serviciile medicale prevăzute de poliţa de asigurare obligatorie în medicină să devină mai accesibile şi pentru dumnealor.

«După cum ştim, cetăţenii neîncadraţi în cîmpul muncii refuză să cumpere poliţă de asigurare din cauza preţului mare al acesteia. În 2016, costul poliţei trebuia să fie de 5319 lei. Astăzi, Parlamentul a aprobat iniţiativa fracţiunii PCRM, potrivit căreia în următorii trei ani preţul poliţei de asigurare medicală nu va fi majorat şi va rămîne la nivelul celui din 2015, adică de 4056 de lei», a subliniat Oxana Domenti.


Totodată, dumneaei a comunicat că, la dezbaterile bugetului pentru asigurarea obligatorie medicală, comuniştii vor insista la păstrarea înlesnirilor de care s-au folosit cetăţenii, cumpărînd poliţa de asigurare cu reduceri. Comuniştii intenţionează să insiste şi asupra revizuirii listei celor care au beneficiat de înlesniri la procurarea poliţei de asigurare medicală obligatorie. De exemplu, se propune ca notarii şi executorii judecătoreşti să cumpere poliţa cu preţ deplin.

 

Ecaterina Mîndru

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: