Oribil, cît nu este de înfricoșător
РУС. MOLD.
» » Oribil, cît nu este de înfricoșător

Oribil, cît nu este de înfricoșător

10-06-2017, 10:20
Viziuni: 701
  
Versiunea de tipar   
Oribil, cît nu este de înfricoșătorÎn cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, Igor Dodon și-a exprimat indignarea în legătură cu expulzarea celor cinci diplomați ruși
 
Posibil, «desemnatul de tot poporul» chiar a avut impresia că i-a mustrat sever pe cei din conducerea MAEIE și SIS — acest om are o rată incomensurabilă de supraapreciere. Însă, pentru toți oamenii cu rațiunea trează lucrurile sînt foarte clare — tunetele și fulgerele dodoniste la ședința Consiliului Suprem de Securitate nu sînt decît o bulă de săpun.

Evident, ședința nu a fost transmisă în emisie directă, dar nu este greu să ne imaginăm cum se încordează Dodon, cum își umflă furios obrajii rotunjori și încruntă ochii cu înverșunare (așa cum i se pare lui). Iar în ochii plictisiți ai directorului SIS, Mihai Balan și ministrului de Externe, Andrei Galbur se citește un singur gînd: oare cînd va închide el, în sfîrșit, gura.

De altfel, Igor Dodon nici nu avea de gînd să-și închidă gura, el aruca fraze de genul: «în Legea cu privire la SIS se spune că ei sînt obligați să informeze președintele despre asemenea cazuri», iar «MAEIE este obligat să informeze Consiliul Suprem de Securitate». Iar pe mine, cum se spune, nu m-au informat. Deși există alte informații în legătură cu acest fapt. Anume că l-au informat, doar că Dodon era plictisit să rămînă blocat în acest scandal și a preferat să plece la Sankt-Petersburg pentru a se afișa la Forumul Economic Internațional. Evident, în calitate de șef a unei puteri economice importante. Iar în ceea ce privește scandalul diplomatic, a promis să se clarifice după. Atunci cînd, la drept vorbind, nu va mai fi nevoie...

Galbur și Balan se debarasau agale de pretențiile lui Dodon. Chipurile, dacă tot ești așa puternic, restabilește diplomații ruși, iar pe cei care au încălcat legea — alungă-i. Și pentru că nu ai asemenea competențe, nu este cazul să joci spectacol comedie aici.

Apropo, figurile care reprezintă puterea reală și care fac parte din componența Consiliului Suprem de Securitate — spicherul Parlamentului Andrian Candu și premierul Pavel Filip nici nu au avut de gînd să se prezinte la «Dodon-show». Ei au preferat să meargă în vizite oficiale — unul în Elveția și altul în Belarus. Dar nici pe cei prezenți Dodon nu s-a decis să-i atingă. Pentru că el este curajos și decisiv doar atunci cînd îi șterge ochelarii lui Vladimir Putin sau cînt întinde macaroane pe urechile muncitorilor simpli.

El a lăsat să se înțeleagă că nu intenționează să obțină demisia reală a șefului SIS, întrucît mandatul acestuia expiră curînd. În ceea ce-l privește pe ministrul Afacerilor Externe, Dodon a spus că în raport cu el, în Parlament va fi înaintată o moțiune de cenzură, dar pentru a obține demisia acestuia va fi nevoie de susținerea majorității deputaților. Dar, așa cum arată practica, asemenea inițiative eșuează permanent. Nu există niciun dubiu că anume așa se va întîmpla și cu Galbur.

La dovezile contrare ale lui Galbur și Balan, Dodon a răspuns: «Ceea ce am auzit astăzi sînt povești despre «berbecul alb»». Greșeală, domnule «ales de tot poporul»! Nu DESPRE ci PENTRU berbec. Culoarea nu are nicio importanță.

Ivan Lecarevскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: