Rău faci — rău găseşti...
РУС. MOLD.
» » Rău faci — rău găseşti...

Rău faci — rău găseşti...

4-12-2015, 12:09
Viziuni: 970
  
Versiunea de tipar   
Rău faci — rău găseşti...Demisii, acţiuni judiciare şi noi demascări ale vîrfului componentelor alianţei guvernante... Şi nu contează ce anume a impulsionat această cotitură a evenimentelor.

Este important altceva — că astăzi, cum se spune, păianjenii din borcan au început să se foiască, ei nu se simt bine alături unul de altul în acest spaţiu al puterii lor, în care pînă nu demult convieţuiau împreună într-un mod chiar foarte confortabil.


Şi nu pur şi simplu confortabil, dar atît de comod cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, încît în ultimii ani au întrecut măsura obrăzniciei, pierzîndu-şi chiar şi simţul autoconservării. L-au pierdut într-atît, încît au îndrăznit să bage mîna în buzunarul statului, din care au început să fure fără nici o sinchiseală.


Acum, la toţi le tremură genunchii. Şi lui Diacov, şi lui Plahotniuc — da, îi tremură şi lui, oricît i-am demoniza persoana! —  şi lui Streleţ, Leancă, Ghimpu, care din toate puterile încearcă să iasă curaţ din aceste ape tulburi...


Nu le va merge. La toţi trebuie să li se dea ceea ce spune legea. Altfel, poporul nu va înţelege ce se face la noi.

 

Situaţia s-a schimbat. Şi asta în multe datorită PCRM, care, fiind în opoziţie, în toţi acesti ani a dus o luptă extrem de complicată împotriva puterii oligarhice, de fiecare dată insistînd, prevenind despre consecinţele acestei politici dăunătoare, spunîndu-le în faţă şi emisarilor europeni ce fel de putere sprijină ei şi care va fi responsabilitatea pe care şi dînşii, birocraţii din UE, vor trebui s-o poarte de rînd cu făptaşii relelor de la noi pentru dezmăţ, pentru bătaia de joc de Moldova de către hoţii de la putere.


Dacă e să fim sinceri, acum e tocmai timpul ca partidele care se numesc pe sine proeuropene minimum să se autodizolve cel puţin din respect faţă de ideea modernizării eurointegraţioniste. În loc de asta, ele continuă să se agaţe de putere, şi fac acest lucru în mod grosolan, obraznic, mitocănesc şi nu fără a încerca să dea vina pe altcineva. Dar vorba e că toată lumea şi-a dat seama: altcineva nu e de vină. De vină sunt cei pe care-i cunoaştem — hoţii. Deci, iată vinovaţii! Deci, ei trebuie să fie judecaţi după lege. Doar atît, şi nimic altceva.

 

Olga Dzeatcovschi

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: