Virusul indiferenţei
РУС. MOLD.
» » Virusul indiferenţei

Virusul indiferenţei

4-12-2015, 12:50
Viziuni: 723
  
Versiunea de tipar   
Virusul indiferenţeiCetăţeni ai Moldovei, ţineţi-vă bine, în Moldova a venit sezonul răcelilor şi al infecţiilor virale. Pregătiţi-vă chimirele, iar dacă acestea-s goale, luaţi bani din cei păstraţi pentruj zilele negre: una din zilele negre se apropie. Fără o sumă frumuşică, nu veţi putea scăpa de necazurile bolii.


De regulă, conform indicilor statistici medii, bugetul unei familii cu venituri modeste nu prevede şi cheltuieli pentru medicamente. Cine se gîndeşte că anume pe dînsul îl va năpădi o gripă sau o angină? Mai bine să nu te gîndeşti la asta. Dar dacă necazul, adică, boala, vine pe capul tău, ţine-te tare.

 

Astăzi, preţurile la medicamente sunt atît de muşcătoare la buzunar, încît scutură populaţia la fer de nemilos, ca şi însuşi virusul care o atacă. Doar pentru virusul indiferenţei — acea indiferenţă cu care cei de la guvernare se uită la suferinţele oamenilor — nu există vaccină. Un preparat antiviral recomandat foarte des, Viusid, costă de la 26 pînă la 32 de lei un pacheţel. El trebuie administrat minimum 5 zile cîte 2 pacheţele pe zi. Iar dacă virusul a pătruns în bronhi sau căile respiratorii, trebuie administrate preparate antibiotice, picături pentru nas şi lichiduri pentru irigarea gîtlejului. În total, pentru medicamentele de care veţi avea nevoie în asemenea situaţii va trebui să scoateţi din chimir 600–700 de lei.


Mulţi încearcă să se trateze prin metode recomandate de medicina populară, dar acestea sunt eficiente doar în cazurile perioadei începătoare a bolii, şi nici nu în toate diagnozele, sau în calitate de mijloace adjuvante. Şi ce se întîmplă în asemenea cazuri? Deseori, un sfîrşit fatal...


În 2013, gripa А/H1N1 a luat viaţa a 10 oameni… Anul 2015 şi-a luat startul fără a ne aduce şi gripa cu sine, în orice caz, oficial, nu a fost înregistrat nici un virus. Dar de acum la 10 februarie, la Chişinău a decedat o femeie la care a fost depisatat virusul pandemic gripal А/H1N1. La sfîrşitul lui martie, din cauza complicaţiilor provocate de gripa A/H1N1 şi gripa tip B, au decedat 15 oameni. Pe parcursul anului, numărul bolnavilor de boli respiratorii acute a crescut de 2,1 ori, iar al celor ce s-au îmbolnăvit de viroză — de 1,6 ori.

 

Iar virusul indiferenţei, care a pătruns adînc în Guvern şi Parlament, îşi continuă activitatea sa ucigătoare... 
 
Natalia Ustiugova
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: