Salată Olivier — un lux mult prea scump
РУС. MOLD.
» » Salată Olivier — un lux mult prea scump

Salată Olivier — un lux mult prea scump

11-12-2015, 13:02
Viziuni: 1 042
  
Versiunea de tipar   
Salată Olivier —  un lux mult prea scump Anul Nou se apropie cu paşi grăbiţi. De regulă, omul nostru de rînd pregăteşte pentru masa de sărbătoare tradiţionala salată Olivier. Însă, avînd în vedere preţurile, care au crescut ca pe drojdii în acest an, pînă şi salata ţărănească de legume va fi un lux pentru majoritatea populaţiei. Pentru că atît sfecla cît şi cartofii s-au scumpit considerabil.


Aşa este firea noastră — sărbătoarea trebuie să fie sărbătoare. Începînd cu seara de Anul Nou pînă de Crăciun, mergem în ospeţie unul la altul, dar ce fel de ospeţe fără mese întinse de sărbătoare? Ne distrăm o săptămînă, după care, timp de un an, întoarcem datoriile. Deja de pe acum, gospodinele se întorc de la piaţă cu ochii bulbucaţi şi zăpăciţi… însă, nici oftalmologul nu le poate fi de ajutor. Unde mai pui că, cu două-trei zile înainte de Revelion, preţurile vor mai creşte cu 10-15 %. Iată aici ar fi de folos şi medicul psihiatru. Însă, curios lucru — înainte de sărbători, preţurile cresc, dar după, nu mai revin la valoarea anterioară.

 

Acum o lună, preţul mediu al legumelor a crescut cu 26,1 %, ouăle s-au scumpit cu 13,3 %, uleiul — cu 6,7 % şi tot aşa la toate produsele alimentare. Apropo, uleiul se va scumpi şi mai mult din cauza recoltei proaste din acest an. Aşa că dacă dispuneţi de bani în plus, ar fi bine să vă faceţi rezerve. Numai că problema constă în faptul că noi nu avem bani în plus.

 

În ziua de Revelion, se nimereşte, în acest an, şi ultima săptămînă a Postului Mare. Cine-l respectă, Cel de sus îl va ajuta să economisească pentru carne… Pe fundalul deficitului de furaje, preţurile la produsele din carne cresc şi fără inflaţie. În magazine, un kg de carne de vită a ajuns să coste 110-115 lei, nici carne de porc nu mai cumperi cu 100 de lei per kg. Iar cei care s-au obişnuit cu răcitura de calitate, ar trebui să pună deoparte circa 200 de lei pentru cocoş.

 

Dar haideţi să nu vorbim despre lucruri triste. Trecem cu toţii la furaje, pe care trebuie să le procurăm de pe acum, şi nu mai aşteptăm îmbulzeala din piaţă caracteristică pentru ajunul sărbătorilor. Şi ce dacă vom avea pe masa de Revelion cartofi cu chefălaşi? În cazul dat, mai mult contează compania. Iar oligarhilor noştri să le stea în gît salamul şi homarul!

 

Natalia Ustiugova

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: