Jos trădătorii Moldovei!
РУС. MOLD.
» » Jos trădătorii Moldovei!

Jos trădătorii Moldovei!

1-11-2017, 13:36
Viziuni: 533
  
Versiunea de tipar   
Jos trădătorii Moldovei!Tinerii din Moldova cer demisia judecătorilor Curții Constituționale

 
Miercuri, 1 noiembrie, Comsomolul din Moldova, cu susținerea deputaților din fracțiunea PCRM, precum și a activului PCRM, a desfășurat o acțiune de protest în fața sediului Curții Constituționale, în cadrul căreia a cerut demisia judecătorilor CC.

Cererea demisiei imediate a tuturor membrilor Curții Consti¬tuționale a urmat după decizia anticonstituțională din 31 octombrie, în conformitate cu care Curtea Constituțională a permis Parlamentului să aprobe amendamente la Legea Supremă în ceea ce privește modificarea denumirii limbii de stat din «moldovenească» în «română».

Așa cum au remarcat participanții la acțiune, în ultimii opt ani de zile, judecătorii Curții Constituționale, majoritatea lor — cetățeni ai României, în repetate rînduri, au pronunțat decizii anticonstituționale, contribuind la distrugerea statalității moldovenești, subminarea suveranității Moldovei.

În cadrul acțiunii de protest, în timpul căruia au răsunat lozincile «Jos trădătorii Moldovei!» și «Judecătorii CC — la dubă!», manifestanții au declarat că doar poporul moldovenesc este în drept să decidă în ce limbă să vorbească și ce istorie să învețe.

Prin decizia lor anticonstituțională și anti-moldovenească, judecătorii CC au demonstrat, încă o dată, că sînt adepții și promotorii proiectului pentru distrugerea Moldovei ca stat independent. Totodată, poporul moldovenesc — cu o istorie multiseculară, care-și distinge identitatea, tradiții culturale și naționale bogate, nu merită ca doar cîțiva judecători politizați să-i decidă soarta.

Uniunea Tineretului Comunist din Moldova îndeamnă toți cetățenii care nu sînt indiferenți și pentru care viitorul țării noastre contează — să se implice activ în mișcarea protestatară și să nu-i lase nepedepsiți pe cei care atentează la suveranitatea statului moldovenesc.

La sfîrșitul manifestației, cei prezenți au adoptat o Declarație în legătură cu decizia CC despre modificarea denumirii limbii de stat.

În mod special, în Declarație se spune: Noi, tinerii, considerăm că deținătorii cetățeniei unui alt stat nu au dreptul să ia decizii în locul poporului moldovenesc.
 
Judecătorii Curții Constituționale sînt obligați să apere Constituția dar nu să o modifice așa cum le trece prin cap.

COMUNIST.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: