Revoluția unește
РУС. MOLD.
» » Revoluția unește

Revoluția unește

10-11-2017, 14:10
Viziuni: 663
  
Versiunea de tipar   
Revoluția uneșteÎn perioada 2-8 noiembrie, o delegație a CC al PCRM a participat la acțiunile festive consacrate Centenarului Marii Revoluții Socialiste din Octombrie, care au avut loc la Sankt-Petersburg și la Moscova
 
La acțiunile festive din Federația Rusă, Comitetul Central al PCRM a fost reprezentat de Ina Șupac, membru al Comitetului Executiv Politic al CC al PCRM, președinte al fracțiunii Partidului Comuniștilor în Parlamentul Moldovei, Constantin Starîș, secretar al CC al PCRM, și Veaceslav Nigai, membru al CC al PCRM, prim-secretar al CR Căușeni al partidului.

În cadrul acțiunilor festive, pe 2-3 noiembrie, la Palatul Tavria din Sankt-Petersburg s-a desfășurat Întrevederea a XIX-ea Internațională a partidelor comuniste și muncitorești, consacrată Centenarului Marelui Octombrie. La lucrările forului au luat parte delegațiile a 103 partide de frunte de stînga și partide popular-patriotice din lume. La conferință a rostit o alocuțiune și Constantin Starîș, secretar al CC al PCRM pentru ideologie (textul alocuțiunii se publică pe această pagină a ziarului).

În ziua de 5 noiembrie, delegația comuniștilor moldoveni a participat la depunerea de flori și coroane la mormîntul Soldatului Necunoscut și la Mauzoleul lui V. I. Lenin. În următoarea zi, pe 6 noiembrie, și-a început lucrările Forul Internațional al forțelor de stînga cu genericul «Octombrie, 1917 — un salt spre socialism», la care au luat parte mai mult de 130 de partide din diferite colțuri ale lumii. Pe 7 noiembrie, în Piața Revoluției din centrul Moscovei, a avut loc un miting și un marș organizat de PCFR, la care au participat reprezentanți ai partidelor politice de stînga, inclusiv delegația CC al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

La încheierea vizitei, delegații din partea PCRM au avut o întrevedere cu reprezentanții conducerii Partidului Comunist din Federația Rusă. În cadrul respectivei întrevederi a fost supusă discuției chestiunea privind activizarea colaborării între PCRM și PCFR, precum și între fracțiunile parlamentare ale partidelor comuniste din Moldova și din Rusia.

COMUNIST.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: