Felicită un veteran!
РУС. MOLD.
» » Felicită un veteran!

Felicită un veteran!

10-12-2017, 11:56
Viziuni: 580
  
Versiunea de tipar   
Felicită un veteran!Partidul Comuniștilor din Republica Moldova participă la acțiunea internațională «Felicită un Soldat al Victoriei cu ocazia Anului Nou!»
 
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova continuă, în 2017, să participe la acțiunea «Felicită un Soldat al Victoriei cu ocazia Anului Nou», la care s-a alăturat la sfîrșitul anului trecut.

În preajma sărbătorilor de Anul Nou, să ne amintim despre veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei! Să ne amintim despre milioanele de soldați ai Armatei Roșii, care și-au dat viața pentru ca să ne ofere nouă șansa să ne naștem! Să ne amintim despre milioanele de soldați ai Armatei Roșii, care au supraviețuit și care, cu prețul sănătății lor, nu au permis ciumei fasciste să distrugă pacea pe Pămînt.

Timpul este nemilos, el îi ia și pe cei care au supraviețuit de zeci de ori în preajma morții. În toată lumea există tradiții de a-i pomeni pe răposați, dar de multe ori, uităm despre cei vii.

«Mai sînt în viață participanți ai celui de-al Doilea Război Mondial. Pe an ce trece, numărul lor este din ce în ce mai mic. Întotdeauna trebuie să ținem minte acest fapt. În anii tinereții lor războinice, acești oameni au trăit greutăți oribile: stăteau în tranșee înghețate, zile la rînd nu gustau bucate calde, zile la rînd nu dormeau, puțini dintre ei au scăpat fără nicio rană... Cu toții au fost martorii morții tragice a prietenilor pe front, care cădeau secerați pe aproape fiecare kilometru de front...

Iar acum, au început să dea de știre rănile vechi, abia de se mai ține inima, însă, bătrînul soldat nu se va plînge...
 
Fiți mai atenți cu ei... Este o răsplată foarte mică pentru tot ceea ce au făcut ei pentru noi în amenințătorul 1941, tragicul 1942, radicalul 1943, decisivul 1944 și victoriosul 1945! Ei au meritat să aibă parte de atenție!», a îndemnat, într-o scrisoare deschisă, mareșalul Victoriei, Gheorghi Constantinovici Jucov.

Sărbătorile de Anul Nou sînt un pretext minunat pentru a ne manifesta respectul față de Soldații Victoriei, pentru a-i felicita cu prilejul sosirii noului an, pentru a le înmîna cadouri ce le vor face sărbătorile mai frumoase și vor aduce în viața lor ceva mai multă atenție, mîndrie și dragoste din partea noastră.

În cadrul acțiunii inter¬naționale participă reprezentanți din Moldova, Siria, Irlanda, Rusia, Republicile Populare Lugansk și Donețk, Germania, Canada, Estonia.

Împreună cu coordonatorii acțiunii internaționale «Felicită un Soldat al Victoriei cu ocazia Anului Nou», Partidul Comuniștilor din Republica Moldova îndeamnă copiii, nepoții și strănepoții Soldaților Victoriei, toți cei care țin la memoria Marii Victorii, să susțină această nobilă inițiativă.

Perioada de desfășurare a acțiunii — 22 decembrie 2017 — 22 ianuarie 2018.

PCRM.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: