Slăbiciunea regimului e în frica lui de propriul popor
РУС. MOLD.
» » Slăbiciunea regimului e în frica lui de propriul popor

Slăbiciunea regimului e în frica lui de propriul popor

21-12-2017, 13:15
Просмотров: 416
  
Версия для печати   
Slăbiciunea regimului e în frica lui de propriul poporComuniștii de la Telenești: În loc să consolideze societatea, guvernarea, din contra, subminează statalitatea moldovenească și valorile noastre.
 
Regimul guvernant cu fiecare zi își demonstrează tot mai mult frica sa de propriul popor, adoptînd decizii anticonstituționale. Pierzînd în totalitate încrederea majorității populației, regimul a procedat la amenințări directe. Acest haos trebuie stopat, readucînd Moldova în cadrul juridic, pe calea dezvoltării. Despre faptul cum să reușim și ce trebuie să facem pentru asta s-a vorbit la Conferința a XIII-ea de dare de seamă și alegeri a comitetului raional Telenești al PCRM.

La discuțiile pe cele mai stringente probleme ale comuniștilor CR Telenești a participat și Președintele PCRM, Vladimir Voronin. În ansamblu, comuniștii de la Telenești apreciază activitatea comitetului raional ca una satisfăcătoare, mai ales ținînd cont de complicatele condiții, care, într-o mare măsură, se manifestă prin presiuni asupra comuniștilor din partea reprezentanților partidelor de la guvernare.

Guvernarea a demonstrat că nu este capabilă de nimic

Potrivit afirmațiilor primului secretar Veaceslav Căpăţină, despre Moldova ca despre un stat luat în captivitate se vorbește atît în interiorul țării, cît și în afara lui. Conducerea țării în persoana Partidului Democrat și a majorității parlamentare corupte și-a demonstrat totala lor incapacitate de a conduce țara. Nici o promisiune electorală făcută de aceștia nu a fost îndeplinită.

Dimpotrivă, tot ceea ce se face — se face doar pentru înrăutățirea condițiilor de viață din Moldova. Pe acest fundal, părtașii unirii s-au activizat și mai mult, iar anul 2018, declarat de unioniști ca an al unirii cu România, nu promite nimic bun. Se află în pericol însăși existența Moldovei.

Totodată, a subliniat primul secretar, colaborarea cu țările CSI, cu Rusia a fost compromisă de pașii neprietenoși ai autorităților moldovene. Odată cu asta, mult trîmbițatul Acord de Asociere cu UE nu a dat nici un fel de rezultate pozitive, multe din prevederile lui au rămas doar pe hîrtie. Regimul nu a putut nici măcar în mod formal să-și arate disponibilitatea pentru implementarea prevederilor acestui acord. Întreaga activitate a autorităților noastre, — și la nivel central, și la nivel local, — s-a redus doar la promisiuni goale și declarații nefondate.

Timp de opt ani și mai bine de conducere a țării de către așa-numita guvernare proeuropeană, nu s-a făcut nimic pentru dezvoltarea sferei sănătății, pentru restabilirea economiei, nu s-a făcut nici o propunere rațională în ceea ce privește dezvoltarea agriculturii sau a programelor de instruire a elevilor în școli și a copiilor de vîrstă preșcolară.

Dar cel mai îngrijorător e faptul că, în loc de a consolida societatea, conducerea subminează statalitatea moldovenească și valorile. «Ei și-au demonstrat incompetența, totala incapacitate de a administra țara. Mai mult decît atît, ei nici n-au dorință să facă acest lucru. Prin acțiunile sale, guvernarea a profanat și continuă să calce în picioare drepturile democratice și libertățile, a torpilat în totalitate lupta împotriva corupției și respectarea legii, a însăși Constituției», a menționat Veaceslav Căpățină, menționînd că pînă și sfera educației autoritățile au reușit s-o distrugă sub pretextul că aceasta este o reformă, pur și simplu închizînd școlile, grădinițele de copii și internatele pentru copii orfani, chipurile, «nerentabile». «Optimizarea» a ajuns pînă la centrele medicale, care sunt închise și ele pretutindeni, iar acum s-a ajuns să fie lichidate și primăriile «de prisos».

Să ne apucăm de lucru!

Pierzînd total încrederea majorității populației, regimul a procedat la amenințări directe. Acest haos trebuie stopat, Moldova trebuie readusă în cadrul juridic, pe calea dezvoltării. După cum au menționat comuniștii din Telenești, sprijinul PCRM din partea populației crește. Oamenii și-au dat seama cît de greșită le-a fost opțiunea lor pentru partidele de la putere în timpul alegerilor.

Deși nu este numeroasă, fracțiunea parlamentară a PCRM e aproape că unica fracțiune care lansează inițiative constructive, orientate în exclusivitate spre ridicarea nivelului de trai al cetățenilor. Despre acest lucru trebuie să se vorbească cu voce tare, inclusiv prin intermediul ziarului de partid.

Un alt moment important pe care l-au indicat comuniștii din Telenești în cadrul dezbaterilor a fost întărirea disciplinei de partid, precum și elaborarea unui plan bine pus la punct de desfășurare a muncii ideologice și de agitație în mijlocul populației. Acest aspect nu trebuie să fie scăpat din vedere, el trebuie ținut sub un control permanent, cu atît mai mult pe parcursul anului electoral.

Pe lîngă asta, în luările lor de cuvînt comuniștii au menționat și necesitatea unei selectări calitative a cadrelor de partid. În opinia lor, e mai bine să fim mai puțini, în schimb, comuniști adevărați. În perioada de raportare, comitetul raional Telenești s-a completat cu noi forțe, aici se pun mari speranțe în tinerii comuniști, în shimbul care crește. În pofida intimidărilor și presiunilor, în rîndurile PCRM intră noi membri. Și asta e o confirmare a faptului că PCRM e forța politică în care oamenii au încredere. Organizația de partid din raionul Telenești are de acum o experiență de colaborare cu organizațiile obștești. Și acest front de lucru poate fi și trebuie să fie folosit în activitatea propagandistică. Nu întîmplător, într-un punct separat al hotărîrii adoptate la conferință a fost indicată necesitatea de a crea un sistem concret de colaborare cu organizațiile obștești, colectivele de muncă și comunitățile etnice din raion în scopul atragerii lor de partea PCRM.

De asemenea, comuniștii din Telenești propun ca acțiunile cu scop de agitație și propagandă să fie organizate cu participarea activă a reprezentanților din partea organelor administrației publice locale, a Comsomolului, a organizațiilor de veterani, de femei și cele sindicale, precum și a Uniunii ofițerilor. În practica organizațiilor de partid să fie introdusă și organizarea orelor informative pentru comuniști și pentru alegători la secțiile de votare, atrăgîndu-i la acestea și pe membrii CC al PCRM, pe deputații în Parlament, pe consilierii municipali și raionali din fracțiunile Partidului Comuniștilor.

Nimeni nu va face asta în locul nostru

Vladimir Voronin, care a participat activ la dezbateri, a răspuns la toate întrebările de care s-au arătat îngrijorați delegații conferinței. Un factor care a atras atenția asupra sa a fost caracterul acestor întrebări: într-o mare măsură, toate se refereau la poporul moldovenesc în ansamblu, indiferent de preferințele politice. Respectivul fapt l-au menționat înșiși comuniștii care lucrează nemijlocit cu alegătorii — salariile mici, pensionarii înșelați, lipsa locurilor de muncă, servicii medicale de calitate proastă și, desigur, tristul destin al sistemului educațional autohton.

«Dacă la conducerea țării vin oameni corupți și bandiți, cum să așteptăm de la ei decizii echitabile în judecătorii și în lupta împotriva corupției? Cum putem să așteptăm o distribuire echitabilă a veniturilor bugetului public de la conducerea care delapidează ea însăși fondurile publice? Iar ceea ce fură ea înseamnă pensii decente, și nu doar pomeni în formă de majorare a pensiei în cel mai bun caz cu vreo 40 de lei. Acum, după triumfătoarele promisiuni ale conducerii că după reformă pensia se va majora, cea mai mare parte a pensionarilor în general a rămas și fără acele adaosuri mizere pe care le avea pînă la reformă. Și încă ce le-a mai dat în cap — să împartă pensionari în cei de «pînă la» și cei de «după». Dar oare acei bătrîni ai noștri care au lucrat pentru țară cîte 40-50 de ani, n-au meritat și ei o pensie normală din partea statului? De ce persoanele care s-au pensionat la sfîrșitul anilor 90 primesc o pensie mai mică? Nu cumva acești oameni sunt mai răi inferiori prin ceva față de concetățenii lor care s-au pensionat mai tîrziu?!

Da ce au făcut cu sistemul sănătății! E total corupt, indiferent de faptul ce servicii gratuite presupune deținerea poliței de asigurare în medicină. Mită la stînga și la dreapta. Mită în școli, mită în spitale, mită în universități. Și acest dezmăț conducerea nu numai că îl stimulează, dar este ea însăși o componentă a acestui sistem de mituire. Iată ce trebuie să înțeleagă alegătorii noștri. Ei trebuie să-și dea seama că apriori este imposibil să aștepți dezvoltare în țară, îmbunătățire a situației, în general vreun pas pozitiv de la această conducere. Situația se agravează și din cauza că în ultimul deceniu a devenit coruptă însăși clasa politică. Deputații sunt cumpărați, deputații se vînd. Sistemul electoral mixt a fost inventat de democrați pentru a se întări și mai mult la putere, pentru a instaura în țară un regim totalitar. În acest context, PCRM, care traversează o perioadă complicată, inclusiv după lanțul de trădări, acum prinde la puteri. Principalul e că noi am rezistat în fața tuturor încercărilor și acum suntem gata de luptă. Luptă pentru Moldova, pentru viitorul ei. Nimeni nu va face acest lucru în locul nostru», a totalizat Vladimir Voronin.

* * *
În cadrul primei plenare organizaționale, care s-a desfășurat după conferință de dare de seamă și alegeri, Veaceslav Căpățină a fost reales în calitate de prim-secretar al CR PCRM din Telenești.

Olga Dzeatcovschiскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: