Parlamentul a fost convocat la o şedinţă plenară
РУС. MOLD.
» » Parlamentul a fost convocat la o şedinţă plenară

Parlamentul a fost convocat la o şedinţă plenară

20-01-2016, 14:13
Viziuni: 1 213
  
Versiunea de tipar   
Parlamentul a fost convocat la o şedinţă plenară Parlamentul Republicii Moldova este convocat la o şedinţă plenară, care se va desfăşura pe 20 ianuarie curent, ora 16.00. Respectivul anunţ a fost plasat pe site-ul oficial al organului legislativ al ţării.

 

La momentul postării acestei stiri, informaţia cu privire la ordinea de zi a şedinţei lipsea pe site-ul Parlamentului. După cum se aşteaptă, Parlamentul urmează să examineze chestiunea privind confirmarea noului Guvern în frunte cu unul din liderii Partidului Democrat, Pavel Filip.


 

Anterior, mass-media din Moldova, cu referire la declaraţiile candidatului la funcţia de premier, informau că confirmarea noului cabinet de miniştri poate avea loc pînă la sfîrşitul săptămînii curente. Astăzi, Pavel Filip a prezentat organului legislativ lista nominală a candidaţilor la funcţiile de ministru al cabinetului propus de dumnealui.


 

Tot astăzi, Comitetul Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a difuzat o declaraţie oficială, în care anunţă că fracţiunea PCRM „nu va acorda vot de încredere noului cabinet de miniştri”. Comuniştii şi-au argumentat respectiva decizie prin faptul că „de acum încolo Parlamentul nu mai este reprezentant al poporului, de aceea nu are dreptul că acţioneze din numele lui”.


 

„Cumpărarea obraznică şi făţişă a unor grupuri mari de deputaţi a condus la resetarea structurii politice a Parlamentului, care nu mai corespunde voinţei cetăţenilor exprimată la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Aceşti transfugi şi cumpărătorii lor au transformat organul reprezentativ al puterii într-un obiect de batjocură şi l-au lipsit de orice sprijin din partea alegătorilor”, se subliniază în declaraţia CC al PCRM.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: