Noi avem mari șanse la victorie
РУС. MOLD.
» » Noi avem mari șanse la victorie

Noi avem mari șanse la victorie

18-02-2018, 17:52
Viziuni: 515
  
Versiunea de tipar   
Noi avem mari șanse la victorieVladimir Voronin: „De ce comuniștii au avut și vor avea rezultate de guvernare pozitivă reale, ci nu inventate? Pentru că politica noastră în conducerea țării coincide cu aspirațiile întregii societăți”
 
Pe 18 februarie, a avut loc o întîlnire a liderului PCRM, Vladimir Voronin, cu activul Partidului Comuniștilor din raionul Căușeni. În afară de primul secretar și membrii biroului, la aceasta au participat secretari ai organizațiilor primare de partid, comuniști de rînd și adepți fără de partid ai PCRM.

Potrivit spuselor primului secretar al CR Căușeni al PCRM, Veaceslav Nigai, acest gen de înîlniri este condiționat de faptul că situația din țară permanent se schimbă și, cu regret, nu spre bine. Partidul continuă să lupte cu regimul de guvernămînt în condiții politice dure. Ținînd cont și de faptul că Moldova a intrat de acum în anul electoral, președintele PCRM se întîlnește cu activul pentru a da apreciere situației social-politice din Moldova, precum și pentru a explica poziția PCRM cu privire la cele mai importante probleme pentru societate.

Înainte de începerea discuției asupra agendei politice curente a PCRM, au fost înmînate carnete de partid  la 17 noi comuniști. Vladimir Voronin, înmînînd aceste carnete de partid, le-a dorit comuniștilor care au completat rîndurile PCRM succese în activitatea de partid, totodată, exprimîndu-și încrederea că numai cu toții împreună, întărindu-și rîndurile, partidul își va atinge scopurile propuse.

Această primire de noi membri ai PCRM la comitetul raional Căușeni este o confirmare convingătoare a faptului că, în ciuda presiunilor din partea autorităților, în ciuda blocadei informaționale, PCRM trăiește, se dezvoltă și desfășoară o muncă activă în teritoriu.

* * *
În alocuțiunea sa, liderul comuniștilor moldoveni, Vladimir Voronin, a subliniat că o asemenea întîlnire cu activul comitetului raional are loc pentru întîia oară, fiind prima din seria celor planificate. Începînd cu săptămîna următoare, toți membrii Comitetului Executiv Politic al Comitetului Central vor lua parte la adunările generale ale activului comitetelor raionale din întreaga țară, ceea ce îi va ajuta pe comuniști în munca lor de propagandă și agitație în mijlocul populației din teritoriu.

Caracterizînd în alocuțiunea sa actuala situație din țară, Vladimir Voronin s-a concentrat asupra direcțiilor vieții politice și sociale de la noi, în mod deosebit acordînd atenție sănătății, educației, așa-numitei declarații despre unire, furtului miliardului etc. De asemenea, el a vorbit și despre consecințele negative pentru țară ca urmare a semnării Acordului de Asociere cu UE. Desigur, în cadrul întîlnirii nu a putut să nu fie supusă discuției o problemă atît de importantă cum este cea a modificării sistemului electoral de către actualii aliați politici – Partidul Democrat și socialiștii lui Dodon.

* * *
În opinia lui Vladimir Voronin, însăși existența Partidului Comuniștilor din Republica Moldova nu-i aranjează pe mulți actori politici din regiune. Chiar și permanentele întrebări la tema „De ce comuniștii nu și-ar schimba denumirea partidului și simbolica lui?” confirmă acest lucru. Mai mult decît atît, „pentru cineva este avantajos faptul că pe acest petic de pămînt să fie dezordine și haos, pe cînd venirea la putere a comuniștilor ar curma planurile celor care au intenția să distrugă Moldova noastră ca stat”.

Anume prin aceasta, conform spuselor liderului PCRM, se explică neîncetatele prigoane la care sunt supuși tovarășii noștri, presiunile aplicate asupra celor din teritoriu și totala blocadă informațională, care durează de acum mai mult de opt ani.

„Dar noi, ca și comuniști, nu putem renunța nici la simbolica și nici la denumirea partidului de al cărui nume este legat trecutul nostru sovietic eroic, cînd au avut loc atîtea descoperiri și realizări în dezvoltarea și construirea statului. Toate acestea constituie istoria noastră, istoria poporului nostru, istoria țării noastre. Și cum am putea să renunțăm la ea?”, s-a adresat Vladimir Voronin comuniștilor de la Căușeni.

În legătură cu miliardul furat din sistemul bancar al țării, președintele PCRM a constatat faptul că, pe timp ce trece, „investigațiile”  efectuate fac să apară și mai multe întrebări în legătură cu această crimă.

„Cînd la guvernarea țării s-au aflat comuniștii, asemenea lucruri în principiu nu se puteau întîmpla. La noi există un organ de urmărire penală, și totuși, cei ce au comis furtul nicidecum nu pot fi găsiți. În timpul unor interviuri, jurnaliștii mă întreabă cine a furat miliardul. Eu le dau următorul răspuns: toți cei care se află la putere, inclusiv socialiștii. Ei, socialiștii, promit că-i vor găsi pe cei vinovați de furtul secolului doar în cazul în care vor accede la guvernare. Dar problema constă în faptul că însăși puterea și sateliții ei – socialiștii, sunt implicați în această escrocherie. De ce oare de acest dosar se ocupă o companie străină? De ce nu sunt desecretizate datele din al doilea raport al specialiștilor de peste hotare?”, s-a întrebat și a întrebat liderul PCRM.

* * *
Potrivit lui, actuala guvernare a falsificat în totalitate și însăși „integrarea europeană” – ca proces de modernizare a țării, de trecere la un nivel de trai calitativ nou la noi acasă prin introducerea unor standarde moderne avansate (anume o asemenea EUROMODERNIZARE au propus la timpul lor comuniștii).

În acest context, liderul PCRM a amintit că anume în timpul guvernării comuniștilor în Moldova au fost deschise ambasade ale multor state europene, precum și un centru unic de eliberare a vizelor în țările europene. Pentru acel timp, procedura era una simplificată la maximum, așa încît, în linii mari, de exemplu, pentru a pleca în vreo țară a UE, deținătorul unui pașaport român nici nu avea nevoie să perfecteze careva documente.

Pe cînd actualii „eurointegratori” au adus țara și poporul pînă la aceea că oamenii noștri beneficiază de regimul fără vize doar pentru a părăsi pentru totdeauna țara aceasta, care este năpădită de corupție și sărăcie.

Migrația din Moldova a ajuns la un nivel catastrofal, și asta e o mare nenorocire pe capul Moldovei de astăzi. Din țară pleacă cei mai buni specialiști, luînd cu ei și familiile. Și această categorie de cetățeni reprezintă cea mai activă din punct de vedere economic parte a populației. Și ce va fi cu Moldova noastră peste zece ani? Va fi o țară de bătrîni! Natalitatea scade, mortalitatea crește – iată rezultatele guvernării timp de opt ani a „eurointegratorilor”.

„Dacă le vom ajuta oamenilor să-și amintească tot ceea ce s-a făcut în țară în timpul aflării la guvernare a PCRM și să compare cu ceea ce au făcut regimurile care guvernează țara după anul 2009, avem mari șanse la victorie. Dar pentru această muncă în mijlocul oamenilor este nevoie să unim eforturile tuturor comuniștilor”, a declarat Vladimir Voronin.

În opinia dumnealui, pentru a ilustra starea de lucruri din țară, e suficient să vorbim despre cei mai grăitori indicatori care demonstrează capacitatea guvernării de a conduce țara întru binele poporului: migrația, natalitatea, mortalitatea și durata vieții populației.

În timpul guvernării comuniștilor, durata medie a vieții cetățenilor din Moldova s-a mărit cu trei ani. Pentru o perioadă relativ scurtă – doar 8 ani – acesta e un indice foarte înalt.  În timpul guvernării PCRM, mortalitatea feților în timpul nașterii, practic, a ajuns să fie zero, pe cînd nivelul natalității creștea cu fiecare an. În cei opt ani de guvernare, comuniștii au reușit să readucă în patrie cîteva sute de mii de cetățeni plecați din Moldova la mijlocul-sfîrșitul anilor 90. De ce comuniștii au avut și au rezultate pozitive reale, ci nu inventate ale guvernării lor? Pentru că politica guvernării trebuie să coincidă cu aspirațiile întregii societăți, căreia trebuie să-i fie asigurate condiții decente de viață, cu garantarea protecției sociale, cu asistență medicală garantată, cu studii garantate, la fel cu garantarea unui loc de muncă etc. Aflîndu-se la guvernare, comuniștii și-au propus anume aceste sarcini și obiective, după care zi de zi, an de an au depus toate eforturile ca să le realizeze.

Pe cînd politica actualului regim urmărește doar un singur scop: cu orice preț să se mențină la putere. Și asta prin orice mijloace, inclusiv prin subminarea suveranității Moldovei – atît celei economice, cît și a celei politice.

Un exemplu concludent în acest sens este activizarea nu demult începută a încercărilor de a adopta așa-numitele declarații despre unirea cu țara vecină România de către un șir de localități din Moldova. În opinia lui Vladimir Voronin, aceasta nu e altceva decît o provocație planificată.

* * *
Noi avem mari șanse la victoriePe parcursul discuției asupra situației politice din țară, problemei „unirii” comuniștii de la Căușeni i-au acordat o atenție aparte. Potrivit lor, a venit timpul cînd, în sfîrșit, înșiși moldovenii trebuie să se unească și să răspundă la principala întrebare: cine-s ei și unde sunt rădăcinile lor?

Noi avem mari șanse la victorieEi și-au exprimat indignarea în legătură cu lipsa unei reacții adecvate din partea conducerii țării, precum și din partea organelor de anchetă la încercările de a destabiliza situația în Moldova prin adoptarea de către un șir de localități a unor declarații vădit antistatale de unire cu România.

Noi avem mari șanse la victorieÎn acest context, președintele PCRM a salutat și a sprijinit inițiativa comuniștilor căușeneni de a da o ripostă provocațiilor unioniste și a veni cu o declarație prin care să condamne încercările de subminare a suveranității Republicii Moldova, încercări întreprinse în mai multe localități din țară.

Noi avem mari șanse la victoriecomunist.md
Noi avem mari șanse la victorie
Noi avem mari șanse la victorie
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: