Din tot sufletul, de pretutindeni
РУС. MOLD.
» » Din tot sufletul, de pretutindeni

Din tot sufletul, de pretutindeni

9-03-2018, 12:40
Viziuni: 481
  
Versiunea de tipar   
Din tot sufletul, de pretutindeniScumpelor, iubitelor, stimatelor compatrioate le-au adresat felicitări și comsomoliștii moldoveni
 
Organizațiile teritoriale ale Uniunii Comuniste a Tineretului din Moldova au organizat acțiuni festive consacrate Zilei Internaționale a Femeii.

Căușeni

Cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, comsomoliștii din orașul Căușeni au desfășurat pe 3 martie un flashmob. În cadrul acestei acțiuni, ei i-au felicitat pe locuitorii orașului cu ocazia sosirii primăverii, iar partea feminină a orășenilor — cu 8 Martie.

Tinerii le-au dăruit trecătorilor din străzi calendare și mărțișoare. Respectiva acțiune a fost organizată cu sprijinul comitetului raional Căușeni al PCRM. Este de menționat că, în pofida faptului că ziua a fost geroasă, locuitorii orașului au reacționat pozitiv și foarte binevoitor la felicitările pe care le-au primit din partea comsomoliștilor.

După cum a povestit Igor Bașmacov, prim-secretar al comitetului raional Căușeni al comsomolului, «Pentru noi a fost foarte plăcut să vedem zîmbete pe fețele trecătorilor și să auzim de la ei cuvinte de mulțumire. Prin această acțiune, nu numai că am ridicat dispoziția locuitorilor orașului, ci și noi, organizatorii acțiunii, am trăit un sentiment de bucurie. Tinerii noștri și-au exprimat doleanța să organizăm în oraș mai multe manifestații de acest gen».

Din partea comitetului raional Căușeni al Comsomolului, Igor Bașmacov a felicitat cea mai minunată parte a omenirii cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii: «În numele organizației comsomoliste și a membrilor Partidului Comuniștilor din raionul Căușeni, le felicit pe toate femeile din Republica Moldova! Această sărbătoare sosește la noi la începutul primăverii, cînd totul în jur reîînvie, prinde la viață și înflorește. Fie ca și în viața dumneavoastră veșnic să fie primăvară, să strălucească soarele, să cînte păsările, iar zilele să fie luminoase și netulburate de nimic! Iar noi, tinerii și bărbații, comuniștii și comsomoliștii din raionul Căușeni, ne vom strădui să facem tot posibilul pentru ca să fie anume așa, ca toate visele dumneavoastră să se împlinească. Bucurați-vă de sărbătoare, dragele noastre!».

Dondușeni

În ajunul Zilei Internaționale a Femeii, pe 7 martie, comsomoliștii din raionul Dondușeni au prezentat la primăria din satul Elizavetovca un concert festiv consacrat zilei de 8 Martie. La concert au fost invitate toate fetele și femeile din sat.

Pe parcursul acestui concert, prim-secretarul comitetului raional Dondușeni al UCTM, Serghei Tcaci, le-a felicitat pe toate doamnele și domnișoarele prezente cu ocazia acestei minunate sărbători:

«În numele comitetului raional Dondușeni al comsomolului, vreau să vă felicit, dragi domnișoare și femei, cu prilejul acestei zile importante pentru noi toți! În această zi, la fel ca soarele, dumneavoastră umpleți totul în jur cu lumină și căldură, iar frumusețea dumneavoastră e asemănătoare cu primăvara. Munca pe care o faceți nu poate fi comparată cu a nimănui, grija pe care o acordați familiei este de neprețuit.
 
Întreaga viață vă jertfiți pentru binele altora, uitînd de sine. Toate meritele pe care le aveți nu pot fi enumerate, nu pot fi exprimate prin cuvinte. Noi vrem să vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți și să vă dăruim buchete de complimente, atenție și dragoste! Vă dorim ca zîmbetele să nu dispară niciodată de pe fețele dumneavoastră și să lumineze încontinuu lumea din jur, iar dragostea și bunătatea pe care le aveți în suflet să nu vă părăsească niciodată. Vă mulțumim, scumpele noastre femei, pentru toate!».

Cahul

Comsomoliștii de la comitetul raional Cahul al comsomolului, în comun cu organizația raională a femeilor, precum și cu organizația pionierească din oraș, au organizat în zilele de 5 și 8 martie, în cinstea Zilei Internaționale a Femeii, flaschmoburi de cîntec și dans la piața centrală din Cahul, precum și în două supermarketuri. Totodată, participanții la acțiunile respective le-au dăruit tuturor trecătorilor calendare și mărțișoare.

În ajunul acestei minunate sărbători, Alexandr Postavicenco, prim-secretar al comitetului raional Cahul al UCTM, a adresat femeilor cele mai sincere felicitări.

«Dragele noastre, iubitele noastre, cele mai fermecătoare și mai frumoase, tinere și cu experiență de viață, bune și cu inimă de aur! Scumpele noastre soții, fiice, mame, soacre, prietene și toate celelalte femei minunate! Vă felicităm cu prilejul sărbătorii dumneavoastră — 8 Martie! Vă dorim ca inimile dumneavoastră să aparțină celor care vă admiră și vă iubesc, ca în fiecare zi și oră să simțiți dragostea și grija, devotamentul și fidelitatea, ajutorul și sprijinul lor! Iubiți și fiți iubite, rămîneți la fel de minunate și irepetabile, tandre și calde, harnice și de nădejde! Vă doresc fericire, bucurii și succes în toate și totdeauna!», a subliniat Alexandr Postavicenco în adresarea sa.

Sectorul Ciocana din municipiul Chișinău

Și Piotr Bordian, prim-secretar al CR al UCTM din sectorul Ciocana al capitalei, le-a felicitat pe reprezentantele sexului frumos cu prilejul sărbătorii lor:

«În ziua de 8 Martie, vreau să le doresc comsomolistelor noastre ca sărbătoarea să le umple inimile de căldură, dragoste și grija apropiaților. Principalul e ca ele să nu uite că, deși sînt persoane cu spirit militant și pline de fermitate în ceea ce fac, în primul rînd, sînt domnișoare și femei care trebuie să fie de rînd cu bărbații, să se ajute unii pe alții și să se completeze. Vă doresc să aveți o zi frumoasă de sărbătoare, dragele noastre!», a declarat Piotr Bordian.

* * *
A adresat felicitări femeilor și secretarul pentru ideologie al Comitetului Central al Uniunii Comuniste a Tineretului din Moldova, Bogdan Stelea. În felicitarea lui, se spune:

«Cîndva, femeile pur și simplu i-au impus pe bărbați să le dăruiască o sărbătoare. Istoria deține multe informații despre această faptă a lor. Începutul l-a constituit «marșul castroanelor goale», pe care l-au organizat textilistele de la New-York la mijlocul secolului 19. După care au urmat trei greve în trei ani consecutiv cu o singură revendicare — egalitate în drepturi! Un rezultat a fost declararea zilei de 8 martie ca Zi Internațională a Femeii, propusă pentru întîia oară de Clara Zetkin. Femeile au posibilitatea s-o marcheze începînd cu anul 1913.

Bărbații deseori percep respectiva dată ca un motiv de a-i exprima sexului «slab» considerația lor, de a manifesta încă o dată față de ele gingășia lor, de a lua asupra lor o parte din grijile casei. Fetițele, domnișoarele, femeile, de regulă, uitînd de castroane, preferă să se bucure de atenție și de ziua de primăvară în care sînt eliberate de toate grijile.
 
În numele bărbaților din UCTM, eu felicit în mod cordial cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii cea mai minunată parte a omenirii, iar în mod deosebit — pe domnișoarele din organizația noastră!

Vă dorim să treziți și în continuare admirația bărbaților prin frumusețea dumneavoastră, să-i bucurați pe oamenii dragi cu zîmbete, să vă umpleți viața dumneavoastră și a noastră, a tuturor celor de alături, cu planuri grandioase și succese mari, să rămîneți izvor de bunătate și compasiune, în tot ceea ce veți face să vă arătați întreaga splendoare și toate talentele!
 
Și chiar dacă luptați alături de noi, cu aceeași insistență, pentru un viitor mai bun al țării noastre, nu uitați că sînteți minunata noastră jumătate! Să vă sărbătoriți ziua cît se poate de frumos!».

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: