O abordare conceptuală
РУС. MOLD.
» » O abordare conceptuală

O abordare conceptuală

27-11-2015, 15:32
Просмотров: 2 466
  
Версия для печати   
O abordare conceptualăPreşedintele PCRM, Vladimir Voronin 

a avut pe  26 noiembrie o întrevedere cu şeful Departamentului pentru ţările Parteneriatului Estic al Uniunii Europene, Dirck Schuebel şi Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.


Interlocutorii au trecut în revistă situaţia politică din ţară, menţionînd, că Republica Moldova traversează actualmente o criză politică profundă, soldată, atît cu demiterea Guvernului, cît şi cu destrămarea alianţei de guvernănînt, care în consecinţă a generat instabilitate economică şi socială şi dezamăgirea cetăţenilor în capacitatea guvernării de a modera şi schimba spre bine lucrurile în ţara noastră.

 

Vladimir Voronin a specificat, că PCRM este gata să participe la formarea unui guvern tehnocrat, format de către partidele de centru — strînga, care va avea în componenţă persoane neafiliate politic, delegate în executiv pentru a implementa un Plan ad-hoc de ieşire a ţării din criză. Conceptual, acest lucru ar permite neutralizarea amestecului politicului în activitatea guvernului şi ar crea un tărîm benefic pentru soluţionarea problemelor stringente ale cetăţenilor.

 

La finele întrevederii Vladimir Voronin s-a arătat deschis pentru prelungirea consultărilor cu persoane de rang înalt din Uniunea Europeană în vederea găsirii unor soluţii viabile pentru depăşirea crizei din Republica Moldova.

 

Serviciul de presă al PCRM

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: