Mint și nici nu roșesc
РУС. MOLD.
» » Mint și nici nu roșesc

Mint și nici nu roșesc

10-04-2018, 11:20
Viziuni: 476
  
Versiunea de tipar   
Mint și nici nu roșescDe înflăcăratele discursuri mincinoase ale democraților cetățenii Moldovei nu pot scăpa nici chiar peste hotare
 
Pe concetățenii noștri care lucrează peste hotare nu-i greu să-i înșeli, deoarece ei sînt rupți de patrie, nu cunosc ce se întîmplă cu adevărat în Moldova. De aceea democrații, folosind resursa administrativă, adică banii cîștigați de noi prin sudoarea frunții, se plimbă prin lume și le povestesc moldovenilor de peste hotare cît e de bine să trăiești astăzi în Moldova.

Bunăoară, dintr-o asemenea călătorie a revenit recent democrata Valentina Buliga. De data asta, dumneaei a fost în Spania, unde s-a întîlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești. Majoritatea compatrioților noștri vin foarte rar în patrie, iar cînd vin, timp de cîteva zile nu reușesc să se cufunde în neatrăgătoarea realitate moldovenească.

Și ce le-a povestit compatrioților noștri din Spania pasionata reprezentantă a Partidului Democrat? De exemplu, că salariul lunar al unui medic moldovean este de 17 mii de lei! Posibil, cîte cineva din favoriții PDM, care lucrează în sfera sănătății și ocupă funcții înalte, au anume asemenea salarii. Nu însă și medicii care zi de zi îi tratează pe oameni, iar multora chiar le salvează viața. De regulă, salariul acestora este de 3–4 ori mai mic.

Posibil, Valentina Buliga credea că despre minciunile dumneaei nu va afla opinia publică din Moldova. Democrații controlează cea mai mare parte a spațiului media și nu permit ca în emisiunile acestor posturi de televiziune să pătrundă ceva ce le-ar afecta imaginea. Dar există (deocamdată) rețelele de socializare, în care oamenii au posibilitatea să-și exprime în mod deschis opiniile și să numească lucrurile pe nume.

Comentînd spusele deputatei din partea PDM, înșiși medicii au comunicat în aceste rețele care este, de fapt, salariul lor în Moldova — de la 2 pînă la 6 mii de lei. Ce-i drept, a fost făcută o mică majorare a acestui salariu. O doamnă medic a comunicat că, după această majorare, salariul ei alcătuiește suma de 6118 lei, din care, după ce sînt reținute toate impozitele, ea primește 4400 lei. Deci, impozitele «mănîncă» o bună parte din salariul medicilor (și nu numai din al lor). Și cum s-ar putea altfel?! Funcționarii moldoveni au nevoie de bani pentru a călători peste mări și țări!

La întîlnirea sa cu compatrioții, Valentina Buliga le-a mai spus că în Moldova s-au mărit și pensiile. Astăzi, rar cine are pensie doar de 900 de lei. Și asta e încă o minciună, pentru că zeci de mii de oameni primesc din partea statului anume o astfel de pensie, în particular — pensionarii din localitățile rurale, care au pensii mai mici decît cei din orașe.

Utilizatorii rețelelor sociale și-au exprimat opiniile și referitor la alte lucruri povestite de Valentina Buliga: bunăoară, 1200 kilometri de drumuri moderne, arene sportive și, desigur, cel mai mult despre cel mai bun conducător din lume — Vladimir Plahotniuc, personalitate de o excepțională bunătate, noblețe și omenie.
 
La ce i-a trebuit doamnei deputate această pălăvrăgeală? Bineînțeles, nu pentru a-i convinge pe cetățeni moldoveni să se întoarcă acasă. Actuala guvernare nu are nevoie de dînșii. Vorba e că democrații, a căror rating, în pofida sforțărilor întreprinse de liderul lor, nicidecum nu se ridică, au început de pe acum să se pregătească pentru alegerile parlamentare. Iar alegătorii, chiar dacă se află în Spania, tot alegători rămîn. Și, după cum am spus, trăind și muncind acolo, nu prea sînt la curent cu realitățile din Moldova, așa că nu-i mare lucru să-i prostești cu fel de fel de povești inventate. În plus, asta nici nu costă atît de scump. Cît costă biletul dus-întors în Spania și cîteva zile de cazare într-un hotel luxos? Ia niște bani mărunți!

În Spania trăiesc zeci de mii de compatrioți de-ai noștri. Doar în Barcelona — circa 10 mii. Așa că… vreo zece mii prostiți în Spania, alte cîteva zeci de mii — în Italia, apoi și în alte țări pe unde sînt de-ai noștri (iar de-ai noștri sînt în toată lumea!). Și… mie lîngă mie, pînă la urmă… democrații vor cîștiga un mandat pe seama acestora. Că, pentru a convinge să-i voteze anume pe democrați, trebuie să le îndruge verzi și uscate…, la pălăvrăgeală, democrații sînt cei mai experimentați!

Ana Vetrovaскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: