Într-un front unic
РУС. MOLD.
» » Într-un front unic

Într-un front unic

27-11-2015, 10:32
Просмотров: 813
  
Версия для печати   
Într-un front unicCriuleni: În scopul soluiţionării problemelor sociale, este necesar să intensificăm munca în mijlocul organizaţiilor nonguvernamentale şi a celor de tineret


Deputatul în Parlament din partea Partidului Comuniştilor, Alexandr Banicov, membru al CC al PCRM, prim-secretar al CR al PCRM din sectorul Botanica, a participat la desfăşurarea adunării de dare de seamă şi alegeri a OPP nr. 2 din oraşul Criuleni.


La adunare, comuniştii au apreciat activitatea respectivei organizaţii ca una satisfăcătoare şi au susţinut cursul partidului spre consolidarea poporului moldovenesc, precum şi activitatea constructivă a deputaţilor comunişti în Parlament.


Comuniştii din Criuleni au menţionat complicatele condiţii în care au fost nevoiţi să activeze în perioada campaniei electorale a alegerilor în organele locale ale puterii. În oraşul lor, de altfel, ca şi în multe alte sate şi oraşe din Moldova, concurenţii politici au comis un şir de încălcări grosolane ale legislaţiei în vigoare, şi anume şantajarea, cumpărarea şi intimidarea alegătorilor. Dar comuniştii nu s-au lăsat pradă provocărilor şi au desfăşurat în mijlocul populaţiei o muncă de agitaţie de bună calitate.


Din nou alesul secretar al OPP nr.2, Vladimir Şevciuc, le-a mulţumit comuniştilor pentru munca cu adevărat plină de sacrificii în timpul acestei campanii electorale. PCRM întotdeauna s-a deosebit de alte formaţiuni prin politica sa echilibrată, iar astăzi, consideră comuniştii din Criuleni, una din principalele lui sarcini este de a opri degradarea ţării: în economie, în politică, în sfera socială. Desigur, e un lucru complicat şi el trebuie să fie efectuat nu numai la nivelul activităţii fracţiunii comuniştilor în Parlament, la nivelul conducerii partidului, ci, în primul rînd, la nivelul organizaţiilor primare de partid.

 

În cadrul acestei adunări de dare de seamă şi alegeri a fost examinată şi necesitatea punerii la punct a unei munci mai active cu organizaţiile nonguvernamentale.

 

În particular, comuniştii au subliniat faptul că, la ziua de astăzi, autorităţile nu sunt deloc preocupate de soluţionarea problemelor de caracter social. Au rămas total neglijate politicile de tineret. Din cauza aşa-numitei reforme de optimizare a înstituţiilor de învăţămînt, a internatelor pentru copii orfani şi cei cu dizabilităţi, precum şi a centrelor educaţionale menite să organizeze acţiuni la care să atragă tineretul, în ţară creşte numărul copiilor vagabonzi. Mai mult decît atît. Cu fiecare an nou de studii, Ministerul Educaţiei este nevoit să constate creşterea numărului de copii neşcolarizaţi. Cu alte cuvinte, generaţia în creştere, chiar dacă are norocul să se afle într-o familie sănătoasă, după închiderea şcolii în localitatea lor nu mai frecventează altă şcoală.

 

Una dintre multele cauze ale acestei situaţii este că autorităţile nu au pus la dispoziţia copiilor un mijloc de transport care să-i ducă la noua şcoală. În acest context, e greu de supraestimat ajutorul organizaţiilor nonguvernamentale şi sprijinul organizaţiei de veterani şi al celei comsomoliste din oraşul Criuleni. Cu eforturi comune, ar putea fi soluţionată problema construirii unor centre speciale pentru tineret, unde celor tineri să le fie acordat ajutor în diferite privinţe.


A început campania de abonare pentru următorul an, şi comuniştii din Criuleni în mod unanim au decis ca toţi membrii organizaţiei primare să se aboneze la ziarul «Comunistul». A fost numit şi un responsabil pentru organizarea ei, ea fiind planificată chiar pentru Ziua abonatului — 10 decembrie.

 

Pavel Marfin 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: