Fund pentru orce fotoliu
РУС. MOLD.
» » Fund pentru orce fotoliu

Fund pentru orce fotoliu

11-05-2018, 13:42
Viziuni: 578
  
Versiunea de tipar   
Fund pentru orce fotoliuVechea creatură a PDM — Vasile Botnari s-a recalificat din «principalul gazier» în «vînător de spioni»
 
Așa s-a format tradiția celor de la guvernare — nu este importantă calificarea profesională, ci apartenența partinică. Respectiv, unul care încă mai ieri învîrtea coada la vaci, dar a aderat la timp la Partidul Democrat, se poate trezi șef la cosmodromul care se planifică a fi construit, să zicem, la Stăuceni.

Fiind încă student fără diplomă, Vasile Botnari a fost numit în funcția de director al companiei de «Air Moldova». După care a ocupat funcția de director comercial al companiei aeriene «Nobil Air», care, în acea perioadă, îi aparținea lui Plahotniuc. În perioada 2009 — 2011, Botnari a fost membru al Consiliului Administrativ «Victoriabank», în perioada în care instituția financiară era sub controlul aceluiași Plahotniuc. Ulterior, s-a pomenit în fotoliul de ministru al Transportului și Infrastructurii Drumului în cadrul Guvernului Gaburici și ministru al Tehnologiilor Informaționale și Comunicații în cadrul Guvernului Filip.

Așa cum i se cuvine unui «funcționar de stat» din epoca democraților, acesta a fost implicat într-un șir de scandaluri de corupție. El nu a declarat casa de lux în care locuiește împreună cu familie și care este înregistrată pe părinții soției sale, de asemenea, nu a declarat nici apartamentul coproprietara căruia este soția sa.

La începutul anului 2017, Vasile Botnari este numit în funcția de șef la «Moldova Gaz». Această istorie, pînă și acum este învăluită de mister. Unii insistă pe faptul că desemnarea sa a fost rezultatul unei noi înțelegeri între Plahotniuc și Dodon, care l-a promovat pe pusul lui Plahotniuc la Moscova pentru o sumă modestă de 1,5-2 milioane de dolari. Așa cum asigură unii, calculul final s-a făcut la Teheran. Unde s-a dus Dodon să participe la campionatul la șah pentru femei la invitația lui Kirsan Iliumjinov, care, în afară de activitatea sa în funcția de președinte al Federației Internaționale de Șah, periodic, încă din perioada lui Elțin, îndeplinește indicații concrete și delicate.

Dacă aceste lucruri corespund realității, invitația lui Kirsan Iliumjinov este absolut clară. Vreau doar să sper că banii nu au fost în geanta în carouri — ar fi mult prea banal și pervers.

Fiind în funcție puțin peste trei luni, Botnari, prin voința «coordonatorului întregii Moldove» s-a pomenit în postura de «vînător de spioni» în locul fostului protejat al PDM — Mihai Balan.

Iar acest lucru nu a plăcut tuturor celor din cercul Păpușarului. Spicherul Parlamentului Andrian Candu a reacționat în felul următor: «Eu sînt mai aproape de Plahotniuc, posibil, anume eu trebuia să fiu la șefia SIS». Iată așa.

Ceva indică asupra faptului că în rîndurile democraților se prevede o scindare. În ultima perioadă, Andrian Candu încearcă să declare despre propria independență. Și chiar îl învață pe președintele SUA, Donald Trump cum ar trebui să respingă «mîna Moscovei». La ce bun îi trebuie lui Vladimir Plahotniuc un concurent tînăr?

Așa că declarațiile liderului PDM despre faptul că partidul condus de el «va face tot posibilul pentru asigurarea unui proces electoral echitabil și democratic la toamnă», nu este doar PR preelectoral calculat pentru europeni, dar și un posibil pretext pentru înlăturarea lui Candu din funcția de spicher al Parlamentului pentru neîndeplinirea sarcinii menționate.

În afară de Candu se activizează și alte personalități marginale. Cum ar fi fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă. Dosarul penal pe numele acestui personaj încă este deschis, dar el declară public despre planurile sale de a face parte din componența guvernului. «Revenirea la primărie nu are sens. Eu trebuie să merg în guvern. Căderea guvernului va duce la căderea regimului. Iar eu vreau să ajut Chișinăul să se dezvolte mai departe», a declarat el în eterul unui post privat de televiziune. La remarca moderatorului precum că la noi nu se produc schimbări spre bine, fostul primar general al capitalei a răspuns foarte nemulțumit: «În acești zece ani am dat orașului trup și suflet și acum spuneți că nu s-a făcut nimic».

...Dar, poate ar fi mai bine să dați banii furați?

Evgheni Tamanțevскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: