În interesul Moldovei şi Suediei
РУС. MOLD.
» » În interesul Moldovei şi Suediei

În interesul Moldovei şi Suediei

20-11-2015, 12:32
Просмотров: 1 440
  
Версия для печати   
În interesul  Moldovei şi SuedieiPreşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller


Interlocutorii au discutat despre situaţia politică şi social-economică din ţară, căile de depăşire a crizei politice, problematica reglementării transnistrene, precum şi chestiuni legate de aprofundarea relaţiilor bilaterale moldo-suedeze.

 

Vladimir Voronin a relatat despre viziunile PCRM asupra principiilor formării noului guvern, subliniind, că optează pentru un consens larg parlamentar în nominalizarea şi desemnarea membrilor Cabinetului, care ar fi selectaţi şi votaţi în comun de către reprezentanţii tuturor fracţiunilor Parlamentului.

 

În opinia Preşedintelui PCRM, acest principiu ar permite formarea unui Guvern tehnocrat, lipsit de influenţă politică, care ar deveni capabil să rezolve problemele acute cu care se confruntă actualmente societatea moldovenească.


În acest sens, Vladimir  Voronin a menţionat, că starea precară în economie, lipsa unor politici clare de gestionare a lucrurilor în stat, ne fac destul de pesimişti privind capacităţile reale ale actualei guvernări de a organiza viaţa cetăţenilor, mai ales în condiţiile sezonului rece al anului.

 

Discutînd despre raporturile bilaterale dintre Republica Moldova şi Suedia, Preşedintele PCRM a apreciat înalt activitatea în ţara noastră a Agenţiei SIDA, care pe parcursul mai multor ani a acordat asistenţă în realizarea mai multor proiecte de nivel naţional.


Signe Burgstaller a adus asigurări, că şi pe viitor Ambasada Suediei în Republica Moldova va fi deschisă pentru o cooperare fructuoasă în interesul ambelor state.

 

Serviciul de presă al PCRM

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: