Neghiobia ca și atribut al puterii
РУС. MOLD.
» » Neghiobia ca și atribut al puterii

Neghiobia ca și atribut al puterii

6-06-2018, 14:00
Viziuni: 406
  
Versiunea de tipar   
Neghiobia ca și atribut al puteriiSăptămîna aceasta, în rețelele de socializare a apărut informația precum că un șofer a fost amendat cu 300 de lei pentru că a încleiat pe mașină un autocolant cu inscripția: «Sînt împotriva majorării prețurilor la combustibil».
 
Șoferul a fost amendat în timp ce se deplasa în Piața Marii Adunări Naționale din capitală pentru a participa la protestul organizat împotriva majorării prețurilor la combustibil, anunțate de ANRE.

Colaboratorii Inspectoratului de Patrulare i-au explicat bărbatului că aceasta este «o publicitate neautorizată» și că el trebuie să dețină certificat care să-i permită să încleie autocolantul cu pricina. Ei bine, se înțelege că nivelul IQ nu este factor decisiv pentru a munci în poliție (este neclar și de ce se mai scrie pe spatele colaboratorilor «Poliția» din moment ce totul este scris pe față), dar totuși...

Acum, după logica lucrurilor, la Camera de Înregistrare trebuie să se formeze cozi din rîndul celor care vor să-și încleie autocolante de genul: «Mulțumesc pentru fiică/fiu», «Respectați distanța», «Baby on board» și altele. Ne mai vorbind deja despre autocolantele necenzurate, pentru care se va accesa tarif dublu. Nu vor trebui înregistrate doar autocolantele fundației de caritate « Edelweiss» și cele cu emblema PDM.

Iar Plahotniuc cu Filip vor primi bani și-și vor freca fericiți palmele. Ideea nu este chiar atît de aberantă, îmi aduc aminte că figurile sus menționate au cîștigat bine pe schimbarea numerelor de înmatriculare a mașinilor.

Ei fie, acest exemplu de neghiobie este al celor mai mici de la putere. Dar nu este străin nici celor mai sus puși. Spre exemplu, ministrul Economiei, Chiril Gaburici planifică să se ocupe de defrișarea copacilor de-a lungul drumurilor. În opinia lui, copacii sînt cauza multor accidente rutiere cu final letal. Din cîte putem vedea, în afară de neghiobie, actuala guvernare mai are și o pasiune maniacală de a distruge totul în jur.

De altfel, vreau să-i indic, într-un mod foarte delicat, domnului ministru asupra unui detaliu pe care l-a scăpat din vedere: șoferilor nedisciplinați și mai ales al celor beți, de multe ori, le trec drumul stîlpii și pilonii liniilor de tensiune. Îi scoatem și pe aceștia. Și da, poate interzicem cuțitele de bucătărie, care pot tăia și chiar ucide. Pînă la noi revederi la Costiujeni!

Eugeniu Marianскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: