Dăngănitul dodonist — mai 2018
РУС. MOLD.
» » Dăngănitul dodonist — mai 2018

Dăngănitul dodonist — mai 2018

15-06-2018, 13:11
Viziuni: 558
  
Versiunea de tipar   
Dăngănitul dodonist —  mai 2018Monitorizarea activității «președintelui» neconstituțional Igor Dodon
 
Ziarul «Comunistul» continuă publicarea cronologiei lunare a activității «alesului de tot poporul», cu încălcarea Constituției, în funcția de șef al statului, Igor Dodon.

- Ținîndu-și discursul la mitingul de 1 Mai, la Chișinău, Dodon a promis celor prezenți că PSRM-ul, controlat de el, va obține victorie la toate alegerile din acest an. «În acest an, în anul lui Ștefan cel Mare va fi victoria noastră comună. Peste cîteva săptămîni vom învinge la Chișinău și la Bălți. Neapărat vom învinge. Și, la sfîrșitul anului, vom învinge în toată țara», a declarat Dodon.

(Avînd în vedere faptul că PSRM nu a învins nici la Chișinău și nici la Bălți, putem presupune că «în toată țara» la sfîrșit de an — în cadrul alegerilor parlamentare — dodoniștii vor avea același rezultat).

- Vizita neanunțată a lui Dodon în Găgăuzia a generat un colaps rutier la Comrat. Potrivit informațiilor publicate de portalul nokta. md, în dimineața zilei de 3 mai, în ziua vizitei sale, pe străzile centrale din Comrat, nu era nicio mașină. Străzile centrale din capitala Găgăuziei au fost blocate. Fapt care a provocat o mulțime de ambuteiaje și încălcări ale regulamentului rutier pe alte străzi ale orașului. Portalul mai subliniază că cetățenii nu au fost înștiințați despre vizita lui Dodon. Indignați de incomoditățile create, șoferii și pietonii se întrebau: «De ce sînt așa de mulți polițiști, noi ce, sîntem teroriști?».

- Înaintea alegerilor locale din Bălți, a fost confirmată colaborarea PSRM-PDM în perioada campaniei preelectorale. Agenției OMEGA i s-au transmis documente potrivit cărora consilierul municipal din Bălți din partea PDM, Serghei Iordan, în calitate de coordonator pe probleme juridice, reprezentant în organele electorale teritoriale și responsabil pentru asigurarea securității manifestațiilor din cadrul campaniei electorale, a raportat la oficiul central al Partidului Democrat despre faptul cum decurge campania comună pentru alegerea candidatului Partidului Socialiștilor la funcția de primar de Bălți, Alexandru Usatîi.

- Din interviul programului «Главный вопрос» de la postul NTV Moldova

«... Acesta trebuie să fie un semnal pentru oponenții noștri politici precum că noi ne aflăm într-o formă politică bună. În orice moment, dacă va fi nevoie — noi nu vrem să ajungem pînă la asta, sperăm că nu va fi nevoie, dar, dacă va fi cazul, — zeci de mii de părtași de-ai noștri vor fi în piață și noi ne vom apăra drepturile, ca și partid și ne vom apăra victoria în toamna acestui an», a declarat Dodon. În acest fel, el a lăsat să se înțeleagă că eșecul PSRM în cadrul alegerilor parlamentare este inacceptabil pentru el, indiferent de voința alegătorilor. Și, în acest caz, el este gata să încerce să destabilizeze situația din țară.

Dodon recurge la standarde duble evaluînd asemenea fenomene cum ar fi corupția politică, trădarea, strămutarea de la un partid la altul. Vorbind despre avantajele formei prezidențiale de guvernare, Dodon afirmă că acest lucru ar permite interzicerea deputaților de a se perinda de la un partid la altul. Cu toate acestea, fiind în țara noastră unul dintre cei mai renumiți trădători și transfug, trădarea sa și a anturajului său o consideră «corectă». «Oponenții noștri îmi spun despre asta și mi-au spus în 2011, în 2012. Ulterior, însă, ei înșiși au confirmat, cei care mi-au spus asta, că Igor Nicolaevici ați procedat corect la acea etapă», spune Dodon. Și, imediat, continuă: «Noi trebuie să facem tot posibilul pentru ca această practică să nu existe în Republica Moldova. Pentru că nu este corect». Reiese că, în Moldova, «trădători corecți» trebuie să fie considerați doar Dodon și socialiștii lui.

- Dodon a confirmat concluziile Partidului Comuniștilor potrivit cărora, participarea socialiștilor lui Dodon în alegerile locale din Chișinău și Bălți nu sînt orientate spre soluționarea problemelor celor două municipii și a cetățenilor, ci pentru mobilizarea electoratului înaintea alegerilor parlamentare.
 
«Importanța acestor alegeri (la Chișinău și Bălți, din 20 mai) este foarte mare. Aceasta este o campanie preelectorală către alegerile parlamentare. Cei care vor obține un rezultat bun în aceste alegeri, își vor asigura un loc în Parlament. Cei care vor trece în turul doi pot fi considerați învingători. Iar candidații PSRM vor trece în turul doi și colo, și colo», a declarat Dodon.

Și nu a ghicit, socialiștii au pierdut la Chișinău și la Bălți. În acest fel, Dodon și-a mai etalat odată incapacitatea absolută de a evalua obiectiv situația și, respectiv, de a oferi pronosticuri corecte.

- PSRM a cedat democraților Piața Marii Adunări Naționale pentru organizarea concertului de 9 Mai. Agenția OMEGA a publicat documentele depuse la primăria Chișinăului de către Partidul Socialiștilor lui Dodon, în conformitate cu care, PMAN precum și scuarul Teatrului de Operă și Balet au fost rezervate pentru ziua de 9 Mai de către Partidul Socialiștilor pentru organizarea concertelor și manifestațiilor de sărbătoare, încă din luna aprilie 2015. La rîndul său, Partidul Democrat, condus de Plahotniuc, inițial și-a planificat manifestațiile în 2018 doar în apropierea havuzului din Parcul Ștefan cel Mare. OMEGA indică asupra faptului că în asemenea cazuri, decizia de cedare a locului rezervat din timp pentru organizarea unei manifestații, poate fi aprobată, exclusiv, în rezultatul unei înțelegeri scris confirmate între PSRM și PDM.

- Dodon la aceeași masă cu ministra Monica Babuc și vicepreședintele Partidului Democrat (din tagma trădătorilor-transfugi, la fel ca Dodon) — Vladimir Vitiuc s-a distrat la o sărbătoare în Ceadîr-Lunga, îngrădindu-se de popor cu un gard al zonei VIP.

- Din discursul lui Dodon în cadrul emisiunii Acces Direct de la postul NTV Moldova

«Ceea ce ieri (9 Mai — nota Red.) a fost bine este faptul că de dimineață, noi — președintele, premierul și spicherul — toți trei împreună am depus flori la memorial. Da, noi avem viziuni diferite pe marginea multor chestiuni, dar faptul că de dimineață, împreună, alături de corpul diplomatic și membrii Guvernului am depus flori la memorial — este un mesaj bun», consideră Dodon.

(Într-adevăr, ce pate fi mai bine! Despre ce fel de opoziție, ireconciliere, rezistență a lui Dodon vizavi de puterea uzurpatorilor poate fi vorba pe fundalul unei asemenea idile?).

«Eu nu pot să fiu împotriva Zilei Europei. Eu și la emisiune am venit de la recepția organizată de Delegația UE la Chișinău, unde, este important, am participat împreună cu premierul și spicherul. În sală erau 600-700 de oameni, eu am ținut un discurs, mi s-a oferit posibilitatea să fac o adresare și i-am felicitat pe toți cu ocazia Zilei Europei», a comunicat Dodon.

(După ce el și partidul său au sărbătorit Ziua Victoriei în seara zilei de 8 mai, felicitările de 9 mai cu ocazia Zilei Europei nici lui însuși nu-i mai par alogice. Este vădită coincidența absolută cu poziție Partidului Democrat «detestat» de Dodon).

- Potrivit informațiilor ziarului «Komersant», Dodon i-a comunicat lui Putin despre viitoarea coaliție PSRM-PDM în urma alegerilor parlamentare. Potrivit publicației, Putin și Dodon au avut o întrevedere bilaterală de scurtă durată. Această informație a fost confirmată și de către o sursă sus pusă de la Kremlin: «Da, ei (Vladimir Putin și Igor Dodon — «K») au avut o întrevedere pe 27 aprilie».

Potrivit informațiilor «Komersant», în cadrul întrevederii, președintele moldovean i-a comunicat omologului său rus că în urma alegerilor parlamentare din Moldova este foarte posibil ca majoritatea absolută să nu fie obținută nici de democrații, aflați acum la putere, și nici de principalii lor concurenți — socialiștii, iar asta înseamnă că cele două partide vor trebui să împartă puterea.

Anterior, domnii Dodon și Plahotniuc și-au mai demonstrat capacitatea de a se înțelege. Potrivit informațiilor «K», cei doi politicieni care se dușmănesc în public, periodic au întrevederi secrete în cadrul cărora se înțeleg de minune. Anul trecut, cei doi au reușit să ajungă la un compromis pe marginea chestiunii ce viza modificarea sistemului electoral în Moldova de la proporțional la mixt. În Parlament, pentru aceste modificări au votat democrații și socialiștii.

- Dodon a fost refuzat în solicitarea de a avea o întîlnire bilaterală cu Putin în cadrul Forumului Economic din Sankt Petersburg.

Dorința președintelui moldovean de a se întîlni cu orice preț cu Putin, uneori, provoacă curiozități. Respectiv, potrivit informațiilor «K», partea Moldovenească a solicitat, recent, Moscovei o întîlnire bilaterală a președinților în cadrul Forumului Economic din Sankt Petersburg, pe 24 mai. După ce a primit nota cu această solicitare, Kremlinul, prin canalele sale diplomatice, a trebuit să informeze administrația președintelui Moldovei că o asemenea frecvență a întrevederilor este exagerată; în zilele forumului, Vladimir Putin va fi ocupat în cadrul negocierilor cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, liderul francez — Emmanuel Macron, de asemenea, va fi prins în discuțiile cu reprezentanții mediului de afaceri. În consecință, Dodon nu a avut o întrevedere bilaterală cu Putin.

- Conferința de presă a lui Dodon, la Chișinău, cu ocazia vizitei sale la Soci unde a participat la ședința Consiliului Suprem al Uniunii Eurasiatice.

Încercînd să se justifice în fața regimului de la guvernare pentru semnarea memorandumului cu privire la statutul de observator în cadrul EurAsEC pentru Moldova, Dodon a subliniat că, în acest caz, el nu a încălcat legislația. Imediat, el a recunoscut că «nu urmărește scopul de a schimba ceva în politica externă a Moldovei».

(Totodată, mulți își amintesc foarte bine cum Igor Dodon a promis, în repetate rînduri, să schimbe radical, inclusiv, agenda politicii externe a Moldovei. Așa a fost înaintea alegerilor parlamentare din 2014 și înaintea alegerilor prezidențiale neconstituționale din 2016).

«Cît ține de zvonurile referitoare la faptul că l-am anunțat pe Putin despre o posibilă coaliție cu PDM în urma alegerilor parlamentare. Eu nu comentez zvonurile. Dar nu se discută... și eu nu voi aborda cu cineva din afara țării despre cum și cu cine președintele Dodon și socialiștii se gîndesc să guverneze Moldova. Filip și Candu merg la europeni și-i roagă să o convingă pe Maia Sandu și Năstase să facă coaliție cu ei. Să creeze a patra alianță sau care este la număr. Eu nu mă ocup cu așa ceva. Eu cred că PSRM va obține majoritate parlamentară și nu va avea nevoie de parteneri la guvernare. PAS, democrații, Platforma — majoritatea dintre ei au fost la putere nouă ani, ajunge, oamenii au văzut de ce sînt în stare. În ceea ce privește întrevederea (cu Putin — nota Red.) din aprilie, nu confirm și nici nu infirm», a spus Dodon.

«Nu confirm și nici nu infirm», un exemplu elocvent al răspunsului lui Dodon la niște acuzații grave.

- Fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, a declarat că în 2013, timp de jumătate de an, i-a dat lui Dodon și Greceanîi cîte 40 de mii de dolari pe lună. În legătură cu acest fapt, Dodon a remarcat că Usatîi vorbește deja de cîțiva ani despre acest lucru. «Flecarul a vorbit despre asta și acum cîțiva ani. Clovn și aviator prăbușit», a adăugat Dodon. Precum vedem, nici în acest caz — nu a confirmat și nici nu a infirmat.

- Postul de televiziune Jurnal TV a publicat o înregistrare audio a discuțiilor secretarul general al PDM, mîna dreaptă a oligarhului Vladimir Plahotniuc, Constantin Botnari, care cerea activului Partidului Democrat să meargă deschis și masiv la alegerile prezidențiale (din 2016) și să-l susțină pe Dodon.
 
- Din interviul lui Dodon din cadrul emisiunii «Vinerea cu Anatolie Golea» la postul RTR-Moldova.

«Un articol plătit în presa rusă (în ziarul «Komersant» din 14 mai a. c. — nota Red.), pe care-l folosesc oponenții mei politici. Ați văzut cine a scris? Principalul autor este cel car a lucrat în Moldova pentru TV7», a spus Dodon, dar, așa și nu a infirmat informația despre o posibilă coaliție cu Plahotniuc după alegerile parlamentare.
 
- Pentru a zbura la Sankt Petersburg, Dodon a folosit o cursă charter în valoare de 120 de mii de euro. Despre aceasta a comunicat Agenția OMEGA cu trimitere la informația oferită de surse credibile.

«Igor Dodon, care ocupă funcția de președinte al Moldovei, a zburat la Sankt Petersburg, la Forumul Economic Internațional, cu unul dintre cele mai scumpe avioane ale celei mai mari companiei aeriene ruse din sfera aviației de afaceri. Așa cum a comunicat pentru OMEGA o sursă din Serviciul Pază de Stat, Dodon, împreună cu soția, au zburat la Sankt Petersburg cu o cursă charter în clasa business. Potrivit datelor serviciului de monitorizare a zborurilor aeriene în lume, flightradar24. com, miercuri, din Chișinău a decolat spre Sankt Petersburg un singur avion charter. Este vorba despre aeronava Bombardier Challenger 850 a companiei aeriene ruse private Sirius Aero».

- Informația precum că Dodon a zburat la forumul din Sankt Petersburg cu o cursă charter a fost confirmată de reprezentantul administrației prezidențiale, Maxim Lebedinschi. Totodată, el a dat de înțeles că zborul cu avionul privat în clasa business a fost posibil, chipurile, din contul ajutorului de binefacere care i s-a oferit lui Dodon. «Administrația președintelui nu a alocat niciun fel de surse și nu a cheltuit nimic, dimpotrivă, a economisit cheltuielile de transport», a comunicat Lebedinschi, care probabil se mîndrește cu capacitatea lui Dodon de a cerși ajutor pentru necesitățile personale.

- Dodon a semnat cu organizația obștească «Rusia de Afaceri» un acord cu privire la crearea unui consiliu economic moldo-rus

«Noi principial ne-am înțeles că vom desfășura, în septembrie, un forum economic moldo-rus de amploare la Chișinău. Investitorii pot cunoaște diferite sectoare, nu doar în sectorul agroindustrial», a comunicat Dodon, anunțînd în acest fel una dintre formele propagandei preelectorale ascunse orientate spre exploatarea electoratului cu viziuni pro-ruse din Moldova. Pentru toți este clar că, înaintea alegerilor parlamentare în Moldova, rezultate reale a activității unui asemenea consiliu economic nu pot exista.

În legătură cu același fapt, președintele «Rusiei de Afaceri», Andrei Nazarov a declarat: «Igor Nicolaevici, în calitate de președinte al Moldovei, trebuie să organizeze garanții suplimentare (!!! — red.) pentru investitori». Cuvintele lui Nazarov despre «garanții» afirmă presupunerea că niciun fel de flux investițional din Rusia nu va fi.
 
- Noul consilier pentru politică externă a lui Dodon este cetățean al României

Agenția OMEGA a atras atenția asupra faptului că «în pofida indignărilor sale împotriva numirii în funcții de stat a persoanelor cu cetățenie dublă, Igor Dodon și-a numit încă un consilier prezidențial, care deține cetățenia României». Despre aceasta a scris în rețelele de socializare redactorul șef al Agenției OMEGA, Alexandr Petcov, ironizînd pe marginea ultimilor declarații ale deputatului socialist, Bogdan Țîrdea pentru publicația rusă «Nezavisimaia Gazeta». Țîrdea a declarat pentru jurnaliștii ruși că Dodon și Partidul Socialiștilor, pe care-l controlează, sînt «apărătorii lumii ruse în Moldova».
 
-  Pentru candidatul la funcția de ambasador al Moldovei în SUA, în rîndul persoanelor de la conducerea țării, nu există președintele Dodon.

De asemenea, Agenția OMEGA a remarcat că Cristina Balan, care face parte din anturajul apropiat al oligarhului Vladimir Plahotniuc și cea care administrează o parte a business-ului său, a declarat pentru postul TV Publika, care-i aparține lui Plahotniuc, că administrația americană a fost interesată în desemnarea la funcția de ambasador a unei reprezentante al partidului politic, dar nu un diplomat de carieră «deoarece, pentru ei este important să vorbească cu un om cu acces direct la conducerea țării».

«Dacă există un mesaj serios, pe parcursul a 24 de ore, acesta va fi adus la cunoștința figurilor cheie în stat: prim-ministru, miniștri, spicherul Parlamentului, conducerea partidului de la guvernare. Și, în acest caz, deciziile se adoptă foarte rapid», a explicat Balan acordul autorităților americane pentru desemnarea politică a ambasadorilor în țara lor. În lista «figurilor cheie ale statului», în versiunea noului ambasador, din numele cărora ea va reprezenta țara, președintele nu figurează.

COMUNIST.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: