Ne mobilizăm şi continuăm lupta
РУС. MOLD.
» » Ne mobilizăm şi continuăm lupta

Ne mobilizăm şi continuăm lupta

20-11-2015, 06:33
Просмотров: 1 056
  
Версия для печати   
Ne mobilizăm  şi continuăm luptaCorestăuţi: Curăţarea rîndurilor partidului este un proces firesc, anii petrecuţi în opoziţie au călit şi consolidat şi mai mulţi adevăraţii tovarăşi


Locuitorii din nordul Moldovei nu se ascund după deget şi recunosc că sunt dezamăgiţi. Recunosc cu toată sinceritatea că au căzut în prada promisiunilor frumoase. Dar ale cui? Ale reprezentanţilor aşa numitului partid de stînga a lui Dodon, care nu s-au zgîrcit să facă declaraţii tari şi goale în timpul campaniei electorale. Alegerile, însă, au trecut, iar probleme sunt şi mai multe.

 

Aşa s-a întîmplat, spre exemplu, în raionul Ocniţa, unde a fost ales reprezentantul PSRM. Şi localnicii din satul Corestăuţi au contribuit la alegerea lui în fruntea raionului Ocniţa. Moldoveni, ucraineni, bulgari care se înţeleg bine în limbile lor natale. Şi acest electorat a căzut în plasa promisiunilor socialiştilor — raioanele din nordul Moldovei vor fi transformate în «paradis»: noi locuri de muncă, dezvoltarea sectorului agrar, pensii şi salarii mari, şcoli, grădiniţe şi centre de cultură… Toate aceste puncte din pălăvrăgeala electorală au rămas doar pe maculatura de propagandă. În realitate, spun localnicii, nu se face nimic. Cum se spune: aţi ales — culegeţi! Dar poţi oare trăi, lucra şi creşe copii în condiţii normale cu o administraţie atît de neglijentă?

 

Anume despre aceasta au discutat comuniştii organizaţiei primare în cadrul şedinţei dare de seamă şi alegeri, care s-a desfăşurat, zilele trecute, în satul Corestăuţi. La întrunire au participat toţi membrii organizaţiei. Au fost făcute totalurile perioadei de raport, s-au făcut propuneri, au fost înaintate obiecţii referitoare la activitatea organizaţiei primare în legătură cu situaţia creată după alegerile locale.

 

Astăzi, în raion, se închid şcoli, spitale… Nu se alocă bani nici pentru reparaţia drumurilor, nici pentru iluminatul stradal şi nici pentru asigurarea ajutorului social populaţiei. «Nici măcar nu ne-am putut imagina pe cît de mult va degrada situaţia. Autorităţile, în general, nu se gîndesc la satele Moldovei!», - se indignează alegătorii traşi pe sfoară.

 

Să întoarcem satului viaţa

 

În cadrul şedinţelor, comuniştii şi activiştii organizaţiei primare acordă o atenţie deosebită unei tendinţe care ia amploare în ultimii ani — de la sate pleacă, în masă, tinerii, specialiştii, intelectualii. «Dar ce perspective au, astăzi, tinerii la sat?» — se întreabă motivat comuniştii din Corestăuţi. - Peste tot se închid cluburile, nu există centre de creaţie, şcolile sunt lichidate! Se ştie foarte bine — satul fără şcoală este condamnat la dispariţie».

 

La şedinţa organizaţiei primare de partid a participat şi preşedintele fracţiunii PCRM în Parlament, Violeta Ivanov. Prin intermediul ei, comuniştii din Corestăuţi au transmis deputaţilor PCRM, precum şi Comitetului Central al formaţiunii, următoarea propunere: să fie elaborate proiecte de legi orientate spre propăşirea localităţilor rurale, spre stimularea investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii săteşti. Pentru ca satului să i se întoarcă viaţa.

 

Între timp, proiecte similare au fost, deja, elaborate în Moldova. Multe dintre ele au fost realizate cu succes în perioada în care PCRM se afla la guvernare. Însă, aşa cum a menţionat şi preşedintele fracţiunii PCRM în Parlament, după anul 2009, odată cu venirea la putere a celor din alianţă, aceste proiecte nu au avut continuitate şi au fost îngheţate.

 

«De ce a reuşit PCRM să facă atît de mult pentru ţară pe parcursul celor opt ani de guvernare? Pentru că exista majoritate parlamentară, era posibilitatea de a elabora, adapta şi implementa legi concrete. Era stabilitate politică. Atunci cînd există stabilitate, există şi dezvoltare. Ţara avea perspective. De la începutul anului, fracţiunea PCRM în Parlament a elaborat 55 de proiecte legislative ce vizează toate sferele vitale ale statului. Aceste iniţiative sunt orientate, în primul rînd, spre îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. Însă, toate iniţiativele noastre sunt blocate, astăzi, de majoritatea parlamentară. În pofida acestui fapt, noi vom insista pe examinarea şi adoptarea lor în regim prioritar», a declarat Violeta Ivanov.

 

Cine dacă nu noi

 

În cadrul şedinţei au fost şi multe întrebări legate de disciplina de partid. Comuniştii din Corestăuţi consideră că nu trebuie să se teamă de procesul firesc de purificare a rîndurilor partidului. Anii petrecuţi în opoziţie au demonstrat multe, mai multe lecţii trebuie învăţate. Cea mai importantă — această luptă politică complicată i-a consolidat şi călit şi mai mult pe adevăraţii tovarăşi.

 

Satul are propria istorie, propriile tradiţii… Şi ele sunt strîns legate de activitatea organizaţiei de partid. Prin eforturile comuniştilor din localitate, cu susţinerea Comitetului Raional, în pofida presiunilor exercitate de formaţiunile din cadrul alianţei de guvernare, aici lucrează şi se dezvoltă activ organizaţia pionerească, mişcarea Timurovistă. Misiunea tinerilor, cu care se duce lucru educativ intens, este de a-i ajuta pe vîrstnici, veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, bătrînii singuri şi persoanele invalide. Data de 24 martie este una specială pentru localnici: ziua eliberării satului de cotropitorii români. În această zi sunt organizate manifestaţii de sărbătoare la care participă toţi locuitorii din Corestăuţi.

 

Liubovi Efimovna Batîr, care a fost realeasă în funcţia de secretar al organizaţiei primare de partid, a îndemnat comuniştii să se mobilizeze şi, unitar, să continue lupta. Cine dacă nu comuniştii vor apăra Moldova de distrugere!

 

Pavel Marfin

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: