Lupta nu este anulată!
РУС. MOLD.
» » Lupta nu este anulată!

Lupta nu este anulată!

20-11-2015, 12:40
Viziuni: 920
  
Versiunea de tipar   
Lupta nu este anulată!Nu încetează să mă uimească energia acestui om care în timpul celor cîteva săptămîni trecute a cîta oară a cutreierat Moldova în lung şi-n lat. Şi asta pentru a comunica cu tovarăşii de partid, a pătrunde în problemele de care se ciocnesc în teritoriu organizaţiile primare de partid.

În fiecare localitate unde se desfăşoară adunări de dare de seamă şi alegeri, el neîncetat explică poziţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Într-un limbaj simplu, Vladimir Voronin vorbeşte fiecărui comunist despre scopurile, sarcinile, linia strategică a PCRM, pe care partidul se sprijină şi asupra căreia insistă să fie promovată. Esenţa ei e foarte simplă: «PCRM e partidul poporului. PCRM e pentru o Moldovă independentă şi sigură pe sine. PCRM e pentru o modernizare europeană, pentru o Europă pe care trebuie s-o construim noi înşine acasă la noi». PCRM, în vorbă şi în fapt, este unicul partid capabil să scoată ţara din criza acută în care se află.


Populaţia din localităţile săteşti le înţelege pe toate, oamenii îşi recapătă perceperea corectă a lucrurilor.

 

Cu regret, suntem nevoiţi să constatăm că nu în toate organizaţiile primare se efectuează o muncă de bună calitate în mijlocul populaţiei. Dacă e să reieşi din întrebările pe care deseori le pun comuniştii din teren, îţi dai seama că ei nu sunt suficient de informaţi. Şi oare informaţia necesară comuniştii din organizaţiile primare trebuie s-o primească doar de la liderul partidului?


Nu avem un canal televizat, în schimb, avem un ziar şi, din număr în număr, în paginile acestuia ne străduim să punem la dispoziţia cititorilor interesaţi principalele direcţii ale activităţii politice a PCRM, cu luarea în considerare a situaţiei actuale. Dar, se vede, oamenii nu citesc nici măcar ziarul. Ce împiedică organizarea unei munci active în unele OPP? Situaţia politică? Totalurile alegerilor? Dar organizaţiile primare oare nu trebuie să stea la straja luptei politice? Sau, poate, au uitat ce înseamnă luptă politică? În schimb, asta nu încurcă să critice, să facă propuneri, care nu conţin în sine nici o componentă eficientă. Dacă noi suntem adevăraţi comunişti, atunci, cum se spune, trebuie să ne suflecăm mîinecile şi să luptăm. Să nu ne pierdem curajul, să nu ne lăsăm pradă dispoziţiilor şi influenţelor distructive. Rezultatul alegerilor este rezultatul nostru comun, al tuturor.

 

Olga Dzeatcovshi

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: