Fugiți fără a vă uita în urmă!
РУС. MOLD.
» » Fugiți fără a vă uita în urmă!

Fugiți fără a vă uita în urmă!

27-07-2018, 13:39
Viziuni: 944
  
Versiunea de tipar   
Fugiți fără a vă uita în urmă!Actualul Parlament nu s-a remarcat prin nimic pozitiv, așa că nu mai avem de așteptat de la el ceva util pentru noi, afară de un singur lucru — dizolvarea lui.

 

Una din tradițiile care s-a statornicit în deceniile de existență a parlamentarismului moldovenesc este dreptul fracțiunilor parlamentare de a face publice de la tribună propriile concluzii cu privire la activitatea organului legislativ în perioada sesiunilor sale.

 
Acest drept a fost în mod permanent respectat, orice bătălii politice s-ar fi dat între pereții Parlamentului. Oricare ar fi fost numărul de membri al fracțiunii, la încheierea sesiunii, ea își exprima opinia referitor la activitatea organului reprezentativ suprem al statului, referitor la rezultatele și consecințele pentru țară și popor ca rezultat al respectivei activități. Pe lîngă multe altele, respectarea constantă a acestei tradiții avea menirea să sublinieze respectul necondiționat față de fiecare fracțiune și, de asemenea, față de alegătorii care și-au dat voturile pentru aceste fracțiuni.

 

Însă chiar și în cazul în care corectitudinea unui anumit lucru este absolut evidentă, asta, cu regret, nu înseamnă că așa va fi totdeauna. Actualii guvernanți ai Moldovei scuipă pe tradiție, scuipă pe respect, scuipă pe parlamentarism, scuipă pe bunul simț, scuipă chiar și pe popor și pe aleșii lui.

 

Pe parcursul întregii a 20-ea legislaturi a Parlamentului, cei care și l-au supus, adică democrații, demonstrează o desconsiderare totală a tuturor celorlalți deputați. Inclusiv lipsindu-i de dreptul ca la încheierea sesiunii să ia cuvîntul de la tribuna parlamentară. Așa a fost și cu un an, și cu doi, și cu trei ani în urmă. Și nu există nici un temei să credem că acum, la sfîrșitul sesiunii de primăvară a anului 2018, se va schimba ceva în această stare de lucruri.

 

Asta însă nu înseamnă că fracțiunea noastră, fracțiunea PCRM, acceptă respectiva stare de lucruri. Deloc! Spre deosebire de ceilalți, cu atît mai mult de așa-numita majoritate parlamentară, fracțiunea PCRM este capabilă să facă o analiză onestă și serioasă a activității parlamentare. La fel și să prezinte societății concluziile sale, oricît de mult ar încerca uzurpatorii s-o împiedice să facă asta.

 

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a pregătit un discurs pentru sfîrșitul sesiunii de primăvară a Parlamentului, în care a dat o apreciere clară și dură activității lui. Se presupunea că acest discurs trebuie să fie rostit de la tribuna parlamentară. Indiferent de faptul dacă va fi sau nu va fi oferită această oportunitate («Comunistul» este dat la tipar în ajunul ultimei ședințe a Parlamentului în această sesiune), noi publicăm textul integral al discursului lui Vladimir Voronin.

 

Cu acest discurs el se adresează nu numai (și, posibil nu atît) deputaților, ci și alegătorilor din Republica Moldova.

 

Stimați alegători! Domnilor deputați!

 

Era așa o glumă: «Haideți să facem totalurile, în caz contrar, totalurile ne vor face pe noi». Iată că a și venit timpul să facem totalurile. Dar să terminăm cu glumele.

 

Vă spun cel mai important lucru: actualul Parlament va intra în istoria parlamentarismului moldovenesc ca și o pată neagră de rușine și dezonoare.

 

Problema nu se oferă doar la statistică, care vorbește de la sine și care demonstrează foarte clar că pe tot parcursul mandatului, Parlamentul a lucrat inefectiv, desfășurînd doar jumătate din numărul ședințelor după regulament.

 

Nu mai vorbesc despre importanța chestiunilor de care s-a preocupat Parlamentul, doar ca să mimeze o activitate cît de cît. Pentru noi este clar că atît majoritatea parlamentară, cît și Guvernul se confruntă cu o criză profesională și intelectuală profundă.

 

Alegătorul însă trebuie să știe că pentru prima dată în toată istoria alegerilor, organul legislativ suprem a trădat cinic voința poporului exprimată în cadrul alegerilor din 2014. Partidul, care a obținut în urma alegerilor 19 mandate, s-a pomenit în vîrful piramidei puterii și a luat sub control toate instituțiile statului. Și tot pentru prima dată avem un Parlament al cărui deputați s-au transformat în marfă, într-un obiect de vînzare-cumpărare. Au fost cumpărați și băgați în turma docilă și ascultătoare.

 

În acest fel, Parlamentul de legislatură jubiliară — a 20-a, va rămîne în istorie nu datorită unei activități legislative intense, nu datorită preocupărilor pentru dezvoltarea țării și îmbunătățirii vieții poporului. Nicidecum nu. Va intra în istoria contemporană prin corupția politică fără precedent, care a generat o mulțime de trădări pe toată verticala puterii.

 

Se poate spune cu certitudine că această corupție politică nu a adus beneficii nici unei persoane implicate — nici celor care au cumpărat și nici celor care au fost cumpărați. Noi ne-am convins cu toții că acești «cumpărători» nu au primit în gestiune deputați în sensul deplin al cuvîntului, ci persoane fără convingeri, fără soveste, lipsite de capacitatea de luptă politică, capacitate creativă, doar o masă gri lipsită de chip — de genul cățeilor lui Pavlov capabili, în cel mai bun caz, să ridice pasiv și reflexiv mîna atunci cînd le este dat semnalul. Iar cei care s-au vîndut, sînt condamnați să poarte, pentru tot restul vieții, pecetea de trădător.

 

Cu aceeași pecete vor trebui să trăiască și așa numiții socialiști, care participă cu un interes enorm la acțiunile criminale ale regimului și fac totul pentru consolidarea acestuia. Cît face numai votul lor, împreună cu democrații, pentru implementarea sistemului electoral mixt! Evident, nu fără plată!

 

Este de-a dreptul rușinos faptul că anume aici, între acești pereți, lucrează o asemenea mașinărie a corupției, care a atras în vîltoarea sa absolut totul: Guvernul, organele de drept și justiția, autoritățile locale. În acest fel, distrugînd definitiv încrederea oamenilor în politicieni, în guvernare și, în mare parte, încrederea în propriul stat.

 

Anume aici, în Parlamentul de legislatura a 20-a, Statul Moldovenesc a fost acaparat definitiv. Anume această majoritate, două treimi dintre care reprezintă trădătorii cinici, a votat pentru unul dintre cele mai neprofesioniste și corupte guverne. În esență, acesta nici măcar nu este un Guvern, ci o adunătură absolut întîmplătoare și lipsită de sens a unor slujitori ce acționează în baza principiului «Ce doriți?» și care sînt gata să îndeplinească orice comenzi, chiar și cele mai absurde, parvenite din oficiul Partidului Democrat — aflat ilegal la putere.

 

Tentativele majorității antipopulare din Parlament de a șterge granița între sine și stat nu face decît să prejudicieze țara și poporul. Or, voi nu aveţi nimic. Nici legitimitate, nici potențial de cadre, nici cunoștințe, nici experiență. Și cel mai important — niciun scop.

 

Spuneți, ce puteţi raporta la activul Parlamentului, dar și a Guvernului vostru «nocturn»? Ce poate servi drept obiect de mîndrie pentru majoritatea parlamentară formată din trădători și corupți? În ce sferă a vieții noastre sociale s-au produs progrese? Care, dintre așa numitele reforme, pentru implementarea cărora s-au cheltuit sute de milioane de euro, a generat măcar un efect cît de cît pozitiv? Poate reforma sistemului de pensii sau reforma în domeniul sănătății, care a condamnat sute de mii de bătrîni la disperare și moarte? Or poate parodia reformei justiției, care în toată activitatea sa se ghidează de «plusurile» și «minusurile» puse în oficiul Partidului Democrat? Nu mai vorbesc despre insinuările anticonstituționale ale Curții Constituționale!

 

Sau poate că țara a cunoscut un progres social-economic? Poate că renumita «stabilitate», asigurată de voturile trădătorilor din diverse partide, a dus la un flux important de investiții străine?

 

Dimpotrivă, businessul străin fuge din Moldova. Iar agenda economică este determinată, exclusiv, de interesele corupte.

Or poate guvernarea voastră incompetentă a reușit să obțină o creștere considerabilă a nivelului și calității vieții cetățenilor? Cetățenii, înșiși, răspund la această întrebare atunci cînd pleacă din această țară. De cele mai multe ori — pentru totdeauna.

 

Poate că s-au înregistrat succese pe dimensiunea integrării europene? Judecînd după rezoluția Parlamentului European, indignarea Consiliului Europei și înăsprirea poziției Comisiei Europene, nici la acest capitol nu se văd progrese. Dar la ce să ne mai așteptăm din moment ce guvernarea și-a șters picioarele de recomandările insistente ale Comisiei de la Veneția de a nu modifica sistemul electoral? Iar problemele imense pe care le-au creat tot ei în Republica Moldova, actualii uzurpatori încearcă să le pună pe seama intrigilor opoziției și neînțelegerilor interpartinice în Parlamentul European! De aceea, nu este întîmplător faptul că noi, comuniștii, sîntem citați de reprezentanți înalți ai structurilor europene, care, după ce a fost constatat de către comunişti, numesc Moldova «stat capturat».

 

Așa deci, pentru ce voi, democrați și socialiști, ați comis toate acestea? De ce ați călcat în picioare voința poporului, pentru ce ați corupt toată puterea? La ce va trebuit să cumpărați deputați, să strîngeți cîte unul o majoritate parlamentară și, prin lovitură constituțională, să cocoțați un președinte trîndav și ticălos? Oare numai pentru ca să vă îmbătați cu puterea nemeritată?

 

Nu! Voi nu sînteți capabili să înțelegeți că puterea trebuie să se bazeze pe încrederea poporului, dar nu pe corupere și șantaj. Doar în acest caz guvernarea sesizează măsura responsabilității sale. Doar atunci cînd scopul ei este obținerea rezultatelor. Iar puterea de dragul puterii a rămas în timpurile robiei și feudalismului. Este foarte dureros și dezgustător să privești la cei care readuc aceste vremuri oribile în Moldova secolului XXI.

 

Sau poate voi scontați că dacă veți hoți definitiv propria țară veți putea scăpa de pedeapsă, dacă o veți preda României?

Dați-vă de seamă, domnilor! Nu puteți acoperi o crimă cu alta — mult mai gravă! Nu contați că vînzarea Patriei va deveni pentru voi o pedeapsă uşoară. Cît nu v-ați strădui, Moldova va rezista neapărat, iar voi, inevitabil, veți suporta pedeapsa binemeritată pentru uzurparea puterii, pentru genocidul declanșat împotriva propriului popor, pentru multiplele fărădelegi, pentru toată activitatea voastră distructivă.

 

Ceea ce ar fi cel mai bine să faceți astăzi este să renunțați la putere. Benevol, pînă nu v-au fost puse cătușe, să părăsiți arena politică a Moldovei, iar cel mai bine — însăși Moldova. Trebuie să faceți acest lucru neapărat pentru că fiecare zi în plus a guvernării voastre agravează suferințele sociale ale poporului țării, aprofundează scindarea poporului și privează Moldova de o parte de viitor.

 
 
Fugiți, domnilor, fugiți fără să vă mai uitați în urmă! Și dacă acest lucru nu vi-l dictează rațiunea și logica politică, poate vă determină la asta instinctul de autopăstrare.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: