România pune condiţii în faţa guvernului Moldovei
РУС. MOLD.
» » România pune condiţii în faţa guvernului Moldovei

România pune condiţii în faţa guvernului Moldovei

26-01-2016, 13:15
Viziuni: 905
  
Versiunea de tipar   
România pune condiţii în faţa guvernului MoldoveiConducerea României declară că posibilitatea de a acorda ţării noastre ajutorul financiar promis anterior poate fi examinată doar în cazul îndeplinirii de către Moldova a unui şir de condiţii.

 

Aşa cum a declarat, la 26 ianuarie, premierul român Dacian Cioloş, după întîlnirea sa cu premierul guvernului din Moldova, Pavel Filip, prima tranşă a creditului de 150 de milioane de euro (pe care autorităţile române au promis să-l acorde în anul 2015 – red.) va putea fi acordată doar după promovarea unor reforme propuse de guvernul României.


«I-am spus prim-ministrului (Filip — red.) că trebuie să demonstreze cîteva acţiuni de reforme şi am spus că pînă la sfîrşitul săptămînii o să venim cu cîteva opţiuni de a începe reformele», a comunicat Cioloş ziariştilor. El a mai adăugat că, în plus, conducerea României va urmări «cum vor decurge discuţiile cu FMI, vom vedea ce se discută şi, dacă guvernul Republicii Moldova va da dovadă că se angajează la reforme structurale, atunci România va acorda această primă tranşă».


Chiar din primele zile după învestirea Сabinetului de miniştri în frunte cu Pavel Filip, prim-ministrul a recunocut incapacitatea sa de a face faţă problemelor economice fără ajutor din afară.Ministerul Finanţelor a anunţat că, la ora actuală, suma datoriei de stat a ajuns la un miliard de lei, iar în următoarele cinci luni, acest indice poate creşte pînă la 5 miliarde de lei.


În ajunul vizitei sale în România, premierul Pavel Filip a declarat în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune din Moldova că noul cabinet de miniştri «contează pe creditul promis de guvernul României şi pe deblocarea relaţiilor cu FMI».скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: