Parlamentul resetat este convocat la sesiunea de primăvară
РУС. MOLD.
» » Parlamentul resetat este convocat la sesiunea de primăvară

Parlamentul resetat este convocat la sesiunea de primăvară

26-01-2016, 11:19
Viziuni: 1 087
  
Versiunea de tipar   
Parlamentul resetat este convocat la sesiunea de primăvarăPreşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a dispus convocarea sesiunii de primăvară a organului legislativ, începînd cu ziua de 1 februarie curent.

 

Potrivit documentului, convocarea Parlamentului în şedinţă plenară va avea loc la propunerea Biroului permanent, după pregătirea proiectului ordinii de zi. Din 26 ianuarie, îşi încep activitatea comisiile parlamentare permanente.

 

La sfîrşitul anului trecut şi în primele zile ale anului curent, în structura organului legislativ s-au produs schimbări esenţiale. Astfel, pe 21 decembrie, fracţiunea PCRM a fost părăsită de 14 deputaţi, care mai tîrziu au declarat că fac coaliţie cu fracţiunea Partidului Democrat.


La începutul lui 2016, a avut loc o sciziune în fracţiunea PLDM, cauza fiind divergenţele legate de votarea candidatului la funcţia de prim-ministru, propus de Partidul Democrat. În ultimă instanţă, 8 deputaţi din fracţiunea PLDM l-au votat la postul de prim-ministru pe democratul Pavel Filip.


Astfel, Partidul Democrat, care, în rezultatul alegerilor din 30 noiembrie 2014, a acces în Parlament cu 19 mandate, în prezent are sub controlul său mai mult de jumătate din numărul general de voturi parlamentare.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: