Vladimir Voronin l-a felicitat pe Ion Druță cu ocazia jubileului
РУС. MOLD.
» » Vladimir Voronin l-a felicitat pe Ion Druță cu ocazia jubileului

Vladimir Voronin l-a felicitat pe Ion Druță cu ocazia jubileului

3-09-2018, 12:02
Viziuni: 553
  
Versiunea de tipar   
Vladimir Voronin l-a felicitat pe Ion Druță cu ocazia jubileuluiÎn felicitare, în particular, se spune:
 
«Dragă Domnule Druță!

Din tot sufletul Vă felicit cu ocazia jubileului Dumneavoastră!

În viața mea, și-au găsit loc mulți oameni. Dar locul pe care-l ocupați în ea Dumneavoastră este unul aparte. Într-un timp, anume Dumneavoastră, spunîndu-mi despre Moldova în prag de pieire cuvinte pline de durere și disperare, m-ați îndemnat să mă ocup de politică și să fac tot ce mi-a fost în puteri pentru a îndepărta Patria noastră de marginea prăpastiei. Fiind de mulți ani un admirator al talentului literar pe care-l posedați și avînd posibilitatea să comunic personal cu Dumneavoastră, pot declara cu toată certitudinea că, pentru Moldova, Ion Druță este nu pur și simplu un mare scriitor, care a proslăvit-o ca nimeni altul. Ion Druță mai este pentru noi toți și un reper moral, arta și viața căruia sînt un ireproșabil exemplu de patriotism, ascetism și umanism. Exemplu în fața căruia trebuie să se închine fiecare dintre noi.

Domnule Ion Druță!

În alt timp, mi v-ați adresat cu ideea să instaurăm în locurile Dumneavoastră de baștină, în Cîmpia Sorocii, un monument ce ar exprima spiritul compatrioților noștri. În acest mod a apărut Lumînarea Recunoștinței, care se înalță deasupra Nistrului. Asupra ei, la fel ca și asupra marelui.
 
Dumneavoastră talent, asupra minunatelor Dumneavoastră opere, vînturile nestatornicelor vremi nu au nici o putere. Ani și ani se vor tot perinda, iar lumea va continua să cunoască Moldova și oamenii ei din romanele și piesele create de Dumneavoastră. Și asta e minunat!

Domnule Druță!

În de acum îndepărtatul an 2009, V-am decorat cu ordinul Bogdan-Întemeietorul. Și pînă astăzi am totala convingere că Dumneavoastră sînteți unicul dintre compatrioții noștri care pe bună dreptate merită această distincție. Ca un mare Scriitor, un mare Cetățean și un mare Om.
 
Să fiți așa încă mulți-mulți ani înainte!

Vladimir Voronin».

PCRM.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: