O Zi pe veci memorabilă
РУС. MOLD.
» » O Zi pe veci memorabilă

O Zi pe veci memorabilă

24-08-2018, 18:56
Viziuni: 1 307
  
Versiunea de tipar   
O Zi pe veci memorabilăAdresarea participanților la acțiunea festivă organizată la Capul de Pod Șerpeni cu ocazia aniversării a 74-a a eliberării Moldovei de sub fascism
 
Dragi veterani ai războiului și ai muncii, moștenitori ai Marii Victorii!

Avuția Moldovei, Mîndria Moldovei!

La 24 august, 2019, se vor împlini 75 de ani din ziua eliberării Moldovei de sub ocupanții germano-români. Această dată a existat, există și va exista întotdeauna, și asta pentru că este imposibil să ștergi din istoria statului nostru moldovenesc paginile Marelui Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941- 1945, fapta eroică a mai mult de 70 de mii de ostași și ofițeri ai Armatei Sovietice, care și-au jertfit viețile pentru libertatea acestui pămînt.
 
Vîltoarea devastatoare a războiului a trecut peste Moldova noastră de două ori — în timpul sîngeroaselor lupte defensive și în perioada operației Iași-Chișinău, în urma căreia republica a fost eliberată de sub fascism.

În anul 2014, la aniversarea a 70-ea a eliberării Moldovei de sub ocupanții germano-fasciști, Consiliul Republican al Asociației Obștești «Organizația de Veterani din Republica Moldova» a instituit Cupa Victoriei, care a repetat calea parcursă din 14 martie pînă în 29 august, 1944, de la Soroca pînă la Vulcănești. Această Cupă a Victoriei e și astăzi cu noi, aici, la Capul de Pod Șerpeni. Pentru că memoria acelor evenimente e sfîntă. Ea imprimă un sens aparte vieții noastre pașnice de astăzi, ne ajută să conștientizăm mai profund că adevăratul patriotism există și că unitatea poporului și voința lui de a fi liber sînt de neînvins. Și noi, cetățenii Moldovei contemporane, trebuie să nu uităm fapta eroică a ostașilor care au apărat Patria noastră.

Propunem ca 2019 să fie declarat an al luării aminte a întregii societăți față de această dată istorică — a 75-ea aniversare a eliberării Moldovei de sub ocupația germano-română — și să manifestăm o atitudine plină de grijă față de moștenirea ce ne-au lăsat-o veteranii războiului plecați din viață, cît și față de cea pe care o dețin veteranii care au ajuns să trăiască pînă în zilele noastre.

Anume organizațiile obștești, în colaborare cu organele puterii locale, au un deosebit rol în ceea ce privește grija față de veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Anume ele au și misiunea de a prezenta generației tinere adevăratele pagini ale istoriei, iar odată cu asta, de a aduce în ordine memorialele și monumentele care constituie un simbol al faptei eroice a popoarelor de toate naționalitățile.

Slavă acestei aniversări a memorabilei Zile a eliberării Moldovei!

24 august, 2018скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: