Ortodoxia la necesitate
РУС. MOLD.
» » Ortodoxia la necesitate

Ortodoxia la necesitate

12-10-2018, 13:00
Viziuni: 604
  
Versiunea de tipar   
Ortodoxia la necesitateIgor Dodon este gata, încă o dată, să-și facă PR în baza subiectului ortodox


 
De această dată, el va face uz de vizita Patriarhului Moscovei și Întregii Rusii Kiril în Moldova. Presa lui Dodon s-a grăbit să informeze cetățenii despre faptul că Patriarhul «va vizita pentru prima dată Găgăuzia».

Cum ușor putem să ne dăm seama, în timpul acestor deplasări, «alesul de tot poporul» se va ține scai de Kiril, demonstrînd că dacă el în persoană nu este mai ortodox decît Patriarhul, cel puțin, se află pe același cîntar cu el.

Anume Dodon a venit cu propunerea ca vlădica să viziteze Găgăuzia. De ce? Pentru că poziția lui Dodon și a «socialiștilor» lui în autonomie a slăbit pînă extrem de mult, indiferent de rezultatele sondajelor cumpărate. Părtașul său înflăcărat și șeful departamentului tineretului și sportului din Găgăuzia, Roman Tiutin a dat bir cu fugiți pentru că este cercetat penal pentru huliganism și răpirea unui om, iar aliata sa credincioasă — Irina Vlah — a făcut atîtea trăsnăi că a șifonat definitiv autoritatea sa și așa modestă. În afară de aceasta, găgăuzii nu i-au iertat lui Dodon promisiunea lui uitată despre cei cinci deputați din partea Găgăuziei în Parlamentul țării. Așa că pozițiile trebuie să fie urgent consolidate. Iar în acest scop se va juca din nou «cartea patriarhală», pe care «alesul de tot poporul» a jucat-o de mai multe ori.

Fără îndoială, cea mai senzațională remiză poate fi considerată declarația sa de anul trecut precum că «mandatul de președinte i s-a dat de la Dumnezeu», despre asta i-ar fi spus Patriarhul Kiril. Chiar nu a bănuit, nu a ghicit nici poporul ortodox al Moldovei că pînă la Dumnezeu nu-i decît o aruncătură de băț și că El nu stă în Împărăția Cerurilor, ci în oficiul PDM! Dodon nu ar trebui, totuși, să se bazeze pe «voia Domnului» — Plahotniuc a dat, Plahotniuc a luat.

Și pentru că «alesul de tot poporul» folosește religia doar cu scop de PR, va trebui să-l luminăm: orice creștin ortodox știe că toate sînt de la Dumnezeu. Mergi pe stradă, luneci și cazi în băltoacă — de la Dumnezeu. Ceea ce urmează, însă, este propria alegere. Poți să te ridici, să te scuturi și să spui «Doamne, miluiește» și să-ți continui calea. Dar dacă îți mai ajunge minte pe drum te mai și gîndești — de ce mi s-a întîmplat mie asta, pentru ce? Sau poți să rămîi în băltoacă... asemenea unui porc...

PR-ul pe ortodoxie este as-ul de truc a lui Igor Dodon, or, nu mai poate folosi nimic altceva în calitate de as. Un individ fără verticalitate îngrășat din bunurile statului...

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse ar trebui să se distanțeze de partenerul mai mic al Păpușarului, pentru a nu se compromite pe sine și credința sa. De altfel, este puțin probabil ca acest lucru să-l oprească pe Dodon de a folosi ortodoxia la necesitate. La fel, vor continua vizitele pompoase pe Muntele Athos (fapt pentru care, Dodon a fost poreclit în popor «Afonea») și la mănăstirile ruse, vor fi organizate manifestații bisericești-socialiste (altfel nu pot fi numite), va fi prezent la liturghii.

Apropo, în urma unei asemenea manifestații Dodon a și nimerit în accident rutier. (Potrivit unor surse, acesta nici nu se afla în cortegiul prezidențial). Un adevărat ortodox s-ar gîndi la cele întîmplate și ar face concluziile de rigoare. Dar nu, «alesul de tot poporul» nu se teme nici de Dumnezeu, nici de dracu în dorința sa frenetică de a plăcea tuturor.

Eugeniu Marianскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: