Moldova la răscruce
РУС. MOLD.
» » Moldova la răscruce

Moldova la răscruce

9-11-2018, 12:20
Viziuni: 959
  
Versiunea de tipar   
Moldova la răscruceComuniștii din comuna Hîrcești: «La alegeri, poporul trebuie să dea o ripostă actualei guvernări»
 
Începînd cu 1 noiembrie, în toate organizațiile de sector și primare ale PCRM se țin adunări de dare de seamă și alegeri. La începutul săptămînii recente, o asemenea adunare au desfășurat în satul Drujba comuniștii din comuna Hîrcești, raionul Ungheni. La respectiva adunare a participat liderul PCRM, Vladimir Voronin și primul secretar al comitetului raional Ungheni al partidului, Haralampie Chirilov.

În sală s-au adunat nu doar comuniștii OPP din comuna Hîrcești și din organizațiile de sector ale partidului, dar și locuitorii fără de partid din satul Drujba, precum și din localitățile învecinate. Secretarul organizației primare a partidului din comuna Hîrcești, Efim Medvițchi, a prezentat un raport cu privire la activitatea efectuată. Iar comuniștii locali lucrează activ, în pofida tuturor dificultăților de care se ciocnesc.

Pe parcursul dării sale de seamă, Efim Medvițchi o deosebită atenție a atras asupra tendințelor negative care în ultimii ani se fac observate atît în activitatea comunei, cît și a raionului în ansamblu. În baza unor exemple concrete, el a demonstrat cum actualele autorități distrug tot ceea ce a fost creat, construit și dezvoltat fărîmă cu fărîmă încă în timpul guvernării PCRM. Și asta nu e o critică goală — cu regret, e o nenorocire care bîntuie în toată Moldova.

Oamenii supraviețuiesc doar pe seama modestei lor gospodării individuale. Iar cei care se ocupă de creșterea legumelor și a fructelor pentru vînzare anul acesta s-au pomenit într-o situație catastrofală. De producția crescută de ei nu are nevoie nimeni. Piață de desfacere pentru ea nu există nici în țară, nici în afara Moldovei. Unii fermieri nici nu au cules toate merele din livezi, și asta din cauza că, dacă le-ar fi strîns, s-ar fi îndatorat și mai mult, plătind pentru strînsul fructelor din copaci. Și asta se întîmplă într-o țară agrară, în secolul XXI.

Pe parcursul acestei adunări de dare de seamă și alegeri, într-o discuție sinceră cu Președintele PCRM, Vladimir Voronin, locuitorii comunei au vorbit despre problemele lor, aceste probleme avîndu-le, de fapt, aproape fiecare cetățean al țării noastre, indiferent de geografia locului său de trai. După cum a menționat Vladimir Voronin, astăzi pe locuitorii Moldovei i-a unit una și aceeași nenorocire — actuala guvernare oligarhică, care a luat Moldova în captivitate și fac cu ea tot ce le trăsnește prin cap.

S-a ajuns la aceea că pînă și perfectarea celor mai elementare documente s-a transformat pentru locuitorii de la sate într-un adevărat infern birocratic. Pentru fiecare hîrțoagă ei trebuie să plătească. În plus, pentru ca s-o poată obține, trebuie să plece în centrul raional, pentru că primăria locală nu rezolvă asemenea probleme, dat și multe altele la fel nu e în competența ei să le pună la punct. Cam așa se arată a fi «descentralizarea». Oamenilor li se ia pînă și credința. De exemplu, biserica din comuna Hîrcești brusc s-a alăturat Mitropoliei Basarabiei, fapt de care localnicii au fost uimiți și foarte indignați. Și acum construirea unei noi biserici — a unei biserici moldovenești — este pentru dînșii un obiectiv strategic. Ei înțeleg cît se poate de bine că împărțirea poporului și după valorile creștinești nu trebuie admisă în nici un caz.

Oamenii au vorbit și despre faptul că s-au dezamăgit și sînt disperați.

«Adunările de dare de seamă și alegeri se țin în ajunul alegerilor parlamentare. De aceea agenda activității fiecărei OPP, a fiecărui comunist este una deosebită. Cei mai mult de nouă ani au fost suficienți pentru a înțelege că actuala guvernare nu va face nimic pentru țara noastră și pentru cetățenii ei. Nu avem de la cine aștepta pomeni. Și nici nu trebuie să le așteptăm. Ajunge! Guvernarea a făcut datorii în întreaga lume pentru cîteva generații. Le-a făcut în mod nechibzuit, fără o analiză minuțioasă. Timpul a demonstrat încă o dată că nu există o altă forță politică decît PCRM, care e capabil să dea o ripostă celor ce au capturat puterea, nemernicilor din Guvern, din Parlament și din toate structurile de stat. Unica ieșire din impas este revenirea comuniștilor la putere. Pentru a face ordine în țară, va fi nevoie de timp, însă nu există nici o îndoială că noi, comuniștii, vom face față acestei misiuni în modul cel mai demn. Fără nici un fel de compromisuri», a declarat liderul PCRM.

COMUNIST.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: