La capătul drumului va ajunge cel ce strigă mai tare
РУС. MOLD.
» » La capătul drumului va ajunge cel ce strigă mai tare

La capătul drumului va ajunge cel ce strigă mai tare

17-11-2018, 10:03
Viziuni: 445
  
Versiunea de tipar   
La capătul drumului va ajunge cel ce strigă mai tareParlamentul Moldovei a permis să fie făcută agitație în ziua desfășurării alegerilor sau a referendumului
 
Pentru anularea așa-numitei «zi a tăcerii» și-a dat voturile majoritatea parlamentară și, e necesar de menționat, concomitent în ambele lecturi. Comuniștii, liberalii și liberal-democrații au criticat respectivul proiect. Pe cînd socialiștii — «dîrjii luptători cu oligarhia!» — l-au sprijinit în totalitate. Ei, ce ziceți, — cine-i cîntă în strună lui Plahotniuc?!

Deci, acum agitația este permisă, însă la o distanță nu mai mică de 100 de metri de la secția de votare. Dar ce contează distanța? La 100 sau 1000 de metri depărtare de la secția de votare alegătorii vor putea fi cumpărați cu pachete alimentare și bani? Mai înainte, asemenea lucruri erau sancționate (fie și doar pe hîrtie), iar acum reiese că sînt permise în mod oficial. Și fiți siguri: PDM și PSRM nu vor rata această șansă! (Despre «europenii populari» ai lui Leancă nici nu face să vorbim — aceștia, de acum o știm, țin bine ritmul dansului învîrtit de Păpușar).

Dacă însă vă veți apropia de secția de votare cu agitația dumneavoastră cu mai puțin decît 100 de metri, veți fi supuși unei amenzi în mărime de tocmai 300-600 de lei, iar dacă sînteți persoană juridică — de 1200- 1500 lei. Dar încălcarea trebuie să fie demonstrată și în ceea ce privește distanța, și în ceea ce privește agitația ca atare. Prin instanța judecătorească. Iar la noi, după cum se știe, instanța este «promoldovenească», așa că ea nu va da nici din deget în cazul încălcărilor făcute de «promoldovenii» săi. Doar nu în zadar proiectul a fost unanim susținut de către membrii comisiei juridice a Parlamentului.

«Viciosul cerc» de 100 de metri oferă posibilități pentru abuzuri. Dacă într-un careva sat afișul electoral al unui partid «nepotrivit» va fi încleiat mai aproape de 100 de metri de la secția de votare și respectivul fapt va fi fixat prin foto sau video, în acest caz, autoritățile vor avea un motiv prielnic pentru a-l pedepsi pe concurent sau chiar pentru a anula rezultatele alegerilor.

De faptul că în ziua alegerilor mass-media afiliată puterii va fi sîrguincioasă ca niciodată credem că nu se îndoiește nimeni. Și a cui este această mass-media? Corect — a lui Plahotniuc și Dodon, în Moldova altcineva nici n-o are.

Pe cînd omul (îndeosebi cel care nu și-a determinat preferințele sale electorale) crede în ceea ce aude în timpul ultimei agitații, așa e firea lui. Cum afirma Știrliț, se memorizează ultima frază. Așa că el, adică omul, foarte ușor poate cădea în cursa mincinoaselor lozinci și promisiuni ale democraților și socialiștilor.

Dmitri Crîmov
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: