Gripa continuă să se apropie de Moldova
РУС. MOLD.
» » Gripa continuă să se apropie de Moldova

Gripa continuă să se apropie de Moldova

27-01-2016, 14:51
Viziuni: 805
  
Versiunea de tipar   
Gripa continuă să se apropie de MoldovaPotrivit specialiștilor, în a doua decadă a lunii februarie, în Moldova se va înregistra apogeul îmbolnăvirilor cu gripă.

 

Timp de trei săptămîni, în Moldova au fost înregistrate 44 de cazuri de gripă, 20 dintre care au fost confirmate de analizele de laborator. Și acestea sunt doar cifre oficiale. La ora actuală, pe teritoriul țării domină tulpina virusului gripal A (H1N1), dar sunt frecvente și cazurile de îmbolnăvire cu tulpina ”B”.

 

La ora actuală, Moldova trece prin faza de creștere a numărului îmbolnăvirilor cu gripă și infecții respiratorii acute. Numărul cazurilor de îmbolnăvire va începe să scadă abia în luna martie.

 

Potrivit datelor oficiale, la data de 26 ianuarie, pe tot teritoriul țării au fost raportate 201 cazuri de infecții respiratorii acute. Pragul, prevăzut pentru sezonul 2015-2016, constituie 314 cazuri. Însă există probabilitatea apariției unei tulpini mult mai agresive. În acest gaz, situația riscă să se agraveze. Deja de pe acum, spitalele au început să activeze în regim special.

 

Doar pe parcursul săptămînii trecute au fost înregistrate 30 de noi cazuri de îmbolnăvire cu gripă. În ultimele șapte zile, aproape 8500 de persoane s-au adresat la medic acuzînd infecții respiratorii acute, 15 la sută dintre numărul pacienților au fost spitalizați.

 

Medicii recomandă să evităm locurile aglomerate, să respectăm regulile de igienă personală, să consumăm cît mai multe lichide și să aerisim cît mai des încăperile. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a recomandat cetățenilor moldoveni să evite călătoriile în Ucraina în legătură cu faptul că în țara vecină a fost decretată epidemie de gripă de tip A (H1N1).

 

Și în Rusia se înregistrează o creștere a cazurilor de îmbolnăvire cu gripă de tip A (H1N1). Au fost raportate cazuri letale în Sankt-Petersburg, regiunea Vologda și alte regiuni. Ministerul Sănătății al Federației prognozează că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă și infecții respiratorii acute va fi în continuă creștere. În acest an, comparativ cu anii trecuți, a crescut și numărul deceselor provocate de complicațiile survenite în urma contractării virusului.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: