Dodon nu este o amenințare, ci partener al regimului de la guvernare
РУС. MOLD.
» » Dodon nu este o amenințare, ci partener al regimului de la guvernare

Dodon nu este o amenințare, ci partener al regimului de la guvernare

21-11-2018, 13:35
Viziuni: 456
  
Versiunea de tipar   
Dodon nu este o amenințare, ci partener al regimului de la guvernareSarcina pusă în fața lui Dodon de către stăpînii lui constă în scindarea eșichierului de stînga
 
Despre asta a declarat, într-un interviu recent pentru zdg. md, președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Inna Șupac. În răspuns la replica precum că «la prima vedere, se pare că PSRM a luat locul dumneavoastră (a Partidului Comuniștilor — «C»)», Șupac a subliniat că PCRM a fost și rămîne o amenințare reală pentru actuala guvernare și anume din acest considerent autoritățile folosesc presiunea și represiunile împotriva comuniștilor. 

În același context, Inna Șupac a propus compararea condițiilor în care a activat, după ce s-a retras în opoziție, Partidul Comuniștilor și condițiile în care se află, astăzi, PSRM și să fie examinată, în calitate de exemplu, situația legată de sursele media.

«Haideţi să comparăm: de ce în 2012 a fost închisă singura televiziune de opoziţie la acel moment — NIT, care critica inclusiv acţiunile PDM, dar peste trei ani, aceleaşi persoane, membrii CCA, au votat ca dl Dodon şi PSRM să aibă trei televiziuni? Întrebare logică: cine este în adevărata opoziţie faţă de acest regim? Dacă într-adevăr PSRM ar fi o ameninţare pentru Plahotniuc, atunci nu era să existe Accent TV sau NTV. Nici proprietarul lor oficial, Corneliu Furculiţă, nu era să fie membru al fracţiunii parlamentare a PSRM. E un exemplu simplu care cred că explică multe», a atras atenția Inna Șupac.

Vorbind despre Igor Dodon, care nu este membru al Partidului Socialiștilor, dar cu toate acestea, controlează totalmente această formațiune politică, președintele fracțiunii PCRM a menționat că stăpînii lui Dodon i-au ordonat, în 2011, să iasă din PCRM pentru a scinda alegătorii de pe eșichierul de stînga. În acest scop, Dodon a cumpărat un partid care exista demult în Moldova — Partidul Socialiștilor.

Potrivit Innei Șupac, «avînd în vedere lipsa imaginaţiei şi experienţei politice, dl Dodon şi echipa sa, tot transfugi din PCRM, pur şi simplu au preluat ideile, programul, statutul PCRM. Problema este că nu prea promovează aceste idei, nu le pune în aplicare. Pentru el era important să devină preşedintele ţării. El a obţinut acest lucru şi se simte confortabil în acest fotoliu. Este preşedinte, are dreptul să meargă prin lume, să dea mîna cu diferiţi preşedinţi ai altor ţări, dar nu răspunde pentru nimic, pentru că aşa era condiţia alegerii lui ca şef de stat».

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: