Bea ceai și nu-și face griji...
РУС. MOLD.
» » Bea ceai și nu-și face griji...

Bea ceai și nu-și face griji...

21-11-2018, 13:59
Viziuni: 486
  
Versiunea de tipar   
Bea ceai și nu-și face griji...Doi ani de mandat prezidențial a lui Dodon — dezamăgire totală pentru cei care au votat pentru el
 
Igor Dodon, ales cu încălcarea Constituției, în calitate de președinte al țării, acum doi ani, i-a dezamăgit pe cei care au votat pentru el în 2016 în cadrul turului II de scrutin.

Asupra acestui fapt a atras atenția președintele fracțiunii parlamentare a PCRM, Inna Șupac, într-un interviu pentru zdg. md. Ea a reamintit că Dodon «a promis multe, alerga cu documente în care se spunea că el va lupta împotriva regimului lui Plahotniuc, a promis pensii, salarii...».

«Acum oamenii, probabil, au înţeles că au fost amăgiţi, au fost amăgiţi conştient, pentru că dl Dodon din start ştia care sunt competenţele constituţionale ale președintelui», a constatat Șupac.

În legătură cu acest fapt, ea a reamintit că în septembrie 2009, Vladimir Voronin a plecat din funcția de președinte, el nu a dorit să fie marionetă în mîinile «alianței pro-europene» care a venit la guvernare, fără a avea posibilitatea de a schimba ceva, așa cum se întîmplă acum cu Dodon.

«Dl Dodon conştient şi-a ales această cale, dar se pare că, prin această cale, el face un deserviciu PSRM, fiindcă mai multă lume deja înţelege că nu s-a realizat nimic din ce s-a promis în 2016. Mai mult decât atât, Dodon nu mai vorbeşte nimic despre regimul oligarhic al lui Plahotniuc», a menționat președintele fracțiunii parlamentare a PCRM.

Referitor la așa numitele situații de conflict între Igor Dodon și Partidul Democrat de la guvernare, atunci cînd a fost suspendat, temporar, din funcția de președinte, Inna Șupac a remarcat că Dodon «acceptă asta conştient, fără vreo încercare de a întreba cel puţin ce se întâmplă».

Potrivit ei, Dodon și spicherul Parlamentului, Andrian Candu — care îndeplinește funcțiile președintelui în perioada suspendării primului — «cu zâmbet, şi el, şi Candu, coordonează aceste acţiuni».

«Nu pot să nu amintesc ce a spus Vladimir Voronin la acest subiect — că asta e o ruşine. Şi nu e ruşinea lui Igor Dodon, ci a instituţiei prezidenţiale. Măcar de dragul respectului faţă de această instituţie, Dodon trebuia să întreprindă anumite acţiuni în cazul în care el pretinde să fie un adevărat lider politic. El putea să spună «gata, îmi depun mandatul de preşedinte» şi prin această metodă să declanşeze alegeri prezidenţiale anticipate. Dar dl Dodon bea ceai şi nu-şi face griji», a subliniat Inna Șupac.

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: