Comuniștii au comemorat victimele Holocaustului
РУС. MOLD.
» » Comuniștii au comemorat victimele Holocaustului

Comuniștii au comemorat victimele Holocaustului

27-01-2016, 17:16
Viziuni: 981
  
Versiunea de tipar   
Comuniștii au comemorat victimele HolocaustuluiMiercuri, 27 ianuarie, deputații fracțiunii Partidului Comuniștilor, împreună cu activul formațiunii și comsomoliștii, au participat la un miting-recviem dedicat Zilei Internaționale de Comemorare a victimelor Holocaustului.

Evenimentul a fost organizat la Monumentul victimelor fascismului din Chișinău.

 

Ziua Internațională a Comemorării victimelor Holocaustului a fost instituită de Organizația Națiunilor Unite. Ziua de 27 ianuarie a fost aleasă în legătură cu faptul că anume în această zi, trupele sovietice au eliberat prizonierii din lagărul de concentrare de la Auschwitz.

 

În ultimii ani, majoritatea de la guvernare duce o politică revizionistă în raport cu tragicele evenimente din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Așa deci, istoricul, Veaceslav Stavilă, care, în 2010, făcea parte din comisia creată de politicianul radical de dreapta Mihai Ghimpu care, în acea vreme asigura interimatul funcției de președinte al RM, a declarat în repetate rînduri că pe teritoriul Moldovei nu a existat Holocaust, iar «Antonescu nu a fost pătat de nicio picătură de sînge evreiesc». 

 

Încă un fapt izbitor datează cu aprilie 2014, atunci cînd deputații din cadrul coaliției de guvernare au refuzat să cinstească memoria și să țină un minut de reculegere pentru victimele lagărelor de concentrare naziste. S-au ridicat doar deputații comuniști și doar unii reprezentanți ai coaliției de guvernare. Toți cei care se aflau în prezidiul Parlamentului, au ignorat această solicitare.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: