2019 — An al Eliberării
РУС. MOLD.
» » 2019 — An al Eliberării

2019 — An al Eliberării

30-12-2018, 11:18
Viziuni: 591
  
Versiunea de tipar   
2019 — An al EliberăriiFelicitări din partea Alei Mironic, președinte al Asociației Obștești «Organizația de Veterani din Republica Moldova»
 
Dragi veterani de război și ai muncii, activiști ai mișcării «Moștenitorii Victoriei», stimați cititori ai ziarului «Comunistul»!

În ajunul noului an, 2019, în numele organizației din care fac parte mii de veterani, în primul rînd, aducem mulțumiri echipei redacționale a ziarului, care, pe parcursul întregului an 2018, a reflectat în paginile sale principalele evenimente din viața organizației noastre și pagini din viața oamenilor în etate, fiind apărătoarea drepturilor și intereselor veteranilor și ale pensionarilor.

În al doilea rînd, îi sîntem recunoscători fracțiunii comuniștilor din Parlamentul țării pentru acele inițiative legislative elaborate de ea, prin care atenționau conducerea țării că pensionarii merită o pensie decentă și asistență medicală permanentă, iar tineretul — o bursă care să le asigure întreținerea, locuri de muncă după terminarea studiilor și salarii bune. În mod deosebit îi mulțumim pe deputații comuniști pentru inițiativa «Copiii de război». Cu regret, aceasta nu a fost susținută. Să sperăm că viitoarea componență a Parlamentului va reveni la ea.

În al treilea rînd, ne închinăm în fața fiecărui președinte al organizației de veterani, a fiecărui activist pe baze obștești pentru nobila lor muncă de zi cu zi: grija de bătrînii bolnavi, de cei singuratici, de toți cei care au nevoie de ajutor.

Veteranii sînt oameni care analizează evenimentele ce se produc în țară cu răbdare și înțelepciune și care nu-și pierd speranța că viitorul an, 2019, va fi unul mai bun, va fi unul pașnic, că el le va aduce oamenilor bunăstare și dreptate. Pe lîngă asta, 2019 este un an deosebit pentru toți cei care locuim pe acest pămînt — se vor împlini 660 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc și 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

Noi ne mîndrim cu faptul că, alături de veteranii de război, care au trecut prin cruntele încercări ale războiului din anii 1941- 1945, purtînd lîngă inimă carnete de comsomolist sau de membru de partid, astăzi se află o nouă generație de moștenitori ai Victoriei. Anume lor noi le încredințăm să păstreze memoria eroicei istorii, să iubească Moldova și să întărească prietenia între popoarele care locuiesc în această țară însorită. Organizația de Veterani din Republica Moldova face parte din Uniunea Internațională «Comunitatea organizațiilor (de veterani) din statele independente», așa încît experiența noastră în ceea ce privește educația patriotică a tineretului, păstrarea monumentelor consacrate celor căzuți pe cîmpurile de luptă în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei a fost preluată de organizațiile de veterani din CSI și de Mișcarea Internațională «Urmașii Victoriei». Și în toate acestea un mare merit îi aparține lui Vladimir Voronin, al treilea Președinte al Moldovei, care a reușit să demonstreze în mod irevocabil că poporul moldovenesc, la fel ca și celelalte popoare ale fostei Uniuni Sovietice, a săvîrșit în anii războiului o faptă eroică fără seamăn.

Anume cu această dispoziție combativă și optimistă ne adresăm tuturor cetățenilor Moldovei cu o propunere: să declarăm 2019 an al eliberării Moldovei de fascism, fiecare organizație de veterani prezentînd pe parcursul lui un program concret de activitate.
 
Tuturor vă dorim sănătate, prieteni de nădejde, căldură și dragoste în familie, bunăstare, iar veteranilor — un umăr de sprijin alături, perseverență și speranță la mai mult bine.

La mulți ani!
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: