Șlapii lui Pirkka
РУС. MOLD.
» » Șlapii lui Pirkka

Șlapii lui Pirkka

27-11-2015, 12:50
Viziuni: 816
  
Versiunea de tipar   
Șlapii  lui Pirkka Șeful Delegației Uniunii Europene  în Moldova, Pirkka Tapiola declarat, într-un interviu pentru Radio «Europa Liberă» că autoritățile nu au înțeles exact ce presupune Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

 


Nu, nu.. D-le Tapiola, anume aici și greșiți. Pentru că vă uitați la țara noastră prin ochelarii roz a unui european din talpă. Nu i-ați înțeles pe cetățenii de rînd ai Republicii Moldova. Or, autoritățile le-au explicat, cu toată silința, că Acordul cu pricina este luminița de la capătul tunelului, iar la ieșire ne așteaptă apă gazată și ciocolate pe gratis. Adevărat, după o anumită perioadă de timp, luminița din aest tunel s-a făcut cam chioară și tristă, asemenea unei lămpi acoperite de muște, ei da fie…

 

Însă cei care s-au aflat (și se mai află și astăzi) la guvernare, au înțeles perfect că Acordul de Asociere este un paravan perfect de care se vor folosi în măsură deplină. Principalul lucru pe care l-au înțeles autoritățile din Moldova — este că, sub acoperirea SUA și UE, pot să-și permită să comită fărădelegi în raport cu țara lor, să hoțească poporul și să distrugă ceea ce a mai rămas din economie, de asemenea, că ei nu vor fi taxați în nici un fel de Uniunea Europeană și nici de SUA prin sancțiuni  sau asistență în descoperirea crimelor. Or, ceea ce au furat acești «integratori europeni» de la poporul Moldovei, oricum va ajunge în Occident.

 

 Timp de șase ani, acoperindu-se sub mantia «cursului european», au fost spălate sume enorme de bani, însă, în realitate, Moldova s-a îndepărtat și mai mult de «principiile și valorile» Uniunii Europene. Acum șase ani, Occidentul a finanțat reforma justiției, reforma judecătorească, reforma MAI. Aceste surse au fost distribuite în baza formulei bine cunoscute: 30% — «integratorilor» locali, 70 % — «integratorilor» occidentali.


Astăzi, partidele aflate la guvernare în Moldova nu doar că și-au încetat, în esență, existența, dar au întors cu josul în sus toate instituțiile statului pe care și le-au subordonat în interesele proprii. Parlamentul nu adoptă legi de dragul ameliorării vieții cetățenilor, ci în interesele grupărilor politice organizate. Iar baza normativă menită să reglementeze viața politică, de asemenea, este racordată cu un singur scop - pentru ca elita de la conducere să rămînă la guvernare cu orice scop.

 

Eugeniu Marian

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: