Ordine în țară pot face doar comuniștii
РУС. MOLD.
» » Ordine în țară pot face doar comuniștii

Ordine în țară pot face doar comuniștii

22-01-2019, 12:40
Просмотров: 3 169
  
Версия для печати   
Ordine în țară pot face doar comuniștiiComuniștii de la Nisporeni: «Lupta ce ne așteaptă e una serioasă, însă comuniștii au toate șansele de a ieși învingători».
 
Se apropie de sfîrșit adunările de dare de seamă și alegeri în organizațiile primare ale partidului. Zilele trecute, conform graficului stabilit, o asemenea adunare a fost ținută de organizația de partid din orașul Nisporeni. La întîlnirea cu comuniștii din localitate, a venit și liderul PCRM, Vladimir Voronin.

În raportul său cu privire la activitatea efectuată, secretarul organizației de partid din Nisporeni, Tudor Guida, a prezentat actuala situație politică și socială atît în oraș, cît și în raion. Comuniștii locali activează fiind supuși unei mari presiuni din partea puterii guvernante, însă ei nu au de gînd să cedeze fără a lupta. Ei indică fiecare încălcare comisă de autorități, vorbesc despre dezmățul care domnește atît la nivelul consiliului raional, cît și al celui orășenesc. În particular, există fapte de distribuire a mijloacelor bugetare conform apartenenței de partid, și acoliții Partidului Democrat nici nu ascund acest lucru.

În discursul său rostit în fața comuniștilor din Nisporeni, secretarul organizației de partid a abordat chestiunea disciplinei interne, menționînd că există lacune privind cotizațiile de partid, dar respectiva problema este pe cale de a fi rezolvată. De asemenea, el a menționat și necesitatea de a mări numărul de abonați la ziarul «Comunistul», care, la ziua de astăzi, este unicul mijloc de propagandă și informare în masă al Partidului Comuniștilor.

Secretarul acestei organizații de partid, care e și consilier din partea PCRM în consiliul orășenesc, a răspuns la întrebările ce i le-au adresat comuniștii. În particular — la cele referitoare la deciziile primăriei privind alimentarea populației cu apă potabilă. După cum s-a clarificat, primăria a lansat un proiect analogic care presupune finanțarea lui parțială de către populație. Banii de la oameni au fost luați, iar apă cum n-a fost pînă la asta, așa nu-i nici pînă acum. Comuniștii încearcă să soluționeze aceste probleme, dar puterea locală, sprijinindu-se pe susținerea regimului guvernant, își îndeplinește obligațiile sale directe nu în folosul cetățenilor simpli.

După cum au remarcat comuniștii de la Nisporeni, fărădelegile pe care le săvîrșește regimul guvernant în toate sferele vieții nu au ocolit nici orașul lor. Alegătorii sînt dezamăgiți și supărați din cauza condițiilor de trai din ce în ce mai rele și nici nu vor să audă de democrați. Crește și numărul celor care s-au dezamăgit total și își văd viitorul doar în afara hotarelor Moldovei.

Secretarul CR Nisporeni al PCRM, Mihai Ciorici, a subliniat că situația de astăzi e complicată în întreaga țară. Comuniștii comunică cu oamenii și activează în mijlocul lor și din această comunicare devine clar că cetățenii simpli văd și înțeleg foarte bine încotro alunecă țara sub conducerea așa-numitei guvernări democrate. Lupta ce ne așteaptă este una serioasă și comuniștii au toate șansele de a învinge. Cea mai eficientă armă în această luptă este cuvîntul pe care comuniștii îl duc oamenilor. Cele mai importante argumente în folosul comuniștilor sînt rezultatele guvernării lor timp de opt ani.

În cadrul dezbaterilor, comuniștii au vorbit și despre necesitatea unor bariere legislative în lupta cu deputații transfugi. Pe lîngă asta, au mai subliniat necesitatea unei reforme cardinale a sistemului juridic, care a putrezit total, precum și a structurilor de forță, care astăzi sînt impuse să deservească vîrfurile guvernării.

A fost abordată și problema gazificării satelor Moldovei. Doar după plecarea comuniștilor de la guvernare, care, practic, au gazificat întreaga republică, actualii, așa-zișii, eurointegratori, n-au făcut nimic în această direcție.

După cum au subliniat înșiși comuniștii de la Nisporeni, guvernarea promovează o politică foarte murdară, fără a-și da seama ce face, sau în mod intenționat împingînd Moldova în impas. Oamenii pleacă din țară și nu se mai întorc, casele lor rămîn pustii.

Primul secretar al CR Nisporeni al PCRM, Ion Țugulea, a declarat că adevărații comuniști au rezistat în fața presiunilor aplicate față de ei în mod diferit de către oponenții politici, dar așa a fost în toate vremurile. Deci, trebuie să facem față și provocărilor timpului de astăzi. Organizația orășenească de partid dispune de potențial, așa încît rămîne să muncim și să nu ne temem de nimic și de nimeni.

În discursul său rostit în fața comuniștilor de la Nisporeni, Vladimir Voronin a subliniat importantul rol al fiecărei organizații de partid, ai cărei membri trebuie să activeze ca o echipă unită. Iar activiștii nisporeneni au o asemenea echipă, ceea ce înseamnă că activitatea lor se va încununa cu succese. Liderul PCRM a caracterizat în mod amănunțit situația politică din țară, care a devenit de acum încordată la maximum, deși începutul campaniei electorale încă n-a fost anunțat. Multe partide, inclusiv partidul de buzunar al lui Dodon — PSRM — au încălcat legislația electorală cu mult înainte de începutul campaniei electorale, prezentînd candidații lor atît pe lista de partid, cît și pe circumscripțiile uninominale. Pe lîngă asta, au editat foi volante care conțin o agitație evidentă și le răspîndesc în mijlocul alegătorilor. Și de acum nu mai miră faptul că toate aceste încălcări Comisia Electorală Centrală se face a nu le vedea. Acest lucru e și de înțeles, doar CEC se supune guvernării, adică PDM, iar PSRM al lui Dodon activează în mod coordonat în aceeași echipă cu democrații.

Practic, întreaga verticală a puterii e compusă din funcționari selectați după principiul de loialitate față de guvernare, ci nu după cel al calităților profesionale. Acesta este unul din principalii factori, consecința căruia a devenit eșecul reformelor în toate domeniile. Hoția și corupția constituie cartea de vizită a actualului regim.

Nu i-a salvat chiar nici ajutorul extern, doar partenerii occidentali și europeni au fost ca niciodată de darnici în ceea ce privește finanțarea regimului guvernant. După venirea lor la putere, comuniștii s-au confruntat cu o mulțime de probleme lăsate lor ca moștenire de guvernarea precedentă. Dezordinea domnea în toate domeniile — în sfera socială, în cea a sănătății, în cea a educației. Salariile nu fusese plătite luni de-a rîndul, iar pensionarii mureau de foame cu pensiile mizere pe care le aveau.

«Cu regret, la mai mulți ani după perioada făuririi în timpul guvernării comuniștilor, Moldova noastră din nou se află în pragul unei catastrofe. Mai bine zis, nenorocirea de acum s-a întîmplat. Totul este distrus, călcat în picioare și jefuit de junta oligarhică. Despre dezvoltare nu mai vorbește nimeni, în afară de funcționarii din guvernul Filip, dar și ei vorbesc despre asta doar de la ecranul televizorului. Oamenii văd și simt pe propria piele rezultatele așa-numitelor reforme pe care guvernarea le promovează doar în vorbe. Iar comuniștii au o echipă, au o colosală experiență efectivă de guvernare a țării. Acum obiectivul nostru comun este de a le deschide ochii alegătorilor în fața dezmățului dezlănțuit în țară. Oamenii trebuie să conștientizeze că votul lor este hotărîtor», a spus în încheiere liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Larisa Miheeva
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: